Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne maradj csendben az elutasítástól való félelem miatt-Szerezz barátokat, hogy tanítványokká válhassanak-Vészjelzést küldeni

2019. május 18. 10:09 - Andre Lowoa



Ne maradj csendben az elutasítástól való félelem miatt

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek.” (Zsidók 11:1-2)

A visszautasítástól való félelem a legfőbb oka annak, hogy sok keresztény nem osztja meg a hitét. Egyszerűen tartunk attól, mit gondolnak majd rólunk mások. Isten nekünk adta a Jó Hírt, mi mégsem merjük továbbadni, mert azon aggódunk, hogy a barátaink nehogy visszautasítsanak vagy fanatikusnak gondoljanak bennünket.

De hogyan lehet legyőzni az elutasítástól való félelmet? Azáltal, hogy Istent helyezzük első helyre – ez segít megértenünk a helyünket Isten családjában, és lehetővé teszi, hogy örökkévaló perspektívából tekintsünk mások véleményére.

Egész eddigi életedben másoktól vártad, hogy betöltsék azokat a szükségeidet, amelyeket egyedül Isten képes? Eddig nem a megfelelő személy elismeréséért éltél? Figyelj oda, mert rossz irányba tartasz – Isten az, aki a világosságod és a megváltásod szeretne lenni. Felajánlja a szeretetét, elfogadását, megerősítését és Ő az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret. Jézus Krisztus kifizette a bűneid árát, hogy bocsánatot nyerj és Isten el tudjon fogadni.  

Arra bátorítalak, hogy egyszerűsítsd le az életed azzal, hogy ezt mondod: „Egyedül Isten jóváhagyására fogok koncentrálni, mert csak ez számít. Azt szeretném, hogy az életem kedves legyen Őelőtte. Az életem végén, amikor Isten előtt állok majd, szeretném hogy ezt mondja: „Jól van, jó és hű szolgám.”

A Biblia szerint egyetlen módon szerezhetjük meg Isten elfogadását: ha elfogadjuk a szeretetét, és azt, amit értünk tett. Teljesen rábízzuk az életünket. Ha ezt eddig nem tetted meg, most itt az alkalom. Imádkozz így: „Istenem, szeretném az életem fókuszába egyedül a te jóváhagyásodat tenni, ahelyett hogy mások elfogadásáért éljek. Beléd vetem a hitem és bízom abban, amit Jézus Krisztus értem tett. Rád bízom az életemet." (Ha elmondtad ezt az imát, kérlek, értesíts angol nyelven ezen a címen: rick@pastorrick.com)

Ha már keresztény vagy: kit ismersz, akinek hallania kellene Jézus Krisztus szeretetéről? Kit tudnál elhívni a hétvégén a gyülekezetbe? Ne hagyd, hogy az elutasítástól való félelmed miatt ne halljanak a világ legjobb híréről!

Döntsd el a mai napon: „Egyszemélyes közönség számára fogok élni, és egyedül Isten tetszését keresem.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen következményei lehetnek a barátainkra nézve annak, ha hagyjuk, hogy a visszautasítástól való félelem megakadályozza, hogy megosszuk velük az örömhírt (vagy, hogy elhívjuk őket a gyülekezetbe)?
  • Ha nem érzed magad méltónak Isten szeretetére, milyen segítségre van szükséged Istentől ahhoz, hogy megváltozzon a gondolkodásod a kegyelemről?
  • Mi az, amiről úgy érzed, Isten szeretné, hogy megtedd, de az elutasítástól való félelem eddig visszatartott? Beszélj róla Istennek!








Szerezz barátokat, hogy tanítványokká válhassanak

 

 "Legyetek barátságosak mindenkivel. Ne legyetek büszkék és ne gondoljátok magatokat okosabbnak másoknál. Szerezzetek barátokat az átlagos emberek közül." (Róma 12:16 - CEV fordítás)

Mindenki igaz barátot keres - nem csak ismerősöket, hanem olyan embereket, akik melletted állnak, amikor a legnagyobb szükséged van rájuk. Isten szeretné, ha igazi barátságokat építenél azokkal, akik már az életed részei, hogy megoszthasd az evangéliumot velük. Isten leginkább azért helyezte ezeket az embereket - a munkatársaidat és osztálytársaidat, szomszédaidat és csoporttársaidat - az életedbe, hogy beszélhess nekik a legfontosabb döntésről, amit valaha hozhatnak. Ha te nem mondod el, hogy Krisztus mit tett értük, akkor ki fogja?

A Biblia azt mondja Róma 12:16-ban: "Legyetek barátságosak mindenkivel. Ne legyetek büszkék és ne gondoljátok magatokat okosabbnak másoknál. Szerezzetek barátokat az átlagos emberek közül" (CEV fordítás).

A keresztények hajlamosak rá, hogy vagy elszigetelődnek, vagy utánoznak - hajlamosak vagyunk e két szélsőséges irányba sodródni. Néhány keresztény azt mondja: "Nem akarom, hogy a világ megfertőzzön. Inkább elszigetelem magam tőlük. Építek egy falat, és létrehozom az én saját kis kultúrámat."

