Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten álmot ad, hogy fejlessze hitedet-Isten jóra használja a hibáidat, bukásaidat-Isten személyének egyik jellegzetessége

2019. április 11. 10:54 - Andre Lowoa




Isten álmot ad, hogy fejlessze hitedet

"Dicsőség Istennek, Aki bennünk működo ereje által sokkal többre képes, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni - mérhetetlenül többre képes legmagasztosabb imáinknál, vágyainknál, gondolatainknál vagy reménységünknél." (Ef. 3:20)

A hit olyan, mint az izom: meg tud erősödni. Attól függően gyenge vagy erős, hogy mennyire használjuk.

Hogyan építi fel Isten a hitedet? Előre megjósolható sablont használ. Ha megérted, együttműködhetsz vele a nagyobb hit kimunkálása érdekében. Ez olyan, mint amikor az apa segítséget kért Jézustól a fia részére: "Ha tudsz valamit tenni, kérlek, könyörülj meg rajtunk, és segíts!” (Márk 9:22)

Jézus ezt válaszolta: "Hogy érted azt, hogy "ha tudok valamit tenni?"... minden lehetséges annak, aki hisz." (Márk 9:23, NLT fordítás)

Az első dolog, amit Isten tenni akar a hited érdekében az, hogy ad egy álmot. Amikor Isten dolgozni akar az életedben, mindig ad egy álmot - magadról, arról, hogy mit akar, hogy tegyél, arról, hogy hogyan fog téged használni abban, hogy hatással legyél a világra.

Sok példa van erről a Bibliában:

* Isten Nóénak adta a bárkaépítés álmát.
* Isten Ábrahámnak adta azt az álmot, hogy ő egy nagy nemzet atyja lesz.
* Isten Józsefnek azt az álmot adta, hogy majd vezető lesz, aki megmenti a népét.
* Isten Nehémiásnak azt az álmot adta, hogy ő építi meg Jeruzsálem köré a falakat.

Honnan tudod, hogy egy álom vajon Istentől van, vagy csak te magad találtad ki? A Biblia azt mondja, hogy Isten "bennünk működo ereje által sokkal többre képes, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni - mérhetetlenül többre képes legmagasztosabb imáinknál, vágyainknál, gondolatainknál vagy reménységünknél." (Ef. 3:20)

Más szavakkal, ha egy álom Istentől jön, az olyan nagy lesz, hogy nem tudod saját magad, egyedül megcsinálni. Ha megtudnád csinálni egyedül, nem lenne szükséged hitre. És ha nincs hited, nem nyered meg Isten tetszését, mert a Biblia azt mondja, hogy minden, amit nem hitből van, az bűn (Róma 14:23).

Isten azzal kezdi hited felépítését, hogy ad egy álmot. Lehet, hogy most is szól hozzád, csak nem ismered fel, hogy miről van szó. Az álmod, az ötleted, elképzelésed, amiről azt gondolod, hogy igazán a többi ember hasznára válna - mint gondolsz, honnan jön az az ötlet?

Isten soha nem fog olyasmit mondani neked, ami ellentmond az ő igazságának. Más szóval, nem fog olyan álmot adni, hogy hagyd el a családodat és gyermekeidet és költözz Hollywood-ba, hogy filmsztár legyél. Ha ilyen álmaid vannak, akkor most már tudhatod, hogy ez nem Istentől van.

Isten álmot fog adni, miközben életedben munkálkodik, hogy felépítse hitedet.

Beszéljetek róla

* Mi az a dolog, amiről azt gondolod, hogy meg kellene tenni?
* Ha úgy hiszed, hogy ez az álom Istentől van, mit kellene vele tenned?






Isten jóra használja a hibáidat, bukásaidat

 

"A tapasztalataid semmit sem érnek? Biztosan jelentenek valamit!" (Galaták 3:4 GNT)

04-11-15-Doing-Business-With-God-God-Uses-Your-Mistakes-Failures-For-Good_mini

Sokat tanulhatsz a tapasztalataidból - a jókból és rosszakból egyaránt. Ahhoz, hogy jól használhasd őket a munkádhoz, minden alkalommal vissza kell menned és meg kell kérdezned magadtól: "Hol voltam sikeres és hol nem voltam az? Hol teljesítettem jól és hol nem? Mi lelkesített fel a munkámban?"

Az életedre vonatkozó összes leckét tartalmazzák a tapasztalataid: csak szánj időt arra, hogy megvizsgáld őket. Amikor ezt megteszed, rájössz, hogy minden bukásodban ott van a sikereidnek egy kis magja - ha tanulsz belőle.

