Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Azért vagy életben, mert Isten szeretni akar téged-Hagyj fel azzal, hogy önmagad próbáld megmenteni-Isten azt mondja, megbocsátott neked

2019. március 22. 10:41 - Andre Lowoa

Azért vagy életben, mert Isten szeretni akar téged


„Mert őbenne választott ki bennünket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által – akarata és tetszése szerint – fogadott gyermekeivé legyünk.” (Ef 1:4-5, SZIT)

388204_627085899_big.jpg

Nemrég egy férfi jött be az irodámba és azt mondta; „Keresztény vagyok, de úgy érzem, nem jutok sehova, mintha megragadtam volna és egy helyben járnék.”

Azt kérdeztem: „Ön szerint mi lehet a probléma?”

Ő így válaszolt: „Szerintem a probléma az, hogy nem szeretem Istent eléggé.”

Mire én: „Ez nem az ön problémája. Az ön problémája nem az, hogy nem szereti eléggé Istent. Az ön problémája az, hogy nem érti meg, hogy Ő mennyire szereti önt.”

A szeretet mindig a szeretetre válaszol. A Biblia szerint: „Azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett minket.”(1Ján. 4:19) Amikor azt mondod: „Nem szeretem Istent, az azért van, mert nem érted, hogy Ő valójában mennyire szeret téged.”

Hogy megértsd életed célját és hívását, Isten természetét kell megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet az Ő természetének a lényege. Isten az egyetlen oka annak, hogy a szeretet létezik az univerzumban. A hangyák és a csigák nem tudnak szeretni, de te Isten képmására lettél teremtve, így szeretni is tudsz.

Az az oka, hogy létezel, hogy Isten szeretni akart téged. Életed elsődleges célja, hogy Isten szeressen! Igen, fontos a szolgálat, az engedelmesség és az Isten felé való bizalom, de a legfontosabb, hogy szeresd Őt.

Akkor hát még egyszer: Az elsődleges feladatod nem az, hogy tégy valamit, hanem csak annyi, hogy Isten szeressen.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit felelsz arra az igazságra, hogy az elsődleges feladatod az, hogy élvezd a kapcsolatodat Istennel?
  • Gondolj jelenlegi kapcsolatodra Istennel. Több lett ez a kapcsolat szabályok és rituálék által, mint szeretet által?
  • Milyen hatással van az engedelmességedre és az Istennek tett szolgálatodra az, hogy megmártózol az Ő szeretetében?




Hagyj fel azzal, hogy önmagad próbáld megmenteni

„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9)

Isten azt mondja, hogy a kegyelmét adja nekünk. De mi a kegyelem? Az, amikor Isten azt adja neked, amire szükséged van, és nem azt, amit megérdemelsz. A kegyelem az, amikor Isten azt mondja: „Elveszem a te problémáidat és az én problémáimmá teszem azokat.” A kegyelem az, hogy Isten gazdagsága a tied Krisztus költségén.

A Biblia azt mondja: „Kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez, nem cselekedetért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9) Más szavakkal azt jelenti, hogy nem tudod kiérdemelni az utadat a mennybe. Nem tudsz megdolgozni érte. Ez ajándék.

Tudod, hogy miért adunk ajándékot Karácsonykor? Mert ez az, amikor Isten az ő ajándékát, a Fiát nekünk adta kegyelemből. Ajándékot adunk egymásnak, mert Isten a legnagyobb ajándékot adta nekünk Karácsonykor.

Ha ma rám nézel, valószínűleg nem mondanád meg, de három évig vízi mentő voltam. Minden vízi mentő tudja, hogy nem tud megmenteni valakit, amíg az maga próbálja megmenteni magát. Ha valaki fuldoklik, pánikban csapkod össze-vissza, egy vízi mentő tudja, hogy vissza kell fognia magát néhány másodpercre, várni, míg a fuldokló feladja. Mert ha megpróbálja megmenteni addig, míg az magát próbálja megmenteni, őt is lehúzza.

Amikor végül feladja, és elengedi magát, akkor nyújthatod ki a karod, hogy megragadd, és a partra ússz vele. Ilyen egyszerű.

Jézus Krisztus meg akar menteni téged a sérüléseidtől, fájdalmaidtól, szokásaidtól, gátlásaidtól. Meg akar menteni a maga számára, az ő céljaira, a kegyelme által. Neked azonban fel kell hagynod azzal, hogy önmagad próbáld megmenteni! El kell engedned magad! Engedd, hogy Isten jöjjön, és Isten legyen!

Beszéljetek róla:

* Milyen úton, módon próbálod megmenteni magad, vagy próbálod intézni az életed ügyeit?
* Milyen dolgokkal dicsekszel? Hogyan tükrözik ezek Isten kegyelmét az életedben?
* Mi az, amit valójában érdemelnél Isten kegyelme helyett?



Isten azt mondja, megbocsátott neked

Én vagyok az Isten, aki megbocsátom bűneidet önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.” ( Ézsaiás 43:25)

Néhányan, annak ellenére, hogy hívők vagyunk, amikor problémáink vannak, azt gondoljuk, hogy Isten elégtételt akar venni vagy vissza akar fizetni nekünk valamit.

Úgy, mint abban a történetben, amikor egy férfi el akar jutni kocsival egy hegyi tóhoz. Út közben havazni kezd, így a férfi kiszáll és felteszi a kerekekre a hóláncot. Épp ekkor jön egy másik autó, ami belecsapódik az övébe, és a férfi rémülten nézi, ahogy az autója leesik a szikláról.

Gyalog folytatja az útját fel a hegyre a hóban és esőben, és a hidegtől megfázik. Aztán ahogy befordul az utolsó sarkon, látja, hogy a háza leégett. Mérgesen az égbe emeli a kezeit és ezt kérdezi: “ Miért történik ez velem, Isten?”  Megnyílik a menny és egy hang hallatszik: “ Mert vannak emberek, akikre dühös vagyok.”

Lehet, hogy te is azt gondolod, Isten így érez irántad. Vagy azt, hogy amikor problémád van, akkor az biztos azért van, mert Isten haragszik rád. De Isten nem ilyen. Isten melletted van, és nem ellened. Ha nehéz helyzetben is vagy, mint az a férfi a havas hegyen, az nem azért van, mert Isten mérges rád. Nem azt mutatja, hogy mit érez Isten irántad. Sőt, a Biblia épp azt mondja, hogy: “bízhatunk abban a szeretetben, amivel Isten szeret bennünket. Isten szeretet." ( 1Ján 4:16, NIV fordítás).

 Isten nem neheztel ránk, mert a harag távol áll az Ő természetétől.  Ő ezt mondja:Én, vagyok az Isten, aki megbocsátom bűneidet, önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.” (Ézsaiás 43:25)

Ha már elfogadtad Jézust Megváltódnak, akkor nincs semmi kárhoztatásod, mert Krisztusban vagy (lásd Róma 8:1). Ragadjuk meg ezt az igazságot, és számoljunk le a régi hazugságokkal.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mit gondolsz, miért történnek néha rossz vagy nehéz dolgok a hívőkkel?
  • Mi az a dolog, amit el kell engedned, mivel Isten megbocsátotta azt és megszabadított attól?
  • Szerinted hogyan szeretné Isten, hogy reagáljunk a nehéz helyzetekre?


komment
süti beállítások módosítása