Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Az üres szív kiáltása-Boldog reménység-Dicsőítés a kezdeteknél-Hála Istennek a keresztért!-József története – és a te történeted-Mutasd ki a szeretetedet!-Őrizd meg a hálás lelkületet!

2019. április 02. 00:35 - Andre Lowoa

Az üres szív kiáltása

„Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés…” (1János 2:16)
Egy keresztyén szerző írja: „Volt egy tinilány, akinek sok barátja volt, csupa jó tanuló az iskolában… de a látszat megtévesztő lehet. Tudom. Én vagyok az a lány. Hétéves koromban egy szomszédunk molesztált… nyolc évesen láttam, amikor a nagyapám agyvérzést kapott és összeesett… tízéves koromban az apám elment, és többé nem jött vissza… a szüleim elváltak… a világom évről évre egyre rosszabb lett. Behívtam Krisztust az életembe, de még mindig bűnösnek, mocskosnak, csalódottnak, rémültnek, értéktelennek és üresnek éreztem magam. Azt mondtam: »Uram, ha nem javítod meg az életem, akkor majd megjavítom én.« Igyekeztem az emberek megelégedését elnyerni a tetteimmel, de belül mindenem fájt, és üres maradtam. Megadtam magam a kísértésnek… egy másik szeretetéhes lélek ágyába bújva; két ember, aki mindent megpróbál, hogy teljesnek érezze magát, de ezt rossz helyen keresi… Belül egyre nőtt a bűntudat, a szégyen és az undor vetése. Évekig próbáltam betölteni az ürességet… míg végül rájöttem, hogy Jézus ott volt a szívemben attól a naptól fogva, mikor először behívtam, és hogy csak ő képes azt teljesen betölteni. Most már idősebb vagyok… még távol a tökéletestől, de megtanultam, hogy ezen a világon semmi nem tudja betölteni a szívem vágyait… ha mindezt meglelhetnénk a külső megjelenésben… a ruházkodásban… a kapcsolatokban… akkor az én szívem sem vérzett volna. De mindezek nem képesek arra, amire Jézus. Ne csapd be önmagad a világ ígéreteivel – Isten ígéreteinek higgy! Te az Ő gyermeke vagy. Szeret téged, és vágyik a veled való kapcsolatra, nem számít, bármit is tettél.” Egy énekíró így fogalmazta meg: „Csak Jézus elégíthet meg, számomra nincs más név, csak az övé. Szeretetet, életet és el nem múló örömet találtam benned, Úr Jézus!”




Boldog reménység

„…várjuk a mi boldog reménységünket…” (Titusz 2:13)

A feltámadás boldog reménysége nem olyan, mint a lottó, ahol milliók közül csak egy ember nyeri meg a főnyereményt. Nem is csupán ábrándos kívánság, amit a gyászolók vigasztalására találtak ki. Ez a remény bizonyosságra épül. Jézus azt mondta: „mert én élek, és ti is élni fogtok” (János 14:19). Pál így ír erről: „… a maga rendje szerint: első zsengeként támadt fel Krisztus, azután az ő eljövetelekor következnek azok, akik a Krisztuséi” (1Korinthus 15:23). Pál a Korithusban élő keresztyéneknek írt, akik a görög filozófián nevelkedtek, és a túlvilágot az árnyak birodalmának képzelték el. Valaki próbálta meggyőzni őket arról is, hogy a holttestek nem támadnak fel, sem az övéké, sem Krisztusé. Az apostol nem bírta elviselni a gondolatot, hogy a hívek olyan tévedésben élnek. Ezért egy nagyszerű ügyvéd ékesszólásával érvel, és ismerteti a tényeket: Jézus „feltámadt harmadik napon, és megjelent Kéfásnak, majd a tizenkettőnek. Azután megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, néhányan azonban elhunytak. Azután megjelent Jakabnak, majd valamennyi apostolnak. Legutoljára pedig, mint egy torzszülöttnek, megjelent nekem is.” (1Korinthus 15:4-8). Hány tanú volt? Néhány? Nem, százak! És nem csupán egy kísértetet láttak, nem érzékcsalódás áldozatai voltak. Természetesen sokszor elhangzik a közhely: „emléke örökre szívünkben él.” Jézus követői nem ezt mondták. Ők személyesen találkoztak vele. Ha Megváltódként bízol Krisztusban, egy napon te is szemtől szemben megláthatod őt. Amikor meghalunk, lelkünk hozzá tér, és amikor ő visszajön, feltámadott testünkben találkozunk vele, „és így mindenkor az Úrral leszünk” (1Thesszalonika 4:17). Ez igazán csodálatos!



