2008. szeptember 2.
„Édesanyai szívemmel ma arra hívlak benneteket, akik összegyűltetek körülöttem, hogy szeressétek testvéreiteket. Gyermekeim, álljatok meg. Nézzetek testvéreitek szemébe, és lássátok meg benne Fiamat, Jézust. Ha örömöt láttok, örüljetek vele. Ha fájdalom van testvéred szemében, űzd el azt gyengédségeddel és jóságoddal, mert szeretet nélkül elveszettek vagytok. Egyedül a szeretet hatékony, és képes a csodákra. A szeretet létrehozza az egységet Fiammal, és szívem győzelmét. Ezért gyermekeim, szeressetek.”
Medjugorje, 2008. szeptember 25.
„Drága gyermekek! Az életetek legyen újból döntés a béke mellett. Legyetek a béke örömteli hordozói, és ne feledjétek, hogy kegyelmi időben éltek, amikor Isten jelenlétem által nagy kegyelmeket ad. Ne zárkózzatok be gyermekeim, hanem használjátok ki ezt az időt, kérjétek életetekben a béke és a szeretet ajándékát, hogy mások számára tanúkká válhassatok. Anyai áldásommal megáldalak benneteket. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”
2009. szeptember 2.
Drága Gyermekek! Édesanyai szívvel hívlak ma benneteket arra, hogy tanuljatok meg teljesen és feltétel nélkül megbocsátani. Igazságtalanságtól, árulástól és rágalmaktól szenvedtek, de ezáltal közelebb vagytok Istenhez és kedvesebbek számára. Gyermekeim, imádkozzatok a szeretet ajándékáért. Csak a szeretet bocsát meg mindent úgy, ahogy Fiam megbocsát, őt kövessétek. Közöttetek vagyok és imádkozom azért, hogy amikor megérkeztek Atyátok elé ezt mondhassátok: „Itt vagyok Atyám, Fiadat követtem, szerettem és szívből megbocsátottam, mert hittem a te ítéletedben, benned bíztam.” Köszönöm nektek!
2009. szeptember 25.
„Drága gyermekek! Örömmel és kitartóan munkálkodjatok a megtéréseteken. Ajánljátok fel minden örömötöket és szomorúságotokat Szeplőtelen Szívemnek, hogy mindnyájatokat szeretett Fiamhoz vezesselek, és így Szívében örömre találjatok. Veletek vagyok, hogy tanítsalak és az örökkévalóság felé vezesselek benneteket. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”
Medjugorje, 2010. szeptember 2.
“Drága gyermekek! Mellettetek vagyok, mert szeretnék segíteni nektek a kísértések leküzdésében, amely ebben az időben a megtisztulás lehetőségét tárja elétek. Gyermekeim, a kísértések közül egyik az, ha nem bocsátotok meg és nem kértek bocsánatot. Minden bűn sérti a Szeretetet és eltávolít tőle – az én Fiam a Szeretet! Ezért, gyermekeim, ha velem szeretnétek haladni az Isteni Szeretet békéje felé, akkor meg kell tanulnotok megbocsátani és bocsánatot kérni. Köszönöm nektek.”
Üzenet, 2010. szeptember 25.
“Drága gyermekek! Ma veletek vagyok és mindnyájatokat megáldalak édesanyai áldásommal, a békével és arra buzdítalak titeket, hogy még jobban éljétek meg hitéleteteket, mert még gyengék vagytok, és nem vagytok alázatosak. Arra buzdítalak benneteket, hogy kevesebbet beszéljetek és többet tegyetek személyes megtérésetekért, hogy gyümölcsöző legyen tanúságtételetek. És az életetek szüntelen imádság legyen. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Szűzanya üzenete Medjugorje-ból, 2011. szeptember 2.

„Drága gyermekek! Teljes szívemből és lelkemből, a Mennyei Atyába vetett hittel és szeretettel ajándékoztam és adom nektek újra Fiamat. Fiam benneteket, a világ népeit megismertetett az egyetlen igaz Istennel és az Ő szeretetével. Elvezetett benneteket az igazság útjára és testvérekké tett titeket. Ezért, gyermekeim, ne tévelyegjetek, ne zárjátok be szíveteket ezen igazság, remény és szeretet előtt. Körülöttetek minden mulandó és összeomlik, csak Isten dicsősége marad meg. Ezért mondjatok ellen mindannak, ami eltávolít benneteket az Úrtól. Csak Őt imádjátok, mert Ő az egyetlen, igaz Isten. Veletek vagyok és mellettetek maradok. Különösen imádkozom a pásztorokért, hogy méltó képviselői legyenek Fiamnak és szeretettel vezessenek benneteket az igazság útján. Köszönöm nektek!”

Szűzanya üzenete Medjugorje-ból, 2011. szeptember 25.

