Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Engedd, hogy Isten elfogadjon és megszabadítson a félelemtől-Hogy csökkentsd a bukástól való félelmed,fogalmazd újra a félelmet-Hogyan légy önmagad és ne valaki más-Isten szabadságot akar neked-Isten szava át fogja alakítani az életed

2019. március 16. 10:05 - Andre Lowoa

Engedd, hogy Isten elfogadjon és megszabadítson a félelemtől

"Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg." (Zsolt 8,6)




Nem ismerjük fel, mennyire egyediek és értékesek vagyunk - egyikünk sem ismeri fel. Tele vagyunk kétségekkel önmagunkat illetően, ezért sebezhetőek vagyunk, kiszolgáltatva az elutasítástól való félelemnek. Mikor kritizálnak minket, a kétségeink miatt mélyen legbelül attól tartunk, hogy igazuk van. Tehát még jobban fáj.

A bűn hatása mindig a bizonytalanság érzet. Minél vétkesebbek vagyunk, annál bizonytalanabbá válunk. Mikor valaki nem vesz rólad tudomást egy összejövetelen, lehet azt gondolod: "Biztos nem kedvel!" Pedig talán csak nem vette észre, hogy ott vagy. Mivel félelmeiden keresztül néztél rá, sebezhetővé váltál.

Mi az ellenszer az elutasítástól való félelemre? Az ellenszer, Istent tenni az első helyre. Másodjára, az embereket a maguk helyén kezelni, véleményüket a megfelelő szemszögből szemlélni. Ezután pedig el kell fogadnod, amit Isten mond rólad.

A 8. zsoltár 6. verse így szól: "Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg." Téged Isten alkotott, Isten pedig nem készít selejtet.

Nemcsak hogy Isten teremtett minket, de Krisztus által el is fogad minket - nem azért, amit tettünk, mert sohasem lehetünk elég jók ahhoz, hogy a tökéletes Isten elfogadjon. Az efezusiakhoz írt levélben ezt olvassuk: "Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben." (Ef 1,4) Jézus Krisztus meghalt a kereszen, megfizetve minden bűnünkért, és elfed minket szeretetével. Isten lenéz rád és így szól: "Amit Jézus tett, elfogadom. Téged is elfogadlak." Mindössze annyit kell tenned, hogy elfogadod, amit Jézus tett érted.

Isten teremtett téged. Krisztus tett elfogadhatóvá. Nem számít, hogy te mit tartasz magadról, nem számít, hogy mások mit mondanak rólad. Ha Isten azt mondja, rendben, akkor rendben vagy.

Nem számít ki utasít el, Isten sosem fog.

Beszéljetek róla

Hogyan változna meg az életed, ha értékesnek látnád magad annak fényében, hogy Isten értékesnek tartott téged, hogy fiát feláldozza érted?
Hogyan tudnád ezt az üzenetet másnak eljuttatni, akinek ugyanolyan nagy szüksége van rá, mint neked?





Hogy csökkentsd a bukástól való félelmed, fogalmazd újra a félelmet


"Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (Példabeszédek 24:16/a. TEV fordítás)

Sose felejtsd el ezt az igazságot: a kudarc valószínűleg nem öl meg.

Nagyon eltúlozzuk az elbukás hatásait. Túlságosan felfújjuk a kudarc lehetőségét. Elbukni nem a világ vége. Félni az elbukástól sokkal nagyobb kárt okoz, mint az ha nem sikerül valami.

A Példabeszédek 24:16-ban azt olvassuk: "Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (TEV fordítás) Még a jó emberek is megbotlanak, ők is hibáznak, ők is felfújják a dolgot.

Nem azok a sikeres emberek, akik sosem esnek el. Azok az emberek sikeresek, akik újra felkelnek és folytatják tovább. A sikeres emberek egyszerűen nem tudják hogyan kell feladni.

Hallottál már ezekről a híres kudarcokról?

  • Georges Washington a csatái kétharmadát elvesztette, a Függetlenségi Háborút viszont megnyerte és később ő lett az Egyesült Államok első elnöke.
  • Napóleon csak negyvenkettedikként végzett egy negyvenhárom fős osztályban. Utána ment és leigázta Európát!
  • 21 évesen Babe Ruthank 714 hazafutása volt, de 1330 alkalommal rontott el három ütést egymás után. Majdnem kétszer annyiszor elbukott, mint ahányszor sikerült neki a hazafutás.
  • A híres regényíró, John Creasey 753 elutasítást kapott mielőtt 564 könyvet kiadott volna.
  • Rowland Hussey Macy hét alkalommal elbukott mint kereskedő mielőtt sikerült elindítania a Macy's üzletláncot.

