Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Használd memóriaizmodat!- Isten kegyelme jó ok arra, hogy ünnepelj!-Isten vezetése kidomborítja a formádat

2019. március 08. 10:09 - Andre Lowoa





Használd memóriaizmodat!

”A Krisztusról szóló üzenet, minden gazdagságával együtt töltse be életeteket. Tanítsátok és lelkigondozzátok egymást mindazzal a bölcsességgel, amit Ő ad nektek. Énekeljetek zsoltárokat és lelki énekeket Istennek, hálás szívvel.” (Kol. 3:16, NLT fordítás)


Az egyik módja annak, hogy alávessük magunkat Isten Igéjének, ha megtanuljuk kívülről. Az memorizálásra való képességed Istentől kapott ajándék. Lehet, hogy azt hiszed, gyenge a memóriád, de a valóság az, hogy millió ötletet, igazságot, tényt és számot meg tudsz jegyezni. Arra emlékszel, ami fontos neked. Ha Isten Igéje fontos, akkor fogsz arra időt találni, hogy megtanuld azt.

Óriási előnyökkel jár, ha a kívülről megtanuljuk az igeverseket. Segíteni fog ellenállni a kísértésnek, bölcs döntéseket hozni, csökkenti a stresszt, növeli a bizalmat, segít jó tanácsot adni és hitedet másokkal megosztani.

A memóriád hasonlít egy izomhoz. Minél többet használod, annál erősebb lesz, és a Szentírás memorizálása egyre könnyebbé válik. Kezdheted azzal, hogy kiválasztasz néhány igeverset, ami megérintett téged, leírod őket egy kis kártyára, amit magaddal vihetsz napközben. Aztán ismételd azokat hangosan napközben.

Bárhol memorizálhatod a Szentírást: munka, sportolás, vezetés, várakozás közben, vagy lefekvéskor. Három kulcsa van a Szentírás memorizálásának : ismétlés, ismétlés, ismétlés !

”A Krisztusról szóló üzenet, minden gazdagságával együtt töltse be életeteket. Tanítsátok és lelkigondozzátok egymást mindazzal a bölcsességgel, amit Ő ad nektek. Énekeljetek zsoltárokat és lelki énekeket Istennek, hálás szívvel.” (Kol. 3:16, NLT fordítás)



Beszéljünk róla

* Milyen lenne az életed, ha a szabadidődből egy keveset a Bibliai applikációkra használnál Facebook app. helyett?
* Kérj meg egy barátot, hogy kérje számon memorizálásodat. Ezután osszátok meg egymással, amit tanultatok Isten Igéjéből.




Isten kegyelme jó ok arra, hogy ünnepelj!


„Mert kegyelemből vagytok megváltva, hit által – ami nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – és nem cselekedetek által, hogy senki se tudjon dicsekedni.” (Efézus 2,8-9, NIV fordítás)

Nem tudod a kegyelmet kiérdemelni. Nem tudsz érte megdolgozni. Nem jár neked.

A Biblia azt tanítja: „Mert kegyelemből vagytok megváltva, hit által – ami nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – és nem cselekedetek által, hogy senki se tudjon dicsekedni.” (Efézus 2,8-9, NIV ford.)

A kegyelmet csakis hit által tudod elfogadni. Ez jó hír! És jó ok arra, hogy ünnepelj!

A Biblia tele van Isten kegyelméről szóló történetekkel. Talán az egyik legjobban ismert ezek közül a tékozló fiú története a Lukács 15-ben. Biztosan emlékszel rá, az apának két fia van, és egy nap a fiatalabb azt mondja, „Apám, elmegyek. Add oda nekem a családi örökség rám eső felét, hogy el tudjak indulni.” Aztán fogja a családi örökség felét, és elmegy egy idegen