Az elszigetelődés nem működik! Ezzel a módszerrel hogyan is tudnál bármilyen barátságot építeni?

A másik szélsőséges gondolkodás az utánzás, ami azt mondja: "Legyünk olyanok, mint a világ. Öltözzünk úgy, mint a leghíresebb pop sztár. Azt mondunk más emberekről, amit csak akarunk. Olyan értékeink és céljaink lesznek, amilyeneket a mai népszerű kultúra fontosnak tart. Nem fogunk különbözni a világtól."

Ez sem az, amit Isten szeretne látni. Nem akarja, hogy a társadalom legkisebb közös nevezőjére pozícionáld magad. A válasz nem az elszigetelődés, vagy az utánzás. Sokkal inkább a beépülés, és beszivárgás. A Biblia azt mondja, hogy sónak és világosságnak kell lennünk ebben a világban. Be kell hatolnod a világba Isten jóságával.

Ha elmegyek vacsorázni, és tengeri süllőt rendelek, az első dolog amit tennem kell evés előtt, hogy megsózom. A hal az egész életét sós vízben töltötte, mégis meg kell sóznom. Miről van itt szó? A hal "beépült". Ha Isten képes egy halat egész életében sós vízben tartani és mégsem engedni, hogy a só áthatoljon a halon, akkor Isten képes arra is, hogy fogja bármelyik hívőt, elhelyezzen minket a világban, és megóvjon minket attól, hogy befolyásoljanak minket a rossz értékek.

Isten szeretné, ha szent és biztos lennél a hitedben. Azt is szeretné, ha kimennél az ajtódon a világba és megismernéd az embereket, akiket az életedbe helyezett. Miközben építed a kapcsolatokat a körülötted élő emberekkel, és megosztod velük az Igazságot, jelen tudsz lenni a világban, de nem leszel a világból való.

"A Szent Szellem, Isten ajándéka, nem szeretné, ha félnétek az emberektől, hanem, hogy bölcsek és erősek legyetek, szeressétek őket, és élvezzétek a velük való közösséget" (2 Timóteus 1:7 - TLB fordítás).

Beszéljetek róla!

  • Néha miért könnyebb elszigetelődni, ahelyett, hogy más embereket mélyebben megismerjünk?
  • Milyen módon estél már bele abba a csapdába, hogy a világ utánzója legyél?
  • Ha valakinek egész életében te lennél az egyedüli, aki Jézus Krisztust képviseli neki, milyennek látná a kereszténységet? Hogyan segít ez abban, hogy változtass?

 

 

Vészjelzést küldeni

„Én elesett és szegény vagyok, siess hozzám, Istenem! Te vagy segítségem és megmentőm, Uram, ne késlekedj!” (Zsolt 70:6)

Voltál-e már valaha olyan szorult helyzetben, hogy fogalmad sem volt róla, hogy tudsz kikászálódni belőle? Akár úgy, hogy az autód lerobbant vagy eltévedtél a rengetegben, és egy megmentőre, útbaigazítóra volt szükséged.

Mennyire könnyen tudsz ilyen helyzetben segítséget kérni?

A Biblia tele van olyan helyzetekkel, amikor embereket meg kell menteni – Ádám és Éva, József, Mózes, Jónás, Izrael emberei. Nekik valamennyiüknek megmentőre, szabadítóra volt szükségük. Nem mindegyikőjüknek sikerült olyan egyszerűen segítséget kérni. Vajon miért? A büszkeségük akadályozta őket ebben.

Nagyon nehezen fogadjuk el, hogy mások segítségére szorulunk. Az emberek azt gondolhatják rólunk, hogy gyengék, buták és nem olyan tökéletesek vagyunk, mint ahogy láttatni akarjuk magunk. A Biblia azonban azt mondja, hogy az Isten jó és: „az elesett népet megsegíted.” (Zsolt 18:28)

Jézus az egyetlen szabadító. Azért jött a Földre, hogy halálával, feltámadásával az egész emberiséget megmentse. „Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért." (1Tim 2:5-6)

Ez azonban azt is jelenti, hogy fogadd el, hogy segítségre, megmentésre szorulsz. Őszinteség és alázatosság szükséges ahhoz, hogy azt mondjad, amit Dávid mondott: én elesett és szegény vagyok, siess hozzám, Istenem! Te vagy segítségem és megmentőm, Uram, ne késlekedj!”(Zsolt 70:6)

Cserébe viszont elég ennyit kell tenned: Fogadd el Isten kegyelmét, könyörületességét és szeretetét. Ehhez azonban mindezeket büszkeséged elé kell engedjed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen könnyen kérsz másoktól segítséget?
  • Hányszor fordultál Istenhez életed nehéz helyzeteiben, akár így: „kérlek segíts most”?
  • Életének alázatosságával és őszinteségével neked ki a példaképed? Melyik embertársad az? Miért?




komment
süti beállítások módosítása