A nagy emberek egyszerűen csak közönséges emberek, akik különösen nagy elszántsággal rendelkeznek. Ők csak mennek tovább. Ők tudják, hogy amíg nem adják fel, addig nem buknak el.

Ez alapján kell csökkentened a sikertelenségtől való félelmedet. Újra kell fogalmaznod.

Azt gondolod, azáltal ha nem tűzöl ki magad elé egy bizonyos célt, nem buksz el. Pont hogy akkor vallasz kudarcot, ha nincs célod. Kudarcot vallasz ha nem kelsz fel újra miután elestél, ha elutasítod azt, hogy újra megpróbáld.

Az első nap az óvodában rossz sorba álltam be és ezáltal rossz csoportba kerültem. El tudod képzelni, hogy hazamentem és közöltem a szüleimmel, hogy "Elbuktam! Ez az óvoda dolog egyszerűen nem megy"? Persze hogy nem.

Tovább kell menned! Ha nem sikerül elsőre, nem olyan nagy dolog. Nem buksz el, amíg nem adod fel!

Beszéljetek róla:

  • Van valaki, akit csodálsz amiatt, ahogy a bukást kezelte? Mi teszi azt az embert ennyire csodálatra méltóvá?
  • Mi a legnagyobb kudarcod, amit eddig átéltél? Mit tanított neked?
  • Mi segít és motivál téged, amikor egy lehetséges kudarccal nézel szembe?





Hogyan légy önmagad és ne valaki más

„Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: 'Miért formáltál engem ilyenre?'" (Róm 9,20)

Mivel Isten tudja, mi a legjobb számunkra, hálásan kell fogadnunk azt, ahogy alakított minket. A Biblia azt mondja: „Ugyan ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz az Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: 'Miért formáltál engem ilyenre?'" (Róm 9,20)

Isten saját céljai szerint határozta meg a természetünket és az alkatunkat, ezért nem kellene neheztelnünk vagy elutasítanunk azt. Ahelyett, hogy mások mintájára újra próbáljuk formálni magunkat, ünnepelnünk kéne a személyiségünket, amelyet külön számunkra készített Isten. „Krisztus mindannyiunknak különös képességeket adott - bármi legyen is az, amit nekünk szánt ajándékainak gazdag tárházából." (Ef 4,7 LB fordítás)

Elfogadni önmagadat egyben azt is jelenti, hogy elismered a korlátaidat. Senki sem jó mindenben, és senkit sem hívott el Isten minden feladatra. Mindannyiunknak meghatározott szerepe van. Pál tudta, hogy az ő elhívása nem arról szól, hogy mindent ő végezzen el és mindenkinek kedvére tegyen, hanem az, hogy arra a bizonyos szolgálatra koncentráljon, amire Isten formálta (Gal 2,7-8). Azt mondta: „Mi annak a határnak a mértéke szerint dicsekszünk, amelyet az Isten szabott ki nekünk mértékül, hogy eljussunk hozzátok is." (2Kor 10,13)

A 'mérték' szó arra utal, hogy Isten mindegyikünknek kijelölt egy területet a szolgálatra. Az egyéniséged határozza meg, hogy miben vagy különleges. Ha megpróbáljuk kibővíteni a feladatunkat azon a határon túl, ami Isten nekünk szánt, akkor az feszültséghez vezet. Pont úgy, mint a versenyeken: minden futónak ki van jelölve egy sáv, ahol futhat. Mi is egyenként „állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsid 12,1)

Ne irigykedj a szomszédos pályán futóra; csak arra koncentrálj, hogy befejezd a versenyt! Isten azt akarja, hogy élvezettel használd a személyiségedet, amit tőle kaptál! A Biblia így fogalmaz: „Gondosan ügyelj a saját munkádra, így a jól végzett munka elégedettséggel tölt el, és nem kell másokhoz hasonlítanod magad." (Gal 6,4 NLT fordítás)

A Sátán megpróbál majd számos módon megfosztani téged a munka örömétől: arra csábít, hogy szolgálatodat másokéval vesd össze és mások elvárásaihoz igazítsd. Mindkettő halálos csapda, ami elvon attól a feladattól, amire Isten szánt. Valahányszor elveszted örömödet a munkában, gondold át, vajon nem valamelyik csábítás okozza-e azt!

Beszéljünk róla:

* Szerinted miért olyan könnyű, hogy másokhoz hasonlítsuk szolgálatunkat? Az ilyen összehasonlítás hogyan befolyásolja munkánkat és Krisztus Testének egységét?
* Isten hogyan formált téged a szolgálatra? Mik a te korlátaid?
* Hogyan tudod megállapítani, hogy Istennek mik az elvárásai abban a bizonyos szolgálatban, amit végzel? Szerinted mik az elvárásai?





