Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A kiegyensúlyozott élethez Jézus a kulcs-Az értékes dolgok nem jönnek könnyen

2019. június 26. 10:53 - Andre Lowoa

 

A kiegyensúlyozott élethez Jézus a kulcs

„Keressétek először Isten királyságát és Isten akaratát. Akkor minden egyéb szükségetek be lesz töltve.” (Máté 6:33, NCV fordítás)

Ha igazán kiegyensúlyozott életet akarsz élni, akkor az egész történelemben csak egyetlen személyre tekinthetsz mintaként, Jézusra. Ha őt teszed életed középpontjába, az életed kiegyensúlyozottabb lesz.

Gondolj úgy az életedre, mint egy kerékre. A kerék középpontjában van a kerékagy. Életed minden küllője (melyek a kapcsolataidat, családodat, munkádat, céljaidat, stb. jelképezik) ebből a kerékagyból indul ki. Mindnyájan valamilyen középpont köré építjük fel az életünket. A kérdés az, hogy mi lesz a középpont. A családod? A munkád? A pénz?

Vagy Jézus?

Életed középpontja kritikus a kiegyensúlyozott élet kifejlesztéséhez. Erős, szilárd középpont szilárd élethez vezet. Vékony, gyenge középpont gyenge élethez vezet. Amikor hallgatom az embereket, amint arról beszélnek, hogy az életük szétesett, az rendszerint egy dolgot jelent: Hibás a középpontjuk. Isten helyett valami más a legfontosabb az életükben.

A kerékagy nemcsak stabilitást ad, hanem irányít minden mást és hatással van minden másra az életeddel kapcsolatosan. Bármi, amit az életed középpontjába teszel, az lesz az erőforrásod. A kerék ereje mindig a középpontból árad kifelé – sosem másként.

Tedd Jézust életed középpontjába, és Ő biztosítani fogja a stabilitást, az irányítást és az erőt, amire szükséged van az életben. A Biblia azt mondja: „Keressétek először Isten királyságát és az Isten akaratát. Akkor minden egyéb szükségetek be lesz töltve.” (Máté 6:33)

Ne aggódj Jézust tenni első helyre az életedben. Helyezd Őt az életed középpontjába. Engedd, hogy Ő irányítsa az életed, befolyásoljon, erősítsen, adjon stabilitást.

Tedd ezt, és életed minden más területe – a családodtól a munkádon át a céljaidig – Jézusban kiegyensúlyozott lesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha életedet egy kerékként tekinted, mi van a középpontjában?
  • Mi a legerősebb zavaró tényező abban, hogy kiegyensúlyozott életed legyen?
  • Mi a legnagyobb akadálya annak, hogy Jézust tedd életed középpontjába?





Az értékes dolgok nem jönnek könnyen

 

"A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." Gal 6,9

Nagyon sok minden összejátszik, hogy visszatartson élethivatásunk betöltésében. Az évek során próbáltam eldönteni, melyik nagyobb ellenségünk: a halogatás vagy az elbátortalanodás. Ha a Sátán nem tud rávenni, hogy félretegyük élethivatásunk betöltését, akkor mindenképp megpróbál rávenni, hogy teljesen feladjuk.

Pál apostol arra tanít, álljunk ellen az elbátortalanodásnak: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk." (Gal 6,9).

Belefáradtál-e valaha a jó cselekvésébe? Szerintem mindannyian belefáradunk. Néha könnyebbnek tűnik a rosszat tenni, mint a jót.

Amikor elbátortalanodunk, hatástalanokká válunk. Ha nincs bátorságunk, a saját hitünk ellen dolgozunk.

Amikor bátortalan vagyok, azt mondom, „Nem lehet megtenni”. Ez merő ellentéte annak: „Tudom, hogy Isten meg tudja tenni, mert azt mondta…”.

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

* Hogyan kezelem az elbukást?
* Amikor a dolgok nem az én elképzeléseim szerint alakulnak, morcos leszek?
* Amikor a dolgok nem az én elképzeléseim szerint alakulnak, frusztrálttá válok?
* Amikor a dolgok nem az én elképzeléseim szerint alakulnak, panaszkodni kezdek?
* Be szoktam fejezni, amit elkezdek?
* Miként értékelem magam az állhatatosság terén?

Ha elbátortalanodtál, sose add fel harc nélkül. Semmilyen értékes dolog nem történik kitartás és energiabefektetés nélkül.

Amikor egy művész szobrot készít, kitartó a kőfejtésben. Ő nemcsak egyszer üt rá a kőre a kalapáccsal, és miután minden felesleges kődarab lehull, előhív egy csodálatos műalkotást. Kitartóan üti és üti addig, amíg le nem fejti teljesen a követ.

Ez az életre is igaz: Semmilyen igazán értékes dolog nem jön könnyen az életben. Kitartóan "ütögeted", kézbe veszed, és így apránként a te életed is Isten kegyelmének gyönyörű alkotásává formálódik.

A valóság az, hogy a nagyszerű emberek igazából közönséges emberek, rendkívüli elszántsággal. A nagyszerű emberek nem tudják, mit jelent feladni.




 

komment
süti beállítások módosítása