Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Amikor a feladás határán vagy-Hogyan tükrözi az adakozásod Isten kegyelmét?-Jézus feltámadása mindent megváltoztatott

2019. április 01. 10:19 - Andre Lowoa

Amikor a feladás határán vagy

"És mindezek, noha hit által jó bizonyságot nyertek, nem kapták meg az ígéretet. Mivel Isten mifelőlünk valami jobbról gondoskodott, hogy nélkülünk tökéletességre ne jussanak." Zsidókhoz írt levél 11:39-40

Nem könnyű hit által élni. Egy megtört világban élünk. Az időjárás nem normális. A testünk sem működik megfelelően. A kapcsolataink sem működnek jól.

Amikor Isten kiűzte Ádámot az Édenkertből, elmondta neki, hogy az élet nehéz lesz. És valóban az. Egy kozmikus harc folyik az életedért benned és rajtad kívül. Harcban állsz a saját bűnös természeteddel. Magával a Sátánnal is csatázol, aki semmi mást nem akar, mint "lopni, ölni, pusztítani".

Ez néha elér bennünket. Egyszerűen csak fel akarjuk adni.

De a Zsidókhoz írt levél 11. fejezetében Isten a kitartásra ösztönöz bennünket, mert Ő nem felejtett el bennünket és egy napon betölti az ígéreteit. Azt ígérte, hogy jövőt és reményt ad (Jeremiás 29:11), hogy letörli a könnyeinket (Jelenések 7). Ő sok más ígéretet ad nekünk az Igéjén keresztül.

A Zsidók 11 bibliai hősökről beszél, akik megmutatták az Isten ígéreteiben való hitüket: Ábrahám, Izsák, Jákób, Mózes, Dávid, Gedeon, Sámson és mások. Habár sok nehézséget elszenvedtek, mégis mindig tovább folytatták szellemi utazásukat.

Aztán a Zsidók 11:39-40 ezt mondja: "És mindezek, noha hit által jó bizonyságot nyertek, nem kapták meg az ígéretet. Mivel Isten mifelőlünk valami jobbról gondoskodott, hogy nélkülünk tökéletességre ne jussanak."

Beszéljünk róla:

* A hit által való élet magában foglalja a fájdalmat. Ha feladod, amikor az élet nem megy valami jól, akkor nem tanulsz meg bízni Istenben. Mit gondolsz, miért van ez így?
* Könnyű szeretni és szolgálni Istent, amikor az életünk jól megy. Bízni fogsz Istenben, amikor ez nem így lesz?





Hogyan tükrözi az adakozásod Isten kegyelmét ?

,,Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (Korinthus 9:7-8)


Ha le akarod mérni, hogy mennyire érted a kegyelmet és mennyire élsz kegyelem által, nézd meg, hogyan adakozol.

A Biblia azt mondja: Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (Korinthus 9:7-8)

Vedd észre a "minden" szót: "minden kegyelem", "mindenütt", "mindenkor" "minden szükséged" - ezek az ígéretek azokra az emberekre vonatkoznak, akik olyanná válnak, mint Krisztus. Milyen volt Krisztus? Ő mindig adott. Isten annyira szerette a világot, hogy Ő adott. Amíg nem tanulsz meg nagylelkűen adni másoknak - akár időről, pénzről vagy egyéb forrásokról és lehetőségekről is van szó -, nem vagy olyan, mint Krisztus. Semmi sem bizonyítja jobban, hogy miről is szól a kegyelem, mint az, hogy szeretettel, irgalommal és nagylelkűen bánsz más emberekkel és Istennel.

Ha feszült leszel vagy védekező magatartást veszel fel, amikor a pásztor az adakozásról beszél, akkor az azt jelenti, hogy nem érted, mi a kegyelem. Nézd meg az előbbi igeverset még egyszer. Ha vidáman és bőkezűen adsz, Isten gondoskodik minden szükségedről - mindig, minden formában és úgy, ahogy szükséged van rá.

A kérdés a következő: Bízni fogsz Istenben, aki az életet adta érted? Ha megbízol benne, amikor az üdvösségedről van szó, talán nem bízhatnál meg benne az anyagiakkal kapcsolatban is?

Az igazság az, hogy tényleg nincs semmid. Isten csak kölcsön adta ezeket neked 70-80 évre. De az mind Istené. Ha odajön hozzám a lányom és én adok neki 5 dollárt, hogy vegyen nekem ajándékot, akkor valójában honnan származott az a pénz?

Isten is ezt teszi velünk. Nagylelkűen ad nekünk, aztán azt mondja, "Most mutasd meg, hogy hálás vagy, és légy nagylelkű az adakozásban, beleértve a tizeded is." Istennek a pénzre van szüksége? Nem, hanem azt akarja, hogy olyanná válj, amilyen Ő. Azt akarja, hogy olyan szíved legyen, amelyik ezt mondja: "Alig várom, hogy adjak minden terülten".

A Róma 8:32-ben ezt olvassuk: ,,Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?"

Az igazság az, hogy mondhatod, hogy szereted Istent, énekelheted, hogy megbízol benne, és az első helyre is teheted Őt, de az anyagiak területén tudod megmutatni igazán, hogy mennyit jelent neked Isten kegyelme.