Dicsőítés a kezdeteknél

„…Az egész nép pedig nagy örömujjongásban tört ki, dicsérve az Urat azért, hogy lerakhatták az Úr házának az alapját.” (Ezsdrás 3:11)
Azt olvassuk: „Az építők tehát lerakták az Úr templomának az alapját… Az egész nép pedig nagy örömujjongásban tört ki, dicsérve az Urat…” (Ezsdrás 3:10-11). Miért dicsőítsük az Urat a kezdeti szakaszban? Először is azért, mert a dicsőítés a hit cselekedete. Azt mondja: „Uram, amit Te elkezdesz, azt Te be is fejezed. Köszönöm, hogy a tervedet adtad, mert a te terved mindig diadalmaskodik. Vannak, akik azt hiszik, hogy ez nekem nem fog sikerülni, de, ha Te mellettem állsz, mindenképpen sikerrel fogok járni. Nem magamért teszem ezt; Érted és Veled teszem.” Másodszor, mert a dicsőítés erőt ad. Nehémiás ezt mondta a munkásoknak: „...az Úr előtt való öröm erőt ad nektek!” (Nehémiás 8:10). Ha elveszted az örömöd, elveszíted az erőd. Ha elveszted az erőd, gyenge leszel a küzdelemre az ellenséggel szemben. Ha nem marad erőd küzdeni, az ellenség le fog győzni. De ha dicsőíted Istent akkor is, ha mindaz, ami előtted van, csupán egy kicsiny kezdet, az Úr öröme energiával tölt fel, és könnyebben fogod véghezvinni a feladatot. Ha csak akkor dicsőíted az Urat, amikor a dolgok könnyen mennek, nem fogsz sokat dicsőíteni, nem lesz örömöd, és nem lesz erőd. Harmadszor: a dicsőítés megváltoztatja a környezetedet. Képzeld csak el a munkásokat, akik talicskát tolnak, követ hordanak, cementet kevernek, képzeld el a félig sem kész falat, és közben az emberek hangos kiáltásokkal dicsőítik az Urat. Ez történik akkor, amikor egy dicsőítő CD-t teszel be, vagy a rádiót egy keresztyén csatornára hangolod; a problémáid nem feltétlenül változnak meg, de a kilátásaid igen. Egyszerűen fogalmazva, ha már az első lépéseknél dicsőíted Istent, jobban fogsz dolgozni, és a munka elkészül!



Hála Istennek a keresztért!

„Isten… megbékéltetett minket önmagával Krisztus által…” (2Korinthus 5:18)

