Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan kaphatod meg Isten megtartó kegyelmét?-Isten terve a számodra a Menny-Ki lesz ott a mennyben temiattad?

2019. április 02. 10:37 - Andre Lowoa






Hogyan kaphatod meg Isten megtartó kegyelmét?

 

„Háromszor is kértem az Urat, hogy vegye el tőlem. Minden alkalommal ezt mondta: Csak az én kegyelmemre van szükséged. Az én erőm akkor működik legjobban, amikor valaki erőtlen.” (II. Korinthus 12,8-9, NLT fordítás)

Mit teszel olyankor, amikor nem tudsz megoldani egy megoldhatatlan problémát? Vagy akkor, amikor nem tudsz megfejteni egy megfejthetetlen rejtvényt? És mit csinálsz, ha nem tudsz megváltoztatni egy megváltoztathatatlan körülményt?

Isten megtartó kegyelmére bízod magad.

Hogyan tehetsz szert arra a kegyelemre, ami segít továbbmenni a kísértések, a próbák, a feszültség, a fáradtság és a bajok ellenére is?

Négy dolgot tehetsz:

  1. Kiálts Istenhez, hogy segítsen. Amíg úgy teszel, mintha egyedül is képes lennél mindent megoldani, addig kizárod Isten erejét az életedből. „(Isten) kegyelmet ad az alázatosoknak. Ezért adjátok oda teljesen Istennek magatokat…, jöjjetek közel Istenhez, és Isten is közel fog jönni hozzátok.” (Jakab 4,6-8, NCV ford.)
  2. Töltsd meg az elméd Isten Igéjével. Hagyd, hogy megvigasztaljon, megerősítsen, feltöltsön és megadja neked azt az energiát, amire szükséged van, hogy tovább mehess. Dávid így imádkozott: „A porban fekszem, kelts életre engem a te szavaddal.” (Zsoltárok, 119, 25 NLT ford.)
  3. Fogadj el segítséget Isten embereitől. A Biblia azt mondja, hogy „amikor segítitek egymást a problémáitokban, akkor engedelmeskedtek igazán Krisztus törvényének.” (Galata 6,2, NCV ford.). Isten azért enged meg nehézségeket az életünkben, hogy ráébredjünk, mennyire szükségünk van egymásra. Nem az volt a terve, hogy egyedül küzdj meg az élet nehézségeivel.
  4. Ragaszkodj Isten ígéreteihez. Több mint 7000 ígéret van a Bibliában, és nem kell mást tenned, csak meg kell vallanod és el kell fogadnod ezeket. Itt van például a következő: „Megerősíti a gyengét, és megnöveli az erőtlen teherbírását. Még a fiatal is elfárad és kimerül… de akik az Úrban reménykednek, erejük megújul. Szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak el, járnak és nem fáradnak el. (Ézsaiás 40,29-31, NIV ford.) Tartsd a szemed a mennyei reménységen, ne csak az itt és most látható dolgokon.

Milyen területen van szükséged Isten megtartó kegyelmére ma? Melyik területen érzed, hogy elcsüggedtél és már inkább feladnád? Valamilyen kísértés alatt vagy? Vagy olyan fáradt vagy, hogy már lépni sem bírsz? Vagy stressz, nyomás és próbák vannak az életedben, és nem találod a megoldást? Nem számít, mi az, amin keresztül mész most  — Isten megtartó kegyelme megtart téged, ha engeded.

„Háromszor is kértem az Urat, hogy vegye el tőlem. Minden alkalommal ezt mondta: Csak az én kegyelmemre van szükséged. Az én erőm akkor működik legjobban, amikor valaki erőtlen.” (II. Korinthus 12,8-9, NLT ford.)

 Ha olyan problémával küzdesz, amit nem tudsz megoldani, ne add fel! Inkább nézz fel!

Beszéljetek róla

  • Miért nehéz beismerni, hogy nem tudjuk kézben tartani az életünket, vagy hogy segítségre van szükségünk?
  • Milyen próbákban van szükséged Isten megtartó kegyelmére? Kérted már Őt, hogy segítsen?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan használja hívő barátaidat arra, hogy megtartson téged az élet problémái között?