Beszéljetek róla:

* Vidám adakozónak neveznéd magad? Miért, vagy miért nem?
* Hogyan tapasztaltad már meg azt, hogy Isten megáldotta a pénzügyeidet vagy gondoskodott rólad, amikor hűséges voltál az adakozásban?
* Milyen módon fejezed ki az életeddel a háládat Isten kegyelméért?



Jézus feltámadása mindent megváltoztatott

"Én vagyok aki feltámasztom a halottakat és újra életet adok nekik. Bárki, aki hisz bennem, bár meghal, mint ahogy mások is, újra élni fog. Örök életet kap, mert bennem hisz, és soha nem lesz semmivé." (János 11:25-26, TLB fordítás)


Jézus feltámadása mindent megváltoztatott. Szó szerint kettéhasította a történelmet, Krisztustól indítva a időszámítást. Ez a legnagyobb jelentőségű esemény az emberiség történelmében, és három dolgot bizonyít.

Először is bizonyítja, hogy Jézus pontosan az, akinek állította magát. Újra és újra elmondta, hogy ő Isten Fia, aki azért jött, hogy meghaljon a bűneinkért. És pontosan ezt tette. Jézus Krisztus feltámadása az egyik legjobban dokumentált esemény a történelemben. Bármely törvényszéken megállná a helyét. Igazság szerint meg is állta, többször is, évszázadokon keresztül.

Pál apostol ezt mondta: "Mert amit kaptam, azt átadtam nektek mint rendkívül fontos dolgot; hogy tudniillik Krisztus meghalt a mi bűneinkért az Írások szerint - feltámadt a harmadik napon, és megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. Azután, megjelent több mint ötszáz testvérnek egyszerre, akik közül a legtöbben még mindig élnek, bár néhányan már elaludtak. Azután megjelent Jakabnak, majd valamennyi apostolnak. Legutoljára pedig megjelent nekem is." (1Korintus 15:3-8, NIV fordítás)

Másodszor, a feltámadás bizonyítja, hogy Jézus megtartja ígéreteit. Jézus elmondta a tanítványainak, hogy "megölik és a harmadik napon feltámad." (Máté 16:21, NIV fordítás). Mivel Jézus megtartotta ezt az ígéretét, bízhatsz Isten Igéjének más ígéreteiben is. A Biblia azt mondja: "Mert bármilyen sok ígérete van Istennek, Krisztusban mind igenné lett...Tulajdonosi pecsétjét ránk tette és Szellemét a szívünkbe helyezte mint letétet, garantálva ezzel azt, ami majd elkövetkezik." (2Korintus 1:20,22,  NIV fordítás).

Harmadszor, a Feltámadás bizonyítja, hogy van élet a halál után. Jézus Krisztus feltámadása miatt van REMÉNYÜNK a jövőre nézve. Ez egy olyan remény, ami nem okoz csalódást (lásd Róma 5:5). Jézus azt mondta: "Én vagyok, aki feltámasztom a halottakat és újra életet adok nekik. Bárki, aki hisz bennem, bár meghal, mint ahogy mások is; újra élni fog. Örök életet kap, mert bennem hisz, és soha nem lesz semmivé." (János 11:25-26, TLB fordítás).

Hová máshová mehetnél egy ilyen ígéretért? Sehová! Ki más adhat neked ilyen ígéretet? Senki! Ha nem kapod meg Jézustól, akkor senkitől sem szerezheted meg. Ez egy csodálatos ajándék, ami ma elérhető számodra is. Mi kell hozzá? Az, hogy higgy.

A Biblia azt mondja: "Ez a Jó Hír elmondja, hogyan tesz minket Isten igazzá a maga szemében. Ez kezdettől végig a hit által valósul meg. Ahogy az Írás mondja, "Az igaz ember hit által él" (Róma1:17, NLT fordítás). Isten Igéje azt is mondja: "Kegyelemből vagytok megmentve, hit által - és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka, nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedhessen" (Efézus 2:8-9, NIV fordítás).

Az a jó hír, hogy Jézus halála és feltámadása elérhetővé tette számunkra Istent. Más szóval, egyedül akkor juthatunk a Mennybe, ha bízunk Istenben az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. "Isten azt mondja, ő elfogad és felment minket - kijelentve rólunk, hogy "nem vagyunk bűnösök" - ha bízunk abban, hogy Jézus Krisztus elveszi a bűneinket. Mindannyian megmenekülhetünk ugyanígy, Jézushoz menve, mindegy, hogy kik vagyunk vagy kik voltunk." (Róma 3:22, TLB fordítás).

 A Krisztus melletti elköteleződés imája

Ha készen állsz elkötelezni az életedet Jézus Krisztusnak, imádkozd el ezt az imát:

"Drága Jézus, azt ígérted, hogy ha hiszek benned, megbocsátasz mindent, amit rosszul tettem, hogy megtudom az életem célját és te befogadsz egy nap örökkévaló otthonodba, a Mennybe.
Megvallom a bűneimet és hiszem, hogy Te Isten vagy, az én Megváltóm. Befogadlak az életembe mint Uramat. Ma minden részét az életemnek a te irányításodra és vezetésedre bízom.
Meg akarok nyugodni a te szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell megszereznem, kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Arra akarom használni az életem előttem álló részét, hogy téged szolgáljalak és ne magamat. Átadom neked az életem, és kérlek ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."





komment
süti beállítások módosítása