Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hegyhátmaróc - Tófű

2016. augusztus 27. 08:52 - Andre Lowoa

Hegyhátmaróc 219 lakosú község Dombóvártól 20 kilométerre, délkeletre fekszik. A község neve először írott forrásokban 1339-ben bukkant fel Maroth alakban. A török időkben elnéptelenedett, majd ezt követően rövid időre szerbek telepedtek itt le. A XVII. század végére a település ismét kihalt. A XVIII. század elején újra délszlávok költöztek a faluba, köztük néhány magyar család is. 1730 körül a lakosság ismét kicserélődött, németekkel népesült be. A XVIII. század közepétől pedig egyre több magyar család telepedett itt le. Kápolnáját Szent Imre herceg tiszteletére 1820-ban építették.

http://dd.bloglog.hu/page/7/


Szent Imre herceg templom


A templom 1820-ban épült.



Tófű 150 lakosú község Szászvártól 6 kilométerre, északra fekszik. Az oklevelek először 1382-ben Thofew néven említik lakossága többször cserélődött. Az oszmán hódoltság alatt szerbek, a törökök kiűzését követően németek telepedtek meg a faluban, majd felvidéki magyarokat telepítettek az elűzött németek helyére a világháborút követően. A XVIII. században nagy jelentőséggel bírt itt a vízi szárnyasok tartása.
Templomuk evangélikus, amelyet a talaj süllyedése miatt át kellett helyezniük.

http://dd.bloglog.hu/page/7/





komment
süti beállítások módosítása