Drága gyermekek! Arra hívlak benneteket, hogy ez az idő a tanúságtétel ideje legyen számotokra. Ti, akik Isten szeretetében éltek és megtapasztaltátok ajándékait, tegyetek tanúságot szavaitokkal és életetekkel, hogy ez mások örömére és buzdítására legyen a hitben. Veletek vagyok és szüntelenül közbenjárok mindnyájatokért Istennél, hogy hitetek Isten szeretetében mindig élő és örömteli legyen. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.
*Medjugorje, 2012. szeptember 2.*
“Drága gyermekek! Míg a szemem néz benneteket, lelkem azokat a lelkeket keresi, akikkel egy szeretne lenni – a lelkeket, akik megértették mennyire fontos imádkozni azokért a gyermekeimért, akik nem ismerték meg a Mennyei Atya szeretetét. Hívlak benneteket, mert szükségem van rátok. Fogadjátok el a missziót és ne féljetek, meg foglak erősíteni benneteket. Be foglak tölteni benneteket kegyelmeimmel. Szeretetemmel megvédelek benneteket a gonosz lélektől. Veletek leszek. Jelenlétemmel vigasztalni foglak benneteket a nehéz pillanatokban. Köszönöm nyitott szíveteket. Imádkozzatok a papokért. Imádkozzatok, hogy a Fiam és a közöttük lévő egység minél erősebb legyen és egyek legyenek. Köszönöm nektek.”

A Szűzanyánk 2012. szeptember 25-i üzenete Medjugorjéból

Vágyakozzatok a mennyei dolgokra!

Drága gyermekek! Amikor a természetben a színek gazdagságát nézitek, melyet a Magasságbeli ad nektek, nyissátok meg szíveteket és adjatok hálát minden jóért, melyet kaptatok és mondjátok: itt vagyok megteremtve az örökkévalóságra, és vágyakozzatok a mennyei dolgokra, mert Isten mérhetetlen szeretettel szeret benneteket. Engem is ezért adott nektek, hogy elmondhassam: csakis Istenben van békétek és reményetek, drága gyermekeim. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Hónapról hónapra halljuk mennyei Édesanyánk, Mária szavait, aki fáradhatatlanul hív és az Istenben való életre buzdít bennünket. Augusztusi üzenetében a Szűzanya reménnyel a szívében imádkozik és hálát ad értünk a Magasságbelinek. A szerető szív örül mások örömének. Hálát adhatunk Isten szeretetéért és azért a kegyelemért, hogy az Édesanya ilyen hosszú ideje velünk van. Ő nem veszíti el a reményt, akkor sem, ha mi elveszítjük, nem fárad el akkor sem, ha mi elfáradunk.

Üzenetében, úgy ahogyan a korábbiakban is, arra hív bennünket, hogy tekintsünk a pompás és gazdag természetre, mely körülvesz bennünket és tanuljunk a természettől, felébresztve szívünkben az Isten utáni vágyat. A Szűzanya azt szeretné, hogy szívünkkel hallgassuk a természetet, amely a Teremtő Istenről beszél.

Elmélkedni és szívvel figyelni a természet színeinek pompáját, mely hangtanul kiáltja, hogy lennie kell Valakinek, egy kéznek, amely mindezt megteremtette. A virág, a forrás, a tenger, a hegyek a Mennyei atya szépségének és szeretetének visszatükröződése, mely csodálatos szépsége által szól hozzánk. E csodálatos szépségbe Isten beleszőtte szilárd törvényeit, amely az világmindenségben van jelen. A napok és éjszakák csodálatos váltakozása, a napfény és az eső, a hideg és a meleg, mind arról beszél, hogy mind e mögött létezik Valaki, aki mérhetetlenül szeret bennünket. Vajon lehetséges-e az, hogy mindaz, ami körülöttünk van a véletlen műve? Léteznek szilárd törvények, melyek miatt az ember vizsgálódhat és felfedezhet mindig valami új dolgot. És ez a világ, melybe születésünkkor lépünk, nem a mi világunk, hanem Istené. Belépünk ebbe a világba, amely ismeretlen számunkra és ezért meg kell vizsgálnunk és meg kell ismernünk, nem a miénk, hanem Istené.

A természet csak Isten jelenlétének visszatükröződése és nyoma a világban. A természetet megvizsgáljuk, megismerjük és így valamennyire meg is magyarázhatjuk. De van valami több, ami vonzó titok marad számunkra, amely nélkül nem élhetnénk, ez pedig a szeretet. Szent János apostol így tanít bennünket: Isten a szeretet. Szűz Mária is vezetni szeretne minket, felébreszteni bennünk a vágyat Istenre, hogy felfedezhessük az élet igazi teljességét, melyre teremtve vagyunk. Nem arra teremtettünk, hogy egy meghatározott időt éljünk itt a földön, hanem az örökkévalóságra vagyunk teremtve, amelyet már most is sejtünk önmagunkban.

