Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Pétfürdő-Várpalota

2013. augusztus 03. 14:48 - Andre Lowoa

PÉTFÜRDŐ Szent László templom

A templom 1940-ben épült Pázmándy István és Pál Ferenc tervei szerint, neogót stílusban. Festett kazettás mennyezete van. Írásos emlékek szerint a XIII. században már volt a településen templom, Keresztelő Szent János tisztetelére szentelve.

alapítva: 1943.



 Nagyboldogasszony templom

alapítva: a XIV. században, újjászervezve 1710.

A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt, barokk stílusú templomot 1774 és 1776 között építette Verschafter János székesfehérvári építőmester. Falában római és középkori faragványok találhatók.

Az impozáns barokk épület hajója négyszakaszos, szentélye egy nyolcszög három oldalával zárul. Oltárképét Höfel festette, Szent István királyt ábrázolja. A hajóban látható a fatimai Szűz Anya szobrának másolata, és Mindszenty József fából faragott szobra.
A templom déli fala mellett áll Nepomuki Szent János XVIII. századi szobra.


Inotai
Szent Család kápolna


 VÁRPALOTA Inotai Szent István király templom

alapítva: a középkorban, újjászervezve 1948.

Eredetileg gótikus stílusban épült a XIV. században, majd a török korban súlyosan megrongálódott. Megmaradt azonban gótikus szentélye, oldalfala, déli kapuzata és néhány különlegesen szép freskója.

A temetőben található, templomot a XVIII. században barokk stílusban állították helyre; az 1970-es évek közepén restaurálták, beleértve az ősi részeket is.

komment
süti beállítások módosítása