Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A kísértés még nem bűn, csak ha nem állsz meg benne-Bocsáss meg másoknak, mert neked is szükséged van a megbocsátásra-Egymással járni-Igazság vezeti lépteimet

2019. július 04. 10:43 - Andre Lowoa

A kísértés még nem bűn, csak ha nem állsz meg benne

 

"Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." Zsid. 4:15-16

Jézust megkísértették, de nem vétkezett.

Jézust megkísértették, de úgy döntött, hogy nem vétkezik, így tiszta maradhatott, hogy feláldozza magát a bűneinkért.

Máté feljegyezte: "Akkor elvitte Jézust a Lélek a pusztába, hogy megkísértse az ördög" (Mt. 4:1). Pál pedig azt írja, hogy Jézus "hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt" (Zsid. 4:15).

Ha Jézust megkísértették, és mégsem követett el bűnt, akkor a kísértés nem bűn.

Jézus Krisztus vére vette meg a szabadságunkat arra, hogy úgy dönthessünk, hogy nem vétkezünk. A kísértés a betolakodó, ami azt jelzi számunkra, hogy gyorsan segítséget hívjunk; de még nem lopott el semmit.

Ez egy fontos igazság, amit meg kell értenünk, mert ha azt hisszük, hogy a kísértés bűn, akkor könnyedén feltételezhetjük, hogy semmi haszna küzdeni ellene, mert azt hisszük, hogy már bűnbe is estünk; azt hisszük, hogy már átléptük a határt, úgyhogy akár meg is tehetjük azt a dolgot. Ez segít meglátnunk, hogy miért olyan fontos, hogy "foglyul ejtsünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre" (2Kor. 10:5b).

A mi főpapunk, Jézus Krisztus megismerte a kísértést, és ma is "meg tud indulni a kísértésünkön"(Zsid. 4:15).

Ő nem engedi, hogy olyan kísértések érjenek bennünket, amikben az ember ne tudna megállni. "Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni" (1Kor. 10:13).

 



Bocsáss meg másoknak, mert neked is szükséged van a megbocsátásra

„Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket." (Máté 6:14-15 NIV fordítás)

A megbocsátás egy kétirányú út.  Ne várd el másoktól, hogy megbocsássanak neked, ha te nem akarsz megbocsátani nekik.

Jézus ezt így mondja: „Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket.” (Máté 6: 14-15).

Ez egy alapvető bibliai igazság. Azt aratod, amit vetsz.

Egyszer egy férfi ment John Wesley-hez és azt mondta, „Én sohasem fogok annak az embernek megbocsátani”. Wesley azt mondta neki: „Akkor én remélem, hogy Ön soha sem vétkezett. Mert amikor Ön nem bocsát meg, felégeti azt a hidat, amin Önnek kell áthaladni.” Amikor te nem bocsátasz meg másoknak, úgy állítod be a helyzetet, hogy majd neked sem fognak megbocsátani. Mert Isten azt mondja, hogy a jövőben neked is szükséged lesz a megbocsátásra.

Amikor azt hallom, hogy valaki nem tud megbocsátani, úgy gondolom, hogy az az ember nem értette meg, hogy mi a megbocsátás. Ha te megérted, mit jelent megbocsátani, biztosan képes leszel meg is tenni. Sok mítosz áll az utunkba, melyek miatt nem vagyunk hajlandóak megbocsátani. Például, itt van három nagy tévhit a megbocsátással kapcsolatban:

A megbocsátás nem egyenlő:

  1. a megbántás komolyságának lekicsinylésével. A megbocsátás egy óriási dolog! Megbocsátani valakinek nem azt jelenti, hogy az okozott sérelem nem fáj.
  2. a bizalom azonnali helyreállításával. A bizalom újraépítéséhez bizonyos időre van szükség. Ha az emberek megsértenek téged újra és újra, a Biblia azt mondja, köteles vagy megbocsátani nekik, de nem vagy köteles azonnal bízni bennük.
  3. a kapcsolat változtatás nélküli folytatásával. A megbocsátás nem ugyanaz, mint a kapcsolat újraegyesítése. A megbocsátás az, amit te reagálsz a megbántásra. Ahhoz viszont, hogy a kapcsolat újra felépüljön, a bántónak három dolgot meg kell tennie: megbánni, ahol lehetséges kárpótolni, és újraépíteni a bizalmat egy bizonyos időn belül.

Itt az ideje megbocsátani azoknak, akik megbántottak téged. Neked is szükséged lesz mások megbocsátására a jövőben. Ne tartsd vissza azt, amire hamarosan neked is szükséged lesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Rick lelkész azt mondja, három dolog van, ami nem egyenlő a megbocsátással. Melyiket nehéz elhinni?
  • Hogyan válik könnyebbé megbocsátani másoknak, ha megérted, hogy neked is szükséged lesz a megbocsátásra a jövőben?
  • Kinek kell ma megbocsátanod?