Isten terve a számodra a Menny

"Isten azt mondja, Ő el fog fogadni és fel fog menteni miket –"nem bűnös"-nek nyilvánít minket -, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk.” (Róma 3:22, TLB-fordítás)

A Biblia azt mondja, "A jó hír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez pedig kezdettől mindvégig az Istenben való hit által történik. Ahogyan az Írás mondja: „Hit által van a megigazult embernek élete." (Róm 1:17, NLT-fordítás). Isten Igéje azt is mondja, "Kegyelemből vagytok megmentve, hit által, és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka; nem cselekedetek által, hogy senki ne tudjon dicsekedni." (Efézus 2:8-9, NIV ford.).

A jó hír az, hogy Jézus halála és feltámadása megnyitotta az utat számunkra Istenhez. Más szóval, csak a Jézus Krisztusba, Isten Fiába vettet hitünk által juthatunk a Mennybe.

Hogyan tudjuk kifejezni a Krisztusba vetett hitünket? Erre van egy egyszerű útmutató a Bibliában:

Ismerd el, hogy szükséged van a Megváltóra

Egyedül nem tudsz eljutni Istenhez, mert bűnös vagy és elrontottad a dolgot. A Mennyország tökéletes, te viszont nem vagy tökéletes.

De a Biblia azt mondja, "Ha bevalljuk bűneinket, ő hű és igaz, és megbocsátja bűneinket és megtisztít minket minden gonoszságtól"  (1Jn 1:9, NIV-fordítás). És Pál apostol ezt mondja: "Isten azt mondja, Ő el fog fogadni és fel fog menteni miket –"nem bűnös"-nek nyilvánít minket -, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És mindannyian így menekülhetünk meg, ha Krisztushoz jövünk, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk.” (Róma 3:22, TLB- fordítás).

Higgy Jézusban

A Biblia azt mondja, "Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz." (Ap.Csel. 16:31, NLT-fordítás). Ez azt jelenti, hogy higgyük el, hogy Jézus valóban az, akinek a Biblia mondja Őt, és bízzunk Őbenne a jövőben teljes mértékben. Jézus azt mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam." (János 14:6, NIV-fordítás).

És a Krisztusba vetett hitünknek meg is kell nyilvánulnia az életünk folyamán: "Ha száddal megvallod, hogy Jézus az Úr, és hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, meg fogsz menekülni. Mert a mi hitünk által állt helyre a kapcsolatunk Istennel, és a megvallásunk által menekülünk meg...  Mindenki, aki az Úr nevét segítségül hívja, meg fog menekülni.”  (Róma 10:9–10, 13, GNT ford.).

Valld meg, hogy elkötelezed magad Jézusnak

Mondd el Jézusnak, hogy rá bízod az egész életed. Mondd el neki, hogy hiszel benne és az ígéreteiben. Jézus azt mondta: "Ha bízol bennem, akkor nem csak bennem bízol, hanem Istenben is, aki elküldött engem, és, amikor engem látsz, azt is látod, aki küldött engem. Fényként jöttem, hogy világítsak ebben a sötét világban, hogy mindenki, aki belém helyezi a bizalmát, többé ne maradjon sötétségben." (János 12:44-46, NLT-fordítás).

Támaszkodj Isten ígéreteire

A János 3:16-ban található ígéretre bátran támaszkodhatsz: "Mert Isten úgy szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta oda érte, hogy mindenki, aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (NLT fordítás). Nem számít, mit tettél, vagy hogy milyen régóta csinálod azt, Isten azt ígéri, hogy mindenki, aki hisz Jézusban, örökké élni fog vele a Mennyben.

Imában kötelezd el magad Krisztusnak

Ha még nem hiszel Jézusban, és nem kötelezted el magad, hogy követed Őt, ne várj tovább. Mondd el ezt az imát:

"Drága Jézus, Te azt ígérted, hogy ha hiszek benned, akkor te megbocsájtod mindazt, amit eddig rosszul tettem, hogy tudni fogom az életem célját, és egy nap majd befogadsz a Mennybe, a te örökké létező országodba.

Bevallom Neked a bűnömet, és hiszem, hogy te Isten vagy, az én Megváltóm. Befogadlak az életembe mint az én Uramat. Ma átadom neked életem minden területének az irányítását. Átadom a vezetés jogát neked.

