Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A mennyei szurkoló csapat-Adj hálát Istennek, amikor válaszol az imádságodra!-Az öröm definíciója

2019. április 02. 10:36 - Andre Lowoa

A mennyei szurkoló csapat

"Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk lévő pályát, melyet Isten készített nekünk." (Zsidók 12,1)


A hazai pálya előnye mindent jelenthet a sportban. Azok a csapatok, akik hazai pályán játszanak, gyakran sokkal jobban teljesítenek, mint a másik fél. Amikor egy csapatnak szurkolói vannak, gyakran túlteljesítenek a képességeiken.

A Biblia azt mondja, hogy neked is van egy szurkolócsapatod . A Zsidók 12,1 ezt írja: "Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk lévő pályát, melyet Isten készített nekünk."

Semmi sem magánügy, amit teszel. Van közönséged. A menny figyel téged. De még ennél is fontosabb, hogy van egy szurkolótáborod. A Szentírás azt mondja, hogy a mennyben mindenki szurkol neked.

Talán rájöttél már, hogy Isten mindent tud. Az Írás szerint "Isten szemei az egész földet pásztázzák." (2 Krónikák 16,9) Isten nem mulaszt el egyetlen kockát sem az életedből. Tudja mikor vagy a toppon és mikor vagy mélyponton - tud rólad mindent. Minden gondolatodat ismeri.

De ezen kívül körülvesz téged a "bizonyságtevők hitéletének hatalmas fellege". Mózes figyel téged. Ábrahám is figyelemmel kísér. Minden hívő, aki valaha élt, ott áll a sorok között és nézi, hogy hogyan éled meg a hitedet.

És ők szurkolnak is neked. Ha meg vagy rémülve, biztatnak, hogy légy bátor. Amikor fel akarod adni, arra buzdítanak, hogy menj tovább. Amikor jelentéktelennek és elfeledettnek érzed magad, ott vannak veled.

Beszéljünk róla:

* Min változtat annak a tudata, hogy Isten ismeri mikor vagy a toppon és mikor vagy mélyen?
* Mit gondolsz ki van még a bizonyságtevők fellegében? Vannak barátok, vagy családtagok, akik elmentek már előtted az örök mennyei honba?



Adj hálát Istennek, amikor válaszol az imádságodra!

"Uram, hallottam, amit hirdettél, félelem fog el attól, amit teszel, Uram." Habakuk 3:2

Az elmúlt néhány napban azt tanulmányoztuk, hogy hogyan hallhatjuk meg Istent az imáinkban. Az egyik utolsó, de kulcsfontosságú pont ebben a következő: Ha akarod hallani, hogy Isten szól hozzád, akkor dicsőítsd őt.

Más szóval, adj hálát neki, hogy az életed része, és hogy minden apró részlet érdekli veled kapcsolatban. Adj hálát neki azért, hogy válaszol az imádságodra: "Uram, hallottam, amit hirdettél, félelem fog el attól, amit teszel, Uram." Isten látást ad számodra, vagy egy álmot helyez a szívedre. Így már tudod, hogy mit vár tőled, tehát megköszönheted neki, hogy válaszolt az imádra. Ez is hozzá tartozik Isten dicsőítéséhez.

Szeretném, ha ezen túl az imádságaidat nem monológnak tekintenéd, hanem elkezdenéd akként látni, ami valójában: párbeszédként. Az imádság beszélgetés Istennel. Ő meghallgat, amikor imádkozol, és válaszol, amikor kérdezed. Szeretne veled minden nap beszélni. Ha hűségesen, minden egyes nap minden órájában Istennel beszélgetsz, az gyökeresen meg fogja változtatni az életedet.

Azonban addig nem fogod meghallani Istent, ameddig nem ismered őt eléggé. Isten megismerésének három szintje van: felismerés, ismeretség, barátság. Lehet, hogy a felismerés szintjén vagy, tudod Istenről, hogy létezik, de nem igazán ismered. Az is lehet, hogy azon a szinten állsz, hogy már ismered őt, de csak egy kicsit, még nem túl mélyen.