Nem a halálunk után döntünk az örökkévalóság mellett, hanem ma, itt a földön. Mindennapi döntéseinkkel és cselekedeteinkkel készítjük önmagunk számára az égbe vezető utat. Az Úr szóljon a szívünkhöz a természet csodái által, mely körülölel bennünket.

Könyörögjünk:

Szűz Mária, általad a Mennyei Atya egyszerű szavakkal szól hozzánk. Taníts minket a szív egyszerűségére, hogy felfedezhessük: a mi Istenünk egyszerű és csodálatos az ő szeretetében. Köszönjük Neked Mennyei Édesanyánk, hogy üzeneted szavai ma is egyszerűek és csodálatosak, de követelményeket állítanak elénk. Köszönjük, hogy mindig újra felébreszted bennünk a reményt, az Isten és az örökkévalóság utáni vágyat, amelyre teremtettünk. Köszönjük édesanyai szívedet, amely szeret és hív bennünket. Nyíljon meg a mi szívünk is, hogy megismerhessük az Urat a természet csodálatos szépsége által és megnyíljunk számára, hogy már ma megtapasztalhassuk az örökkévalóság visszhangját, amelyre teremtve vagyunk. Ámen.

fra Ljubo Kurtović

fordította: Sarnyai Andrea

Égi Édesanyánk 2013. szeptember 2-ai üzenete Medjugorje-ből

Mirjana által kapott üzenet:


“Drága gyermekek! Mindnyájatokat szeretlek. Ti mindannyian, gyermekeim, mindannyian a szívemben vagytok. Édesanyai szeretetem mindnyájatoké, és szeretnélek elvezetni mindnyájatokat Isten örömének megismerésére. Ezért hívlak benneteket. Alázatos apostolokra van szükségem, akik nyitott szívvel fogadják Isten Igéjét és segítenek másoknak abban, hogy Isten Igéje által megértsék életük értelmét. Gyermekeim, ahhoz, hogy erre képesek legyetek, az ima és a böjt által meg kell tanulnotok szívből hallani és alázatossá válni. Meg kell tanulnotok elvetni magatoktól mindazt, ami eltávolít benneteket Isten Igéjétől, és csupán arra vágyakozni, ami közelebb visz hozzá. Ne féljetek! Itt vagyok. Nem vagytok egyedül. Kérem a Szentlelket, hogy újítson és erősítsen meg benneteket. Kérem a Szentlelket, hogy másokat segítve ti is gyógyuljatok. Kérem Őt, hogy általa Isten gyermekei és az én apostolaim legyetek.” Ezután nagy aggodalommal mondta:

“Jézusért, Fiamért szeressétek azokat, akiket Ő meghívott és csak azon kezek áldására vágyakozzatok, amelyeket Ő megszentelt. Ne engedjétek, hogy a gonosz uralkodjon. Újra ismétlem – Szívem csak pásztoraitokkal fog győzni. Ne engedjétek a gonosznak, hogy elszakítson benneteket pásztoraitoktól. Köszönöm nektek.”

 

Medjugorje, 2013. szeptember 25.

„Drága gyermekek! Ma is az imára hívlak benneteket. Mindennapi kapcsolatotok legyen az imával. Az ima csodákat tesz bennetek és általatok, ezért gyermekeim, legyen az ima öröm számotokra. Akkor az élethez való viszonyotok mélyebb és nyitottabb lesz és megértitek, hogy az élet ajándék mindnyájatok számára. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”



Medjugorje, 2014. szeptember 2-án

“Drága gyermekek,én a ti édesanyátok, végtelen szeretetből jövök újra közétek, a Mennyei Atya végtelen szeretetéből. Míg szívetekbe tekintek, látom, hogy közületek sokan édesanyaként fogadtok el engem, és őszintén, tiszta szívből szeretnétek az apostolaim lenni. De, édesanyátok vagyok nektek is, akik nem fogadtok el és keményszívűségetek miatt nem akarjátok megismerni Fiam szeretetét. Nem is tudjátok mennyire fáj a szívem és mennyit kérlelem Fiamat értetek.Kérem Öt, hogy gyógyítsa meg lelketeket, mert Ő ezt megteheti. Kérem Őt, hogy Szentlélek csodája által világosítson meg benneteket, hogy megszűnjetek újból és újból elárulni, káromolni és megsebezni Őt. Teljes szívemből imádkozom, hogy megértsétek, csakis Fiam a világ üdvössége és világossága. És ti, gyermekeim, kedves apostolaim mindig hordozzátok Fiamat szívetekben és gondolataitokban. Ezáltal a szeretetet hordozzátok. Mindazok akik nem ismerik, a ti szeretetekben fogják felismerni Őt. Én mindig mellettetek vagyok. Különleges módon vagyok pásztoraitok mellett, mert Fiam hívta meg őket, hogy az örökkévalóság útján vezessenek benneteket. Apostolaim, köszönöm nektek áldozataitokat és szereteteket.”


https://www.youtube.com/watch?v=A5clcBfmXIU