Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Miért hibázok szüntelen?-Szilárd házasságok építenek erős társadalmat

2019. május 07. 10:17 - Andre Lowoa



Miért hibázok szüntelen?

„Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság.” (1Jn 1:8)

A bűnnel mindig együtt jár az önbecsapás, önámítás. Amikor bűnt követsz el, ámítod magad, mert azt gondolod, hogy amit te csinálsz, az jobban végződik, mint amit Isten már mondott neked.

Ahhoz, hogy ne vallj kudarcot, véget kell vetned az önámításnak. Nézz őszintén szembe az életeddel, szembesítsd magad az igazsággal, és törődj az ügyeddel. Van-e olyan az életedben, amiről azt gondolod, hogy nem probléma? Talán valami függőség? Valami, amiről azt gondolod, nem nagy ügy, bagatell, azonban valójában igen nagy probléma.

Nem az számít, hogy drogfüggő vagy, vásárlási mániád van, pornót nézel, vagy erotikus regényt olvasol. Ezek azért vannak, hogy kimenekülj valahonnan, ami fájdalmat okoz, amivel amúgy nem tudsz mit kezdeni. Addig azonban nem találsz gyógyulást, ameddig nem ismered be, hogy valójában mi is a probléma oka.

Nem kell teljesen összetörd magad, hogy valami valóban változzon. Intő jelek mindenhol vannak, most is ott vannak körülötted, csak figyelned, hallgatnod kell rájuk. Viszont ha nem figyelsz rájuk, akkor tovább haladsz a pusztulás felé.

Nem szükséges ezen az úton járnod! Bevallhatod, megvallhatod, hogy miben látod a probléma gyökerét, és kérd Istent, hogy segítsen mindörökké leküzdeni.

Megkérdeztem gyülekezetünk tanácsadóitól, hogy mi a legfontosabb probléma, amivel szembesülnek. Mindegyik ugyanazt mondta: „Az emberek túl sokáig várnak mielőtt segítséget kérnek. Utána már szinte lehetetlen segíteni.” Figyelmeztető jelek sokasága van egy házasságban, aztán egyszer csak a férj vagy a feleség kilép belőle. Túl sok ember él tagadásban, és túl sokáig várnak, amikor már késő, ezért hosszú szenvedésen mennek keresztül.

A Biblia azt mondja: Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság.” (1Jn 1:8).

Az életedben levő bűnökkel kapcsolatban milyen súlyos kérdést kellene megválaszolnod? Milyen intő jeleket látsz?

Amennyiben gyógyulni szeretnél, ismerd be a problémád gyökerét, szembesülj az igazsággal. Isten készen vár, szeretné és tudja orvosolni bajodat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan akadályozhat a büszkeséged, hogy felismerd problémáid gyökerét?
  • Vajon miért gondoljuk magunkról, hogy Istennél jobban tudjuk, hogy mi a legjobb számunkra?
  • Mit gondolsz, Isten mit szeretne elérni veled, miután szembesítetted magad az igazsággal?





Szilárd házasságok építenek erős társadalmat


“Az Istennel helyreállított kapcsolat felvirágoztat egy nemzetet, ám a bűn szégyenére van minden társadalomnak.” (Példabeszédek 14:34, GW-fordítás)

family.jpg

Isten a házasságot azért teremtette, hogy arra épüljön fel a társadalom.

A házasság minden emberi közösségnek, felekezetnek, államszervezetnek, nemzetnek, társadalomnak és kultúrának alapvető építőköve.  Ha kicsit is ismered a történelmet, tudod, hogy ahol a házasságok szilárdak, ott a társadalmak, a nemzetek és a birodalmak is erősek. Tudhatod, hogy ahol a házasságok és a családok gyengék, ott a társadalom és a nemzet is hanyatlásnak indul. Tudjuk azt is, hogy ha egy társadalom nem értékeli sokra a házasságot, akkor az a nemzet széthullik.  

Teljesen nyilvánvaló, hogy milyen irányba halad most a nemzetünk. Amerika nem lesz jobb, és nem lesz erősebb. Más irányba halad. Miért? Mert már nem értékeljük a házasságot és a családot. Minden az „én“-ről szól. Rászoktattuk magunkat, hogy azt tegyük, ami nekünk a legjobb. Az individualizmust bálványozzuk.

Pedig Isten ezt nem így tervezte! Amikor kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a házasságnak, akkor ezzel építjük a társadalmat és erősítjük is egyben. Szükségünk van egymásra, és szükségünk van erős házasságokra.

“Az Istennel helyreállított kapcsolat felvirágoztat egy nemzetet, ám a bűn szégyenére van minden társadalomnak.” (Példabeszédek 14:34, GW-fordítás)

Beszéljünk róla:

  • Milyen példákon keresztül láttad az amerikai kultúra, illetve a te saját kultúrád hanyatlását, ahogy a házasság és a család értékét veszti abban?
  • Mit gondolsz, miért tűnik könnyebbnek többre értékelni magunkat, mint másokat?
  • Egészében véve hogyan járulnak hozzá az erős házasságok egy erősebb társadalom kialakulásához?



komment
süti beállítások módosítása