Isten ezzel szemben azt szeretné, hogy a barátság szintjén legyetek. Szeretné, ha a barátság kölcsönösen kialakulna köztetek. Szeretné, ha folyamatosan beszélgetnétek egymással.

Így imádkozz: "Drága Istenem, csodálattal tölt el, hogy a barátodnak akarsz engem látni. Igazán meg szeretném tanulni, hogyan tudok veled beszélgetni. Segíts, hogy minden nap tudjak veled időt tölteni. Úr Jézus, szeretnélek napról napra egyre jobban megismerni téged, és szeretnék a te vezetésedre támaszkodni a munkámmal, a családommal, a jövőmmel kapcsolatban és az életem minden más területén. Hívlak, hogy legyél az életem irányítója, Uram és Megváltóm, hogy bizalommal követhesselek téged. A nevedben imádkozom. Ámen.





Az öröm definíciója

"Lelkünk az Urat várja, csak rá van szükségünk. Sőt, benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk. Szeress bennünket, Uram, mert mi is benned reménykedünk!" (Zsoltárok 33:20-22, MSG fordítás)

A mai áhítat Kay Warren új könyve alapján készült, melynek címe: Válaszd az örömet - mert a boldogság nem elég.

Kihivás számomra, hogy megtaláljam az örömet. Természetemnél fogva nem vagyok legyőzhetetlen ember, inkább melankólikus vagyok. Amikor az örömről beszélek, ezt nem úgy teszem, mint egy természetéből adódóan életerős ember, akinek soha sincs egy rossz napja. Valójában az öröm átélésének képtelensége vezetett arra, hogy megvizsgáljam, a tapasztalataim miért nem egyeznek az Szentírásban leírtakkal.

A problémám az öröm általam való értelmezéséből adódott. Azt hittem, hogy az öröm azt jelenti, hogy mindig jól érzem magam. Ez lehetetlen! Még azoknak is lehetetlen, akik természetüktől fogva optimisták. Valami sokkal reálisabb kiindulási pontra van szükségünk, ami közel áll a Szentíráshoz is.

Íme az öröm definíciója, amit a Szentírást tanulmányozva fedeztem fel:

Az öröm az a bizonyosság, hogy Isten az életem minden részletét irányítása alatt tartja, az a csendes meggyőződés, hogy végül minden rendben lesz és az a szilárd elhatározás, hogy minden körülmények között Istent fogom dicsérni.

Ebben a definícióban semmit sem fogsz találni a boldog érzésekről, mert mint tudjuk, a boldogság mulandó és átmeneti.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az élet hegyekből és völgyekből áll. A valóságban olyan mint a vasúti sín. Életed minden napján történnek olyan csodálatos, jó dolgok, amelyek élvezetessé, tartalmassá és széppé teszik az életet. Ugyanezekben a pillanatokban fájdalmas dolgok történhetnek veled, vagy szeretteiddel, olyan dolgok, amelyek csalódást okozhatnak, megbánthatanak vagy szomorúsággal tölthetnek el. Ez a két sínvonal - az öröm és bánat is - párhuzamosan futnak egymás mellett életed minden egyes pillanatában.

Ezért van az, hogy amikor egy csodálatos megtapasztalás közepén vagy, ott birizgál valami, és rájössz, hogy nem tökéletes. Miközben pedig valami fájdalmasat élsz át, ott van az a ragyogó felismerés, hogy még mindig megtalálható a szépség és a kedvesség körülötted. Ezek elválaszthatatlanok.

Ha a látóhatár ragyogásában tekintesz rá a sínvonalakra, akkor azok eggyé válnak. Nem tudod azokat két különböző vonalként megkülönböztetni. Így lesz ez a mi esetünkben is. Egy nap majd az örömünk és szomorúságunk sínvonalai egybeolvadnak. Azon a napon személyesen találkozunk Jézus Krisztussal és meglátjuk lényének fényességét, akkor majd minden összeáll. Akkor mindennek megértjük az értelét.

Beszéljünk róla:

* Szerinted mi az öröm definíciója?
* Kell-e változtatnod rajta, hogy a Bibliával összhangban legyen? Hogyan?




komment
süti beállítások módosítása