Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mélykút-Jánoshalma-Mélykút

2013. július 19. 09:18 - Andre Lowoa

Mélykút



 Szent Anna-templom

A templomot 1788-ban késő barokk stílusban építették. 1880-ban eklektikus stílusban átalakították.

Anyakönyvek: kereszteltek., házasultak 1735-től, halottak 1749-től.



JÁNOSHALMA Kecskési Szentolvasó Királynéja kápolna



 Árpád-házi Szent Erzsébet templom

A templom építése 1959-61-ig tartott. A téglát a szomszédos község, Bácsalmás zsinagógájának lebontásából vették, melyet lőcsös szekerekkel szállítottak ide.
Az építkezés kezdeményezője Varga Imre és Tóth István (későbbi plébános) káplánok voltak. A tervezőmérnök Mezős Mihály volt. Az építésvezető Körmöczi János mellett a brigádokba összeállt hívek voltak a segédmunkások. A faanyagot Ausztriából kapták ajándékba.
1961-ben Grősz József érsek szentelte fel az elkészült modern stílusú templomot.
A templomban Prokop Péter pap-festőművész (1949-55-ben hitoktató volt Mélykúton) festményei láthatók, melyeket a Rómából küldött ajándékba. A keresztút 14 képét a felszentelésre ajándékozta, majd 1962-ben a nagy szárnyasoltár képeket is ő készítette, melyen az irgalmasság testi cselekedeteit hét képen, a szentek életéből vett jelenetekben ábrázolja a Szent Máté evangélium alapján.




Szent Imre misézőhely




 MÉLYKÚT Szent Joachim templom

A templom 1768-ra épült fel, de már 1764-től kezdve használták. A régi templomból ma már csak a torony, a karzat meg a kőfal van meg. 1900-ban átépítették, megnagyobbították. A templom oldalához épített régi hittanterem bővítése és átalakítása után itt kapott helyet a Szent Antal kápolna, amely a téli szentmisék és a szentségimádások színhelye.

Anyakönyvek: 1749-től.

komment
süti beállítások módosítása