Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Kaposvár

2013. július 27. 16:33 - Andre Lowoa

 (Hősök) Jézus Szíve templom

A templom 1927-ben épült fel, neoromán stílusban.

A plébánia területén álló kápolnák:

Szent Antal-kápolna (Lonka-hegyi kápolna, A hegybirtokosok építették 1897-ben Szent Antal tiszteletére, neoromán, historizáló stílusban.)

Angyalos-Boldogasszony-kápolna (Róma-hegyi kápolna a hegy keleti részén már a XVIII. század második felében állott egy kápolna. Harangján az 1763-as évszám valószínű az építésre utal. 1815-ben már romos állapotban volt. Az Angyalos Boldogasszony tiszteletére szentelt kápolnát 1906-ban építették neoromán stílusban. Tornyában helyezték el az előző templom harangját.

Szent Anna temetőkápolna (A Keleti temetőben áll Bereck Sándor városi mérnök tervezésében 1902-ben felépített gyönyörű neoromán kápolna. Tornyában helyezték el az 1880-ban Szűz Mária tiszteletére és a meghaltak emlékére öntetett harangot. Szent Anna tiszteletére szentelték föl. A plébániatemplom felépítéséig a hívek ebben a kápolnában vettek részt a szentmisén.

Szent Orbán-kápolna (Ivánfa-hegyi Szőlőhegy barokk eredetű, 18. sz. első felében építették. Tornya 1930-ból. Belsejében egy nagyméretű barokk kálvária, Mária és Szent János faszobra, a szentély boltozatán Kaposvár látképének ábrázolása látható.




Kórházkápolna - Kaposi Mór Kórház




 Nagyboldogasszony-székesegyház



Kecelhegyi
Páduai Szent Antal kápolna




 Szent Imre-templom

A templomot 1912-ben szentelték fel.




Töröcskei
Szent István király-templom




Szent József-körtemplom



 Donneri Szent Kereszt-templom




 Szent Margit-templom

A templom építését 1944-ben tervezték el. 1947-ben kezdték építeni, 1950-ben az építkezést félbehagyták. Felépítésére és felszentelésére 1972-ben került sor.

komment
süti beállítások módosítása