Egymással járni

 

Most pedig, épp úgy, ahogy elfogadtátok Krisztus Jézust, mint Uratokat, ugyanúgy kell követnetek is őt (mint Uratokat)! Kolossé 2:6-7 (fordítás – NLT)

"Isten nem szereti, utálja az egyedüllétet, és a közösség Isten megoldása az egyedüllétre. Mikor másokkal együtt haladunk, együtt járunk, olyan közösséget találunk, ahol megtanuljuk, hogyan szeressünk."

A Biblia gyakran hasonlítja az életet a járáshoz, mert az élet egy utazás, nem mozdulatlan üldögélés. Végig az Újszövetség azt mondja, járjunk bölcsességben, szeretetben, világosságban és engedelmességben. Azt mondja, járjunk olyan módon, ahogyan Jézus is járt. Azt is mondja, járjunk más emberekkel közösségben. Itt van három ok, miért járjuk az életet másokkal együtt:

Biztonságosabb

Mentél keresztül valaha egyedül éjszaka egy sötét sikátorban, vagy utaztál egy elhagyatott vidéki úton? Egy kicsit rémisztő. Azonban ha egy másik személy van veled, rögtön biztonságosabbnak érzed.

Támogatást kapsz

Az élet nem egy 60 m-es rövidtávfutás, hanem maraton. Más emberekkel együtt járva kapsz energiát, hogy folytatni tudd egészen végig.

Észszerűbb

Többet tanulsz másokkal közösségben járva, mint egyedül. Ha egyedül mégy rossz irányba, lehet, sosem veszed észre. Ha azonban van melletted egy barát, egyikőtök valószínűleg felismeri, hogy elvétetted az utat, és meg kell találnod a helyes irányt.

Néhány fontos leckét is más emberekkel közösségben járva tanulunk meg. Hogyan jöjjünk ki másokkal, hogyan működjünk együtt velük.

Azt is megtanuljuk, hogyan szeressünk. 1.Mózes 2:18 azt mondja: „Nem jó az embernek egyedül” Isten nem szereti, utálja az egyedüllétet, és a közösség Isten megoldása az egyedüllétre. Mikor másokkal együtt haladunk, együtt járunk, olyan közösséget találunk, ahol megtanuljuk, hogyan szeressünk.

Más emberekkel való közösség tanít meg a vendégszeretetre is. 1.Péter 4:9 azt mondja: „Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül.” Mivel zúgolódsz? Mi a kifogásod, miért nem nyitod meg otthonod a barátaid előtt?

Lehet, azt mondod, hogy az otthonod piszkos. Rendben van, takarítsd ki!

Vagy talán az a kifogásod, hogy az otthonod nem elég nagy.

Tudsz három embernek helyet adni? Jézus azt mondja: „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” (Máté 18:20)

Mindnyájunknak vágyódása van, hogy tartozzon valakihez, mert Isten közösségre teremtett minket. Mikor más keresztyénekkel vagy közösségben, azt találod, hogy ez a vágyad beteljesült.

 



Igazság vezeti lépteimet



„Amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.” (János 16:13)

Hit által tudom, hogy a következők igazak:

Az igazság Lelke dolgozik bennem, és egyre mélyebbre vezet az Isten igazságába. Az igazság Lelke vezet engem, hogy megtaláljam az igazságot mindenhol, ahol megtalálható, mert minden igazság Isten igazsága.

Az igazság Lelkének „nincs határidő naplója”, nem foglalkozik mással, kivéve, hogy az igazságot mondja, és kijelenti az eljövendő dolgokat. (János 16:13)

Az igazság Lelke arra bátorít, hogy minden lépésem a hit lépése legyen. Tudom, hogy ez igaz, és ez szerint élek. „Hiszek, Uram, segíts a hitetlenségemen!” (Márk 9:24) Az igazság lelke vezet engem azokra a helyekre, ahol szembesülni fogok a félelmeimmel, azonban amint Isten erejében nézek szembe velük, úgy eltűnnek, elfonnyadnak, mint mikor a perzselő napfény elárasztja az indákat.

Az igazság Lelke vezet keresztül a pusztaságon, hogy „gyomláljon és irtson, pusztítson és romboljon, építsen és plántáljon” az életemben. (Jeremiás 1:10)

Többé nem félek emberektől, mert az Úrban bízom, aki oltalmaz engem, és megtart engem az igazságban. (Példabeszédek 29:25)

Beszéljetek róla

Milyen igazságot jelentet ki neked Isten legutóbb?

Küzdesz a hitetlenséggel? Mikor úgy érzed, hogy nincs hited, kérd Istent, segítsen a hitetlenségeden, és ma jelentse ki neked az Ő igazságát.



 

komment
süti beállítások módosítása