Isten szabadságot akar neked adni


„Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 NIV fordítás)

A világ a szabadság fogalmát a fegyelmezetlenül élésben határozza meg: „Azt teszek, amit akarok és mindenkinek azt mondok, amit akarok, nem véve figyelembe mások véleményét.” Valószínűleg ezzel mindenkit megégetsz magad körül, de legalább úgy viselkedsz, ahogyan te akarod. A világ azt mondja, megkapod a szabadságod, de csak úgy, ha teljes mértékben önzővé válsz.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az egyetlen út az igazi szabadsághoz Jézuson keresztül vezet: „Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek.” (János 8:36 NIV fordítás).

Az igazi szabadság a félelemtől való szabadság, amikor mentes vagy a rossz lelkiismerettől, az aggódástól, a keserűségtől és a halálfélelemtől. Nem kell szerepeket játszanod, mert szabadon lehetsz önmagad.

Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a félelmektől? Úgy, hogy engeded, hogy Isten szeressen! János apostol azt tanítja, hogy „a szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” (1János 4:18a NIV fordítás).

Amikor rádöbbensz arra, hogy Isten mennyire szeret téged, attól kezdve teljes szabadságban fogsz élni. Valójában dicsőíted Istent, amikor világossá válik számodra, hogy „maga Isten a szeretet.” A dicsőítés egyik megnyilvánulása, ha egyetértesz azzal, hogy Ő egy szerető, gondoskodó Isten és támaszunkat leljük „az ő szeretetében, amit számunkra tartogat”. (1János 4:16a NIV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha kétségeid vannak Isten szeretete felől, mit gondolsz, mi okozhatja a hitetlenséged életed ezen területén?
  • Hogyan mutatta meg számodra Isten az ő szeretetét?
  • Hogyan segít az a tudat, hogy Isten hatalmas szeretettel szeret, hogy helyesen tudj másokat szeretni?





Isten szava át fogja alakítani az életed

"Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." János 8:31b-32



Semmi sem tudja az emberek életét úgy megváltoztatni, mint a Biblia. Láttam alkoholistákat és függőket ahogy az életüket józanná és tisztává tették, mert elkezdték olvasni a Bibliát. Láttam Isten igéjét, ahogy megváltoztatott önmaguk körül forgó, nárcisztikus férfiakat, akik megbecstelenítettek és felhasználtak nőket, Isten szerinti férjekké, csodás apákká, és példamutató polgárokká a társadalomban.

A törvények nem tudják megváltoztatni a szíveket. Ha azt hinném, hogy meg tudják, akkor politikus lennék. Semmi hitem nincs abban, hogy a politika meg tudja változtatni a föld legnagyobb problémáit. Hozhatsz törvényeket, amik azt mondják, hogy a rasszizmus és a vakbuzgóság törvénytelen, de semmilyen törvény nem fog egy bigott embert más rasszokból származó emberek kedvelőjévé tenni. Csak Isten teheti ezt meg.

Jézus ezt így mondta a János 8 31-32-ben: "Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."

Világi egyetemek szerte a világban a falaikba vésve hirdetik az igevers második felét: "Az igazság megszabadít". De ugyanezek az egyetemek elutasítják az igevers első felét. A saját véleményed, vagy mások véleménye nem tesz szabaddá. Csak a Biblia fog. Még akkor is, ha a Bibliának engedelmeskedni nehéz és kényelmetlen, ez az ami felszabadít.

Mindent elhiszel, amit a neten olvasol? Persze hogy nem! Mindent elhiszel, amit a tévében látsz? Nem. Mindent elhiszel amit az újságokban, vagy a a"People" magazinban olvasol? Nem. Miért töltünk több időt olyan dolgok olvasásával és nézésével, amiről tudjuk hogy hazugság, mint azzal, amiről tudjuk hogy igaz?

Az alapkérdés amivel szembe találod magad az életben ez: Minek lesz fennhatósága az életed fölött? Isten igéjének, vagy a világnak? Isten szavának, vagy egy politikus véleményének? Döntened kell, méghozzá minél előbb.

Ha a Biblia nem csalhatatlan, tévedheteten, és hibátlan, akkor hatalmas bajban vagy. A Biblia elmondja, hogyan menekülhetsz meg. Elmondja, hogy az életed nem véletlen. A Biblia elmondja, hogyan nyerhetsz megbocsátást. Elmondja Isten hogyan használthat jóra itt a földön.

Ha Biblia nem igaz -tökéletesen igaz- akkor az élet értelmetlen.

Beszéljünk róla:

Milyen fennhatóság uralkodik rajtad, Isten szava, vagy a világ?

Hogy néz ki annak az embernek az élete, aki mások véleményére alapozza az életét?



komment
süti beállítások módosítása