Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Három mentális gát, ami megakadályozza, hogy meghalld Isten hangját-Hol van Isten, amikor küzdök?

2019. április 05. 10:25 - Andre LowoaHárom mentális gát, ami megakadályozza, hogy meghalld Isten hangját

„Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket." (Jakab 1:21, NLT fordítás)

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy mobiltelefonnak különböző erősségű a jele. Ugyanez érvényes rád is: helyes pozicióban kell lenned ahhoz, hogy meghalld Isten hozzád intézett. szavait

Időnként nem adunk lehetőséget Istennek, hogy hozzánk beszéljen. Mi már eldöntöttük magunkban, azt akarjuk tenni, amit mi akarunk, nem azt, amit Isten szeretne, hogy tegyünk. A szívünk kemény, és nem vagyunk hajlandóak meghallani Istent.

Amikor bezártad az elméd, természetes, hogy Isten nem fog szólni!

De ha őszintén akarod hallani Istent – és melyik hívő nem akarja? –, akkor meg kell értened, hogy mi az, ami megakadályozza, hogy meghalld az Ő hangját. Három mentális gát van, ami zárva tartja az elméd Isten beszéde és üzenete előtt.

1. Büszkeség. Ha úgy gondolod, hogy nincs szükséged Istenre az életedben, és magad akarod megoldani a dolgaid, valószínűleg nem hallgatsz Istenre. A büszkeség távol tart attól a lehetőségtől, hogy megtudd, hogy Isten mit akar mondani.

2. Félelem. A legytöbb ember nem hallja meg Istent, mert fél az Ő szavától. Lehet, azt gondolod, ha meghallod Isten hangját, vagy megérzed az Ő vezetését, valamilyen vallásos fanatikussá vállsz.

3. Keserűség. Amikor ragaszkodsz a fájdalmaidhoz, a nehezteléshez vagy a haragodhoz, nem fogod tudni meghallani Istent, mert a szíved kemény. Rideggé és védekezővé válsz, még Isten szeretetével szemben is!

Lehet, hogy nagy fájdalmad van, amit ezen a héten, illetve évekkel ezelőtt okoztak neked, és te még mindig ragaszkodsz hozzá. El kell mondanom, hogy muszáj elengedned! Nem valaki más miatt, hanem a saját magad javára! A neheztelés megöl téged! A neheztelés egy saját magadnak okozott seb, ami megengedi a múltadban levő embereknek, hogy ma is bántsanak. El kell engedned, de nem azért, mert megérdemlik a megbocsátást, hanem azért, mert tovább kell lépned az életedben! Meg kell szabadulnod a keserűségtől, a félelemtől és a büszkeségtől, amelyek mind távol tartanak attól, hogy meghalld Isten hangját, és megéld az Ő célját az életedben!

A Jakab 1:21-ben ez áll: „Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és minden gonoszságot, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket."

A szelíd fogadás azt jelenti, hogy elengeded a büszkeséget, és nem próbálsz görcsösen mindent a kezedben tartani. Ez a kulcsa annak, hogy megnyisd az elméd és a szíved, hogy meg tudd hallani Isten szavát.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

  • Hogyan hallhatod meg Isten hangját és érezheted az Ő vezetését? Hogyan beszélt már veled?
  • Milyen változtatásokat kell meghoznod az életedben, hogy megszabadulj a tisztátalanságtól és gonoszságtól, és meghalld Isten hangját?
  • Néha miért társítjuk az Isten hangjának meghallását a vallási fanatizmussal?

Hol van Isten, amikor küzdök?


"Akkor hirtelen megnyílt a szemük és felismerték Őt. És abban a pillanatban eltűnt a szemük elől." (Lukács 24:31, NLT fordítás)


Érezted már valaha úgy, hogy Isten nagyon távol van tőled? Az igazság az, hogy Ő soha sincs távol. Bármilyen küzdelmen mész is keresztül, abban a tudatban biztosan megpihenhetsz, hogy nem vagy egyedül. Ott tudhatod Istent a te oldaladon.

Azonban nem te vagy az egyetlen, aki valaha azon tűnődött, hogy hol volt Isten a küzdelme során. A legelső húsvét reggelén, közvetlenül Jézus keresztre feszítése után a tanítványok ugyanezen tűnődtek. Lukács evangéliumának 24. fejezetéből tudhatunk egy olyan tanítványpárosról, akik éppen Emmaus felé bandukoltak, miközben az elmúlt néhány napban történt eseményekről beszéltek – Jézus elfogatásáról, megveretéséről és a keresztre feszítéséről – és megpróbálták megérteni mindezeket. Azt gondolták, hogy Jézus volt a Messiás, és az álmaik szertefoszlottak. Hallottak híreket arról, miszerint Jézus sírja üres volt. Össze voltak zavarodva.

Hirtelen maga Jézus tűnt fel a tanítványok mellett és csatlakozott hozzájuk. Még mindig annyira bánatosak voltak, hogy nem ismerték fel őt. Jézus megkérdezte őket, hogy miről beszélgetnek, s így a tanítványok bevonták őt is a párbeszédbe. Jézus az Ószövetséget idézve magyarázta el nekik az előző néhány nap eseményeit.

Azon az éjszakán, amikor Jézussal vacsoráztak, a Biblia azt mondja, hogy "Akkor hirtelen megnyílt a szemük és felismerték Őt. És abban a pillanatban eltűnt a szemük elől." (Lukács 24:31 NLT)

Képzeld csak el, hogy ez a felismerés milyen lehetett ezeknek a tanítványoknak! Az embert, akiről azt hitték, hogy Isten, keresztre feszítették és meghalt. Aztán hallottak arról is, hogy feltámadt, de nem hitték el. Végül egy idegen csatlakozik hozzájuk az úton, velük vacsorázik, és akkor hirtelen felismerik, hogy ez maga Isten! És aztán eltűnik.

A tanítványok nem tudták megismerni Jézust a bánatukban. Arra volt szükségük, hogy Isten mutassa meg magát nekik.

Neked is erre van szükséged! Nem tudom, mit veszítettél el ebben az évben – akár egy szerettedet, az egészségedet, az állásodat, egy kapcsolatot, vagy valami igazán nagy dolgot. Ha volt is egy ilyen veszteséged, lehet, hogy nem vetted észre, de Isten ebben az egész helyzetben melletted volt.

Soha, de soha nem voltál egyedül ebben az időszakban! Nem láttad Őt, de Ő ott volt veled!

Kérd Istent, hogy mutassa meg magát neked! Ő azt szeretné, ha látnád. Azt szeretné, ha tudnád, hogy soha sem voltál egyedül!Beszéljetek róla:

- Hogyan mutatja meg neked Isten a jelenlétét?

- Mit gondolsz, a bánat hogyan tudja eltakarni előlünk azokat az utakat, amiket Isten készített számunkra?