Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Veszprém

2013. augusztus 03. 14:52 - Andre Lowoa

Veszprém



Jutaspusztai Árpád-házi Szent Margit kápolna



 Árpád-házi Szent Margit templom

alapítva: 1944.



 Kórház Feltámadt Üdvözítő templom



Magyarok Nagyasszonya templom

alapítva: 1989.


 Székesegyház Szent Anna-kápolna



 Piarista Szent Imre templom



 Ferences Szent István király templom



Csatárhegyi
Szent Kereszt kápolna



Szent László templom

A templom 1902-ben épült, neoromán stílusban.

alapítva: 1941.




 Szent Mihály Székesegyház

alapítva: Ősi alapítású, újjászervezve 1752.

Az első kéttornyú román kori bazilika többször megrongálódott, de maradványait a mai bazilika magában foglalja. Az alapjaiban román stílusú, XI. századi eredetű épület gótikus szentélye és altemploma a XIV. század végén készült. Mai alakjában neoromán stílusú a bazilika.
A vár és a város meghatározó épülete a székesegyház, melyet Szent István és Gizella építtetett, az idők folyamán több átalakításon esett át, a török időkben elpusztult. Ma csak 1572-ből származó alaprajzát ismerjük. A templomot gróf Esterházy Imre 1723-ban, a régi tervrajzot felhasználva újjáépíttette barokk stílusban, s nyugati homlokzatra latin nyelven, kronosztihont is alkotva felíratta: Romokból ékesített engem a kegyelet. Ezt az épületet 1907 és 1910 között Hornig Károly püspök átépíttette, Aigner Sándor tervei szerint, román stílusban. A templom falába beépítették a régi köveket, s a szentély gótikus jellege megmaradt.


 Regina Mundi Szűz Mária Neve templom


komment
süti beállítások módosítása