Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Alsóbogát-Edde-Somogyjád

2016. szeptember 30. 14:06 - Andre Lowoa

Alsóbogát 286 lakosú község, Kaposvártól északnyugatra, 24 kilométerre fekszik. A történelmi források szerint a fenti puszták helyén állt Bogát falu, amelynek neve először Szent László király által a szentmártoni apátság részére 1083-95-ben kiállított összeírólevélben fordul elő.1994. december 11-e óta önálló község, előtte Eddéhez tartozott.
A volt Festetics-Inkey-kastély 1830 körül klasszicista stílusban épült.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Páduai Szent Antal-kápolna


A kápolna 1850-ben épült, empire stílusban. A kápolna műemlék. 2005-ben teljesen felújították.




Edde 251 lakosú község, Kaposvártól északnyugatra, 23 kilométerre fekszik a Somogyi-dombságban. Edde nevét az 1332-37. évi pápai tizedjegyzékben találjuk meg először. A középkorban húsz földesura volt.
A Csallánosi-erdő természetvédelmi terület. Szépek feketenyárfái és különös növésű kocsányos tölgyei.

http://dd.bloglog.hu/page/8/


Szűz Mária anyasága kápolna





Somogyjád 1636 lakosú község a 36-os/Kaposvár-Fonyód/ vasútvonal mentén, Kaposvártól 17 kilométerre, északnyugatra fekszik. Korábban Jádnak hívták, ilyen néven szerepelt 1329-ben is (Jaad). Lakossága a reformáció idején áttért a református hitre, templomukat a XVIII. század végén építették. Akkori birtokosa az Esterházyak grófi ága volt. Az aktív korú lakosság több mint fele helyben dolgozik: a mezőgazdasági szövetkezetben, az intézményekben vagy vállalkozóként. A működő civil szervezetek közül a nyugdíjasoké igen aktív kulturális és szabadidős tevékenységet folytat.

http://dd.bloglog.hu/page/8/

Szent Kereszt-templom

 

komment
süti beállítások módosítása