Tim Miller írja: „Kilencéves kislányom, Jennifer, alig várta a családi nyaralást. De beteg lett, és így a Tenger Világa parkban eltöltött régen várt nap helyett egész éjszakán át tartó vizsgálatok sora várta: CT, röntgen, vérvizsgálatok a kórházban. Amikor már a reggel közeledett, az orvos azt mondta kimerült kislányomnak, hogy még egy tesztre volna szükség, egy lumbálpunkcióra. A beavatkozás fájdalmas lesz, mondták. Aztán az orvos megkérdezte tőlem, hogy bent akarok-e maradni a szobában. Bólintottam, mert tudtam, hogy nem tudnám egyedül hagyni Jennifert ebben a nagy próbatételben. Az orvos szelíden arra kérte Jennifert, hogy vetkőzzön le. Ő rám nézett gyermeki szemérmességgel, mintha azt kérdezné, hogy lehet-e. A hajfürtjeit felcsavarták egy kis kontyba. Arcomat az arcához szorítottam és átöleltem. Jennifer sírt, amikor a tű belészúrt. Ahogy az égő fájdalom fokozódott, ő egyre csak ezt zokogta: „Apa, Apa, Apa”, és hangja minden egyes szóval egyre komolyabb lett. Olyan volt, mintha azt mondaná: „Ó, apa, kérlek, nem tudsz tenni valamit?” A könnyeim összevegyültek az ő könnyeivel. A szívem összetört, a gyomrom felkavarodott. Mivel szerettem őt, hagytam, hogy keresztülmenjen élete leggyötrelmesebb tapasztalatán. A lumbálpunkció közepette a gondolataim a kereszthez szálltak. Milyen kimondhatatlan fájdalmat élt át a Fiú és az Atya miértünk.” De Krisztus keresztje miatt van: a) békességünk „Isten… megbékéltetett minket önmagával”; b) új életünk „újonnan születtünk” (1Péter 1:23 Károli); c) feltámadásunk „aki hisz… én feltámasztom az utolsó napon” (János 6:40 NKJV). Hála Istennek a keresztért!



József története – és a te történeted

 

„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy… sok nép életét megtartsa.”(1Mózes 50:20)
 

Íme, József története dióhéjban: testvérei kútba dobták, gazdája börtönbe vetette, de Isten trónra helyezte. Mit tanulhatunk meg ebből?


1) Álmod lehet, hogy nem úgy valósul meg, ahogy gondoltad. József kisfiú korában arról álmodott, hogy hatalomra fog jutni. Istennek azonban valami jobb terve volt: egy egész népet akart megmenteni. Amit Isten eltervez, az gyakran minden várakozásunkat felülmúlja; mások áldására lesz, és Isten országát építi e földön.


2) Amikor úgy érzed, veszítesz, igazából tanulsz. Amikor igazságtalan bánásmód ér vagy nehézségeken mégy keresztül, a panaszkodás nem segít. Zúgolódás közben nem lehet növekedni! Minden tapasztalat tanulságot hordoz magában, gyűjtsd hát azt össze, és lépj tovább! Ha az élet padlóra küld, igyekezz, hogy a térdeidre ess!

3) Ne légy törtető, várd ki, míg Isten előléptet! Minden alkalommal, amikor József maga próbált előrejutása érdekében tenni valamit, az visszafelé sült el. Nézd csak meg, mi történt, amikor megkérte a főpohárnokot, aki cellatársa volt, hogy járjon közbe érte a fáraónál: „a főpohárnok nem gondolt Józsefre, megfeledkezett róla” (1Mózes 40:23). József kemény lecke árán tanulta meg, hogy a sikert Isten adja, és őt illeti a dicsőség érte. Sőt, igazából csak az az előmenetel számít, ami tőle jön. Ezért imádkozz így: „Uram, segíts ezeket a nehézségeket lépcsőfokoknak látnom, melyek érettségemhez vezetnek! Adj türelmet, hogy kivárjam a tőled jövő előléptetést! Segíts, hogy ne feledjem, áldásaimat azért kaptam, hogy mások számára áldássá legyek!”





Mutasd ki a szeretetedet!

„Titeket pedig az Úr gyarapítson és gazdagítson a szeretetben egymás iránt és mindenki iránt” 1Thesszalonika 3:12

