Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Lőkösháza

2014. december 24. 06:23 - Andre Lowoa

Lőkösháza 2044 lakosú község a dél-békési térség szélén található, egyben a 120-as/Lőkösháza- Békéscsaba- Szolnok- Budapest/ vasútvonal vasúti határátkelőhelye Románia felé. A település mezőgazdasági jellegű. A község 1949-től önálló település. Lőkösházán az utóbbi évtizedekben, ha szerény mértékben is, fokozatosan nőtt az itt lakók lélekszáma, ennek nyomán lépésről lépésre fejlődött a községe. Jelenleg 2196-an élnek itt. A település gazdasági életének meghatározója elsőrendűen a mezőgazdaság, emellett pedig a vasúti fővonalhoz tartozó Lőkösháza-Curtici vasúti határátkelőhelynek köszönhetően A MÁV, ah tárőrség és a vámőrség kínál munkaalkalmat a helybélieknek.
A Lőkösháza és Elek között a Bréda-kastély áll, bár szomorú képet mutat, mégis természetvédelmi terület.




http://da.bloglog.hu/page/6/


Fatimai Szent Szűz-templom

A templomot 2009. augusztus 22-én szentelték fel.

A templomépítés a néhai polgármester, Germán Géza kezdeményezése volt. Az építkezést támogatta a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Kiss-Rigó László püspök, az alapkőletételre 2007. október 13-án került sor. A kivitelezési munkálatok 2008 augusztusában kezdődtek meg, az építkezés 2009 május végén zárult.


Szűz Mária fatimai jelenése kápolna

komment
süti beállítások módosítása