Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Balatonalmádi

2013. augusztus 03. 23:06 - Andre Lowoa

 Káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony-kápolna

A kápolnát még a ferences szerzetesek kezdték el építeni 1940 körül, de a munka a háború miatt abbamaradt, s csak a kripta és a ravatalozó készült el. A kápolnát 2000-ben kibővítették és felújították Boldogasszony tiszteletére.



 Vörösberényi Loyolai Szent Ignác-templom

A templom 1779-ben épült, barokk stílusban.




 Szent Imre-templom

A XIX. században, Almádiban egyre nőtt a lakosok száma, így tervbe vették egy templom építését. 1930. novemberében készült el, és Árpád-házi Szent Imrének ajánlották fel. 1934-ben alapították a plébániát.

1958-ban a budai vár Szent Jobb kápolnáját teljes pompájában felépítették a templom mellett. Itt õriznek 2001. augusztus 19-tõl egy Szent Jobból származó ereklyét.

A város központjában lévő, Szent Imre tiszteletére szentelt plébániatemplom 1930-ban épült Medgyasszay István tervei alapján, az építészre jellemző 'átérzett' magyaros szecessziós stílusban.

A templom külső formáiban követi az erdélyi építészet hagyományait, de homlokzati elemeiben meghatározó a Balaton környéki épületekre jellemző permi vöröskő.

A templom mellett áll a Szent Jobb kápolna. A templomban őrzik Szent István jobbjának egy darabkáját is.

Szentmisék idején látogatható.



Szent Margit-kápolna


komment
süti beállítások módosítása