A Galata 3:4 ezt mondja "A tapasztalataid semmit sem érnek? Biztosan jelentenek valamit!" (GNT fordítás)

Évekkel ezelőtt találkoztam egy idősebb úriemberrel, aki elmondta nekem, hogy az elbocsátása volt a legjobb dolog ami történhetett vele. 40 éves volt és egész életében egy fűrészgyárban dolgozott, amikor egy nap bejött a főnöke és közölte vele, hogy ki van rúgva - se végkielégítés, se nyugdíj, semmi. Nem volt sem más végzettsége, sem más munkatapasztalata. Amikor hazament és elmondta a feleségének, hogy mi történt, ő azt mondta: "Mit fogsz most tenni?" Azt válaszolta: "Azt hiszem azt fogom tenni, amit mindig is akartam, jelzálogot veszek fel a házunkra és belefogok egy építkezési üzletbe."

Az első vállalkozása két kisebb motel építése volt, de öt éven belül multimilliomos lett belőle. Ezt az embert Wallace Johnsonnak hívták, ő volt a Holiday Inn hotel lánc társalapítója, ami egykor a világ egyik legnagyobb szállodalánca volt.

Wallace azt mondta nekem, hogyha tudná, hol lakik az az ember, aki kirúgta őt, megköszönné neki, amit tett. Akkor Wallace nem értette, hogy miért rúgták ki. Csak később látta meg, hogy ez Isten biztos és csodás terve volt, hogy az elbocsátás után belekezdhessen abba a karrierbe, amire őt alkotta.

Talán Isten átvitt egy váratlan bukáson, amit nem értettél meg akkor, de most látod, hogy az formált azzá, aki ma vagy. Talán éppen benne vagy pont most. Bízz Istenben, hogy ő felhasználja a körülményeidet arra, hogy megmutassa, mire is szánt téged és hogyan használhatod az életed az ő szolgálatára.

Beszéljetek róla:
- Mit tanultál életed bukásaiból?
- Épp most megtapasztalsz valamit? Mit gondolsz milyen választ vár tőled Isten?
- Mit gondolsz, miért engedi Isten, hogy megtapasztalják a hívők a bukást is és nem csak a sikert?





Isten személyének egyik jellegzetessége


,,Az Úr, az Úr Isten, irgalmas és kegyelmes, türelmes, és bővelkedő jóságban és igazságban.” (2 Mózes 34:6b, NKJV fordítás)

remnyik.jpg

Isten személye jellegzetes a Bibliában. Nem a korlátlan uralma, a mindentudása, a mindenhatósága, a mindenütt jelenvalósága, a dühe, vagy az igazsága.

Hanem a kegyelme.

A világ azt szeretné, ha Istent úgy mutatnánk be, mint valaki, aki csak ítél. De Isten elsősorban önmagát úgy mutatja be, mint a kegyelem Istene.

Mikor Isten kinyilatkoztatta dicsőségét Mózesnek, azt mondta: ,,Az Úr, az Úr Isten, irgalmas és kegyelmes, türelmes, és bővelkedő jóságban és igazságban.” (2 Mózes 34:6b, NKJV fordítás)

A kegyelem az első jellegzetesség, amit Isten önmaga bemutatására használ a Bibliában. Ez a legfontosabb.

Egészen egyszerűen a kegyelem szeretetből fakadó tett. Két különböző része van. A Webster’s Dictionary kétféle módon magyarázza a kegyelmet: ,,valaki visszatartja magát a bántalmazástól és megtorlástól” és ,,nem várt kedvesség”. Isten azt szeretné, ha mindkettőt tennénk. A megbocsátás része a megtorlástól való tartózkodás. A könyörületes oldala az, hogy nagyobb utat teszel meg, hogy segíts valakinek nem várt kedvességgel. Mindkettőt ki kell mutatnunk.

Ez több, mint egy viselkedésforma. Ez egy életstílus.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, a világ miért hajlamos Isten a kegyelemtől eltérő módon bemutatni? (Az igazsága, az ereje, stb.)
  • Ha Isten személyének egyik jellegzetessége a kegyelem, milyen hatással van ez arra, ahogyan Isten szeretné, hogy éljünk, és arra,  amilyen emberekké szeretné, hogy váljunk?
  • Melyiket találod könnyebbnek, a kegyelem megbocsátás részét, vagy a könyörületes oldalát? Miért?






komment
süti beállítások módosítása