Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta az országát Brazília szélsőjobboldalinak mondott elnöke, Jair Bolsonaro (a kezdőképen balra). A kedden tartott felajánlási ceremónián a katolikus egyházat a tradicionalista Fernando Areas Rifan püspök képviselte.

A szertartáson, amelyet katolikus parlamenti képviselők kezdeményeztek, több magasrangú politikus és különféle katolikus szervezetek képviselői is részt vettek. A résztvevők együtt imádkozták a rózsafüzért és máriás himnuszokat énekeltek.

Az esemény zárásaként az elnök, az Egyház részéről pedig Areas püspök és a jezsuita João Evangelista Martins Terra, Brasília nyugalmazott segédpüspöke közös kiáltványt írtak alá, amelyben a Szűzanya védelmét kérték, és közbenjárását a brazil nép bűneiért. Egy a szertartásra készített Fatimai Szűzanya szobrot (lásd a kezdőképen) Bolsonaro az elnöki palota egyik díszhelyére helyeztette.

A magát katolikusnak valló Jair Bolsonaro egy 2017-es beszédében kijelentette:

Isten mindenek felett. Nem létezik olyan, hogy szekuláris állam. Az állam keresztény, és bármely kisebbségnek, amely ez ellen van, meg kell változnia, ha képes rá.

Bolsonaro 2019. január 1-jétől szolgál Brazília elnökeként. Kétszer elvált, a jelenlegi (harmadik) felesége és az egyik fia is evangelikál keresztények. Bár katolikusnak vallja magát, 2016-ban egy evangelikál lelkipásztorként is szolgáló politikustársával bemerítéssel megkereszteltette magát Izraelben, a Jordán folyóban. Jóllehet politikusként több kérdésben is katolikus álláspontot képvisel, egyes kérdésekben szembemegy az Egyház tanításával - többek között a fogamzásgátlás és a művi sterilizáció támogatója.


(Források: LifeSiteNewsChurchMilitant.com)
https://gloria.tv/article/y7N2PGWwrGwe6naNx4GNLkQd4
https://katolikusvalasz.blog.hu/2019/05/23/brazilia_elnoke_is_maria_szeplotelen_szivenek_ajanlotta_orszagat


Kapcsolódó cikkeink:
- Matteo Salvini különös hitvallása
- Az olasz püspöki kar tagjai is bírálják Matteo Salvini hitvallását