Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Törekedj arra, hogy ne feledkezz meg Istenről-Valósítsd meg álmaid!-Vedd fel azt a lelki szokást, hogy jegyzetelsz

2019. április 01. 10:21 - Andre Lowoa

 



Törekedj arra, hogy ne feledkezz meg Istenről

"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem." (Gal. 2,20)


A Biblia azt mondja: "Szüntelenül imádkozzatok" (1.Thessz. 5:17).

Hogyan tudunk mi ennek eleget tenni? Az egyik módszer erre az, ha "lélegzetvételnyi imákat" mondunk a nap folyamán, mint ahogy sok keresztény tette már ezt évszázadokon keresztül. Egy rövid mondat vagy egy kifejezés is elég, amit egy lélegzetvétellel elmondhatsz Jézusnak: "Velem vagy." "Érzem a kegyelmed." "Tőled függök, Uram." "Meg akarlak ismerni." "A tied vagyok." "Segíts bíznom benned." A Szentírásból is mondhatsz rövid részeket: "Számomra az élet Krisztus." "Te soha nem hagysz el." "Te vagy az én Istenem."

Imádkozz olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz, hogy mélyen a szívedbe vésődjön ez a szokás. Arra azonban figyelj oda, hogy ezáltal ne irányítani akard az Urat, hanem dicsérni.

Folyamatosan tudatában lenni az Úr jelenlétének: ez egy gyakorlat, egy olyan szokás, ami fejleszthető. Épp úgy, ahogy a zenészek, akik mindennap skáláznak azért, hogy majd könnyedén, szépen zenéljenek, neked is rá kell venned saját magadat, hogy az Úrra gondolj a nap különböző szakaszaiban. Törekedned kell arra, hogy emlékezz az Úrra.

Először is, készíts magadnak emlékeztetőket, hogy ezek rendszeresen eszedbe juttassák, hogy az Úr abban a pillanatban is veled van. Kezd azzal, hogy kisebb, látható emlékeztetőket helyezel el magad köré: ezek elehetnek akár kisebb feljegyzések is, mint például az, hogy “Az Úr most is velem és értem van.”

Ha ezáltal te azt az élményt keresed, hogy így megtapasztalod az Ő jelenlétét, akkor félreértetted a lényeget. Nem azért dicsérjük az Urat, hogy mi jól érezzük magunkat, hanem hogy jót tegyünk. A cél nem egy érzés elérése, hanem hogy folyamatosan tudatában legyünk annak az igazságnak, hogy az Úr mindig jelen van. Ezt hívják dicsőítő életmódnak.

Beszéljetek róla

* Próbálj meg lélegzetvételnyi imákat mondani a nap folyamán, hogy az Urat dicsőítsd. Látsz különbséget abban, hogy ezáltal milyen lesz a hozzáállásod és a viszonyod másokkal?
* Milyen látható emlékeztetők segítenének neked a legjobban abban, hogy mindig tudatában legyél Isten jelenlétének?
* Beszéljetek arról, hogyan tanultatok meg egy hangszeren játszani vagy sportolni. Ugyanennyi fegyelmet és energiát fektetsz abba is hogy dicsőítő életmódot élj?




Valósítsd meg álmaid!


"Mert mindenki felelős a maga viselkedéséért" (Gal 6:5 - NLT fordítás)

get-one-week-down-get-one-big-step-up-ladder.jpg

Az emberek három módon viszonyulnak a vágyálmaikhoz: Vádolnak, mentséget keresnek vagy döntést hoznak.

A vádlók élete abból áll, hogy másokat hibáztatnak, amiért nem valósult meg vágyálmuk. A mentséget keresők megindokolják, miért nem élik meg álmaikat.

A döntéshozó mindent megtesz, hogy megvalósítsa álmait.

A Biblia szerint Isten a saját képmására teremtett téged. A döntés képessége egyik alapvető jellemzőnk, ami megkülönböztet bennünket az állatoktól. Isten egyik legnagyobb ajándéka az emberiségnek. Mivel azonban  a szabad akarat azt is jelenti, hogy a rosszat is választhatjuk, ezért egyben a legnagyobb csapdánk is.

Aki döntést hoz az felelősséget is vállal a döntéseiért és élete alakulásáért. Ők nem vádolnak másokat, és nem mentik ki magunkat. A Biblia a Gal 6:5 szerint az mondja "Mert mindenki felelős a maga viselkedéséért."

Ahelyett, hogy azért panaszkodnál, hogy nem valósítod meg álmaid, vállald a felelősséget azért amit nem értél el. A jó és rossz választásának sokkal nagyobb hatása van vágyaid megélésében, mint bármilyen másik tényezőnek.

