Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Burke, Schneider, és további püspökök korrekciót közöltek a tanításbeli zavar ellen

2019. június 10. 05:43 - Andre Lowoa

burke_and_schneider_810_500_75_s_c1_1.jpg

Közös hittani deklarációt adott ki Raymond Burke bíboros, Athanasius Schneider püspök (lásd őket a képen), és az Egyház több másik püspöke azzal a céllal, hogy elősegítsék vele az Egyházban egyre jobban eluralkodó tanításbeli zavar orvoslását.

A deklaráció a katolikus hit mintegy 40 olyan igazságát tisztázza, amelyekben Ferenc pápa kijelentései nyomán vagy a jelenlegi Szentatya pontifikátusa alatt támadt súlyos zavar a katolikus hívek között. Egyes pontok olyan erkölcsi kérdésekben adnak eligazítást, amelyek ma súlyosan veszélyeztetik a lelkek üdvösségét és javát, és amelyekben az egyházi hierarchia nem vagy alig közöl eligazítást.

 

A nyolcoldalas deklarációt a szerzők június 10-e, pünkösd hétfőre időzítve, több nyelven is kiadták. A deklaráció megerősíti az Egyház állandó tanítását az Eucharisztiáról, a házasságról, a papi cölibátusról, de olyan alapigazságokat is tárgyal, mint hogy "a pokol létezik", hogy az emberi lelket "bármely megbánás nélküli halálos bűn örök kárhozatra ítéli", hogy a Jézus Krisztusba vetett hit "az egyetlen Isten által pozitívan akart vallás", valamint hogy a "homoszexuális cselekedetek" és a nemváltoztató műtéti beavakozások "súlyos bűnök", amelyek lázadást jelentenek a kinyilatkoztatott és a természetes erkölcsi törvény ellen.

 

A deklaráció aláírói: Raymond Burke bíboros, az Apostoli Szignatúra előző prefektusa; Janis Pujats bíboros, a lettországi Riga emeritusz érseke; Tomash Peta, a kazahsztáni Asztana érseke; Jan Pawel Lenga, a kazahsztáni Karaganda emeritusz érseke; és Athanasius Schneider, a kazahsztáni Asztana segédpüspöke.

 

A deklaráció teljes szövege, angol nyelven, ide kattintva olvasható. A szerzők a deklarációjukhoz egy magyarázó jegyzetet is közöltek, ez - szintén angol nyelven - ide kattintva található meg.

 

komment
süti beállítások módosítása