Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Nyírmihálydi

2014. március 01. 12:00 - Andre Lowoa

Nyírmihálydi 1982 lakosú község a 471-es főközlekedési út és a 110-es/Mátészalka-Nyírbátor-Debrecen/ vasútvonal mentén, Nyíradonytól északkeletre, 3 kilométerre fekszik.
A román kori református templomot a XVIII. században bővítették. A XIII. században épült szentélyen három eredeti rézsűablak, északi oldalán csúcsíves sekrestyeajtó található. A hajón egy illetve kétsoros fogrovatos téglapárkány, három csúcsos ablakkal. A templom déli átalakított kapuja előtt barokk előcsarnok látható. A déli hajófalon poklot ábrázoló XV. századi falfestmény, hasonló korú nyomok a szószék környékén. A déli ablakok körül XVII. század közepi virágos festés, ezzel egykorú a szószék közelében látható bibliai idézet is.
A református harangtornyot a szélzászló szerint 1782-ben emelték. Kilenc faoszlopon áll, zárt harangházzal, minden oldalán 2-2 zsalus ablakkal. Harangját 1828-ban Pesten öntötték.


http://ea.bloglog.hu/page/5/



Istenszülő templomba vezetése görög katolikus templom



Szent József templom

komment
süti beállítások módosítása