szeretet

Ahogy C. W Vanderbergh írta: „Nem esik nehezemre, hogy az egész világot szeressem. Az egyetlen igazi gondom az, hogy a szomszédomat szeretnem kell.” Sok cég látná hasznát, ha a főnökök valóban szeretnék az alkalmazottakat, és a dolgozók ezt tudnák is. A legtöbb házasság boldogabb lenne, ha a házasfelek rendszeresen látható és hallható jeleit adnák annak, hogy szeretik társukat. Sok család lenne boldogabb, ha a szülők következetesen kifejeznék szeretetteljes megerősítésüket gyermekeik felé. Tim Sanders, a Love is the Killer App: How to Win Business and Influence Friends [A legtutibb alkalmazás a szeretet – az üzleti sikerhez és ahhoz, hogy hatással legyünk barátainkra] írója elmondja, hogy a szeretet döntő fontosságú a személyes és szakmai siker elérésében. Azzal folytatja, hogy ha az élet egy okostelefon volna, akkor a szeretet lenne az első alkalmazás, amit mindenképpen telepíteni kellene rá. Sanders nagy igazságra tapintott rá! A legnagyszerűbb vezetők szerető vezetők voltak – követőik, barátaik és alkalmazottaik tudták róluk, hogy a főnök szívén viseli az ő érdeküket. Állj meg, és gondolkodj el ezen: Vajon kik voltak rád legnagyobb és legmaradandóbb hatással? Ugye azok, akik őszintén szerettek és törődtek veled? Így kellene neked is bánnod másokkal. Ahogy egy régi dalban van: „A szeretet nem arra való, hogy a szívünkben őrizzük, hanem arra, hogy továbbadjuk másoknak.” Íme, négy érv arra, miért fontos rendszeresen kimondanunk a másiknak, hogy „szeretlek”.

1) Neked is szükséged van rá, hogy kimondd.

2) Neked is jó, ha hallod magad, ahogy kimondod.

3) A másiknak szüksége van arra, hogy hallja tőled.

4) Neked is szükséged van rá, hogy a másik ezt mondja neked. Ne félj hát kimondani ezt a szót! Ha egyszer elkezded, nem fogod abbahagyni.



Őrizd meg a hálás lelkületet!

„Áldjad, lelkem, z Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled!” (Zsoltárok 103:2)
Philip Yancey írja: „Amikor először látogattam el a Yellowstone Nemzeti Parkba, turisták tömege állta körül az Üreg Hűséges gejzírt, csőre töltött kamerákkal, miközben egy hatalmas digitális óra mutatta, hogy mikor lesz a következő kitörés. Mi az étteremben voltunk, onnan néztünk kifelé a gejzírre, amikor az óra azt mutatta, hogy már csak egy perc van hátra. Az étterem többi vendégével együtt az ablakhoz rohantunk, hogy lássuk a nagy eseményt. Álmélkodtunk, hogy „hűű” és „hűű”, és kattogtattuk a fényképezőgépünket; néhányan még tapsoltak is. Ahogy azonban hátranéztem, észrevettem, hogy pincérek mégy csak fel sem pillantottak. Az Öreg Hűséges annyira megszokottá vált számukra, hogy már nem volt hatással rájuk.” Íme, a nagy kérdés: Miért tűnik el belőlük a hála, miért hagyjuk figyelmen kívül Isten jóságát? A következő három ok miatt: 1)Problémák. Ha az egyik szemedet becsukod, a másik elé pedig egy kis pénzérmét tartasz eléggé közel, akkor akár a nap fényét is eltakarhatod. Érted a lényeget? 2) Nyomás. Néha előfordul, hogy a mellékhatások, amikről azt gondoltuk, de jó lesz élvezni a plusz keresetet, csak arra jók, hogy teljesen kimerítsenek. 3) Emberek. Amikor az emberek csalódást okoznak, megkeseredünk, és elfeledkezünk mindarról, amit Isten tett értünk. Mi a megoldás? „Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (Jeremiás siralmai 3:22-23). Isten kegyelme minden reggel megújul – így kellene a hálaadásunknak is minden reggel. Azután ezzel kellene átitatódni az egész napunknak. A folyamatos hála abból adódik, ha túllátunk az áldásokon, és azoknak végső és kiapadhatatlan forrására, Istenre tekintünk. Az ő szeretete, hűsége és kegyelme minden nap munkába áll, mielőtt még kinyitnád a szemed reggel.
komment
süti beállítások módosítása