Találkoztam olyan emberekkel, akiknek semmi különleges nem adatott és többet értek el mint amire vágytak. Találkoztam olyan emberekkel is, akik mindent tálcán kaptak és elpazarolták életük.

Nem tudod befolyásolni a körülményeid. Ellenben tudod befolyásolni azt, ahogyan reagálsz a körülményekre.

A Péld 22:13 szerint "A lusta ember tele van kifogásokkal". Ne legyél ez az ember. Ne keress mentséget amiért nem valósítod meg vágyálmaid!

Válassz még ma és cselekedj meg valamit abból a vágyálomból, amit Isten rendelt neked.

Beszéljetek róla:

  • Kísértést érzel, hogy kifogásokat találj és másokat vádolj a meg nem valósított álmaidért? Miért?
  • Honnan tudod, hogy egy vágyálom Istentől való?
  • Milyen olyan lépést tehetsz még ma, hogy közelebb kerülj a hosszú távú vágyálmodhoz?

 





Vedd fel azt a lelki szokást, hogy jegyzetelsz

„Az Úr szólt is, és ezt mondta: Írd le ezt a kijelentést, vésd táblákra, hogy könnyen el lehessen olvasni!” Habakukk 2:2

„A Zsoltárokban, Dávid azt írta le, amit őszintén érzett. Nekünk is ilyen őszintének kellene lennünk, amikor Istennel beszélgetünk egy problémánkról.” (Rick Warren)

Tekintsük át. Ha azt akarom, hogy Isten szóljon hozzám, az első dolgom az, hogy kifejezem, amit akarok. Azt mondom, ’Istenem, azt akarom, hogy szólj hozzám. Hallgatni téged, nem csak valami kedves dolog, ez a legalapvetőbb.’

Amikor visszahúzódok és egyedüllétben, csendben vagyok:

„Nyugodjatok meg és ismerjétek fel, hogy én Isten vagyok.”

Amikor csöndben és türelmesen várok az eljövendő Istenre. Egy jellegzetes kérdést kérdezek, az Ő szavát figyelem és ha felfedezem Isten válaszát, akkor azt lejegyzetelem.
Habakukk azt mondja:

„ Az Úr adta nekem ezt a választ, Írd le hamisítatlanul, amit én megmutattam neked.” Habakukk 2:2

Jegyezzük fel, amit Isten mutat nekünk, ez a jegyzetelésnek egy szellemi módja. Ez nem ugyanaz, mintha naplót vezetnénk. A napló valahogy így néz ki: ’Kedves naplóm, ez az…, amit ma tettem…’. A jegyzetelés az: Amit ma tanultam.’ Szóval ez nem valami olyasmiről szól, amit megtettél, sokkal inkább azt fejezi ki, mit tanultál, imádkoztál és mit mondott Isten neked.

Dávid fogta a Biblia első öt könyvét (Mózes könyveit) és meditált rajtuk éjjel – nappal. Leírta az imádságait, és ezáltal olvashatjuk mi a Zsoltárokat.
Ahogy olvasod a Zsoltárokat, látni fogod, hogy az olyan érzelmeket tartalmaz, melyek az egész emberiség számára ismerősek:
irigység, féltékenység, nemi vágyak, kapzsiság.

Miért rögzítette le mindezt? Mert ő őszinte volt. Nem azt írta le, amiről úgy gondolta, hogy érdemes lenne leírni, hanem nyíltan az érzéseit.
Nekünk is ilyen őszintének kellene lennünk, amikor Istennel együtt egy nehéz időszakon megyünk át.

Itt van néhány javaslat a jegyzeteléshez --

• Kérés és válasz – Minden oldalon készíts két oszlopot. Az elsőbe írd be azokat a dolgokat, amiket Istennek mondasz: ’ Istenem, szükségem van ezekre. Aggódom ezek miatt,’ és így tovább. A második oszlopba írd le azokat a válaszokat, amiket Isten adott neked.

• Mit tanultam ma – Egy másik megoldás az, ha fogsz egy lapot és leírod, ’ Ezeket tanultam tegnap az élettel, vagy Istennel kapcsolatban.’ Ez segíteni fog neked abban, hogy a gondolataidat egy irányba összpontosítsd és segít visszaemlékezni arra, amit Isten mondott.

A Biblia azt üzeni nekünk:
„Meg kell ezt írni a jövő nemzedéknek, hogy dícsérje az Urat az újjáteremtett nép.” (Zsoltárok 102:18)





komment
süti beállítások módosítása