Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kunmadaras - 2013. július 13. 19:51

2014. október 19. 12:09 - Andre Lowoa

Kunmadaras 5805 lakosú nagykunsági nagyközség az 34-es főközlekedési út és a 103-as/Tiszafüred-Karcag/ vasútvonal mentén, Kunhegyestől 15 kilométerre fekszik. Gazdaságát évszázadokon keresztül az állattartás határozta meg, és még napjainkban is megvan hatalmas pusztája, a Kápolnási-Nagy-rét, melyet legeltető állattartással hasznosít. Ennek is köszönhető, hogy Madaras az egyik legarchaikusabb nagykunsági település.
A református templom 1766-1768 között épült hat öl hosszúra és három öl szélességűre. A hozzáépített kőtorony olyan nagy volt, hogy egy hat- és egy négymázsás harangot is elbírt. A templomot az 1860-as években átépítették, klasszicista stílusban. A debreceni Református Nagytemplom volt a modell, ennek alaprajzát követték.
A Kossuth-ház klasszicista stílusú, csapott végű, nyeregtetős lakóház. Udvari homlokzatán ívelt árkádos tornác van. Egykori kunkapitányi lakóház, a XVIII. század végén épült. 1849 nyarán Kossuth Lajos volt a ház vendége, ezért a helyi hagyományban Kossuth-ház néven vált ismertté.



http://ea.bloglog.hu/page/5/

komment
süti beállítások módosítása