Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Harta - 2013. július 18. 17:20

2015. augusztus 05. 10:15 - Andre Lowoa

Harta 4546 lakosú nagyközség, az 51-es főközlekedési út, és a 151-es/Kunszentmiklós- Tass- Solt-Dunapataj/ vasútvonal mentén, Solttól délre, 13 kilométerre fekszik. Neve az ősi magyar horta - agár, vadászkutya jelentésű - személynévből keletkezett. A török után a Württembergi németekkel és elzászi, elnémetesedett hugenotta franciákkal telepítették be.
A Szent István római katolikus templom Möller Károly tervei szerint 1943-ban épült fel.
Az evangélikus temploma klasszicizáló, késő barokk stílusban épült 1791-1798 között.
A református templomának klasszicista ízlés szerinti építése 1836-ban fejeződött be.
A Német Tájház berendezéseinek legjellemzőbb darabjai a festett bútorok. A bútorfestés ma is eleven hagyományáról a Knodel és Himpelmann család gondoskodik. Az örökké friss színeket titkos recept alapján kevert festékekkel érik el. A gazdag főkötő- és pártagyűjtemény joggal kelti fel a látogatók figyelmét. A kenderfeldolgozás, szövés eszközeit és művészi termékeit külön szoba mutatja be. A tornácon meg az udvaron a gazdálkodás szerszámai és a temetőből ide mentett sírkövek, fejfák láthatóak. A határában lelt római kori kőemlékeket is őriznek itt, köztük egy oszlopot.
A strandfürdőt percenként 300 litert adó, 29 Celsius fokos hévíz táplálja.

http://da.bloglog.hu/page/5/



komment
süti beállítások módosítása