Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pácin

2014. január 18. 13:45 - Andre Lowoa

Pácin 1495 lakosú község, Dombrádtól északnyugatra, 14 kilométerre fekszik.
A Mágóchy-Alaghy-Sennyey-várkastély 1581-1591 között épült, ma Bodrogközi Kastélymúzeumként funkciónál. Késő reneszánsz stílusban 1581-1591 között épült, a XVII. században bővítették, a XIX. században átalakították. Fallal kerített, egyemeletes, sokszögű saroktornyokkal és manzárdtetővel, a homlokzatán reneszánsz sgraffitó van. Falában a Mágócsyak címere, a belső folyosóajtón Alaghy-címer 1591-ből. Az épület egy része enteriőrszerűen van berendezve, más helyiségeiben a Bodrogköz néprajza és Czinke Ferenc grafikusművész életmű-kiállítása.
Pácin jellegzetes épületei még a római katolikus, a református és a görög katolikus templom, valamint a településen található régebbi lakóházak



http://em.bloglog.hu/page/9/





 Jézus Szíve Templom




Urunk színeváltozása görög katolikus templom

Mai templomot báró Sennyey Miklós építtette át a kastéllyal szemközti ún. „kiskastély”ban, magánkápolna céljára, amit 1922. december 6-án szenteltek fel. Ezt a pácini római és görög katolikusok közösen használták a mai római katolikus templom felépítését követően is egészen 1947-48 fordulójáig, míg a Pácini Görög Katolikus Egyházközség meg nem alakult, s a templom tulajdonába került.
A templom 80-as években készült fém-réz ikonosztáza mindössze két képet tartalmaz: Jézus Krisztusét és az Istenszülőét.
A templom ikonját Makláry Zsolt festette 2006-ban.

komment
süti beállítások módosítása