Jézus, a te szeretetedben szeretnék nyugalmat találni. Köszönöm, hogy ezt nem kell kiérdemelnem és nem kell megdolgoznom érte. Az életem mostantól úgy szeretném élni, hogy Téged, és nem magamat szolgálom. Alárendelem és átadom az életem Neked, és kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében. Ámen."





Ki lesz ott a mennyben temiattad?


"A legfontosabb dolog az, hogy beteljesítsem a küldetésem, azt a munkát, amelyet az Úr Jézus bízott rám: hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről." (Apostolok cselekedetei 20:24, NCV fordítás)

A Biblia azt mondja az Apostolok cselekedetei 20:24-ben: "A legfontosabb dolog az, hogy beteljesítsem a küldetésem, azt a munkát, amelyet az Úr Jézus bízott rám: hogy elmondjam az embereknek a jó hírt Isten kegyelméről." (NCV fordítás)

Figyeld meg: nem az van leírva, hogy a legfontosabb dolog az életben az, hogy férjhez menj, megalapozd a nyugdíjas éveidet, sokat utazz, híres legyél vagy kifizess egy házat. Azt mondja a Biblia, hogy a legfontosabb dolog az, hogy betöltsd a küldetésed. Ha Jézus azért halt meg érted a kereszten, hogy be tudd teljesíteni a küldetésed, és te nem teszed meg, akkor az súlyos pazarlás, amely örökre érvényes.

Isten céllal teremtett téged a földre. Van egy küldetése számodra, amit csak te tudsz beteljesíteni. Ennek a küldetésnek egy része az, hogy elmondd más embereknek a jó hírt Isten kegyelméről. Te is azért ismered Krisztust, mert valaki beszélt neked róla. Tehát: te kinek fogod elmondani?

Te nem szeretnél róla tudni, hogy valaki meghalt érted? Jézus minden egyes emberért meghalt ezen a földön. Ezen a hétvégén egy átlag magyar otthon fog ülni, tévét fog nézni ásványvízzel vagy sörrel a kezében, talán újságot olvas, hátradől és relaxál majd – és egyáltalán nem lesz tisztában azzal, hogy Jézus meghalt érte és nem tudja, hogy az ő kegyelme elérhető számára.

A Biblia azt mondja nekünk Péter második levelében, hogy az Úr nem szeretné, hogy bárki is elvesszen, hanem azt szeretné, hogy mindenki bűnbánatra jusson. Isten szeretne mindenkit a családjában tudni, és mivel Isten törődik ezzel, nekünk is törődnünk kell vele!

Nemsokára elérünk a húsvét időszakába. Az évnek ebben a szakaszában az emberek nyitottabbak egy meghívásra a gyülekezetbe, mint bármikor az évben. Ne vesztegesd el ezt a lehetőséget! Ne menj el anélkül a húsvéti alkalomra és halld a legjobb hírt a világon, hogy vinnél magaddal valakit, hogy azt először hallja! Ha nem jut eszedbe senki, akit elhívhatnál, akkor kezdj el imádkozni, hogy Isten nyissa meg a szíved, hogy meglásd azokat az embereket magad körül, akik sóvárognak a jó hírre! A szeszélyektől a terápiás könyvekig rohannak, egy viszonyban, munkában, sportban vagy egy hobbiban szeretnének beteljesedést találni. Ott van az a tátongó űr az életükben, amit egyedül Isten kegyelme tud betölteni.

Az a módja, hogy kimutassuk a hálánkat Isten kegyelméért, hogy a saját életünket úgy éljük, hogy az értékes legyen: tele nagylelkűséggel; és elmondjuk annyi embernek, amennyinek csak tudjuk, a jó hírt.

Lesz valaki, aki miattad lesz a mennyben?

Beszéljünk róla:

* Kit tudnál meghívni a húsvéti istentiszteletre? Hogyan fogod tudni elérni ezt az embert?
* Mi tart vissza téged attól, hogy megoszd a jó hírt a körülötted lévő emberekkel?
* Töltsd egy kis időt azzal, hogy leírod a bizonyságtételed; ezáltal jobban fel leszel készülve arra, hogy elmondd azt, ha Isten ad rá lehetőséget.

komment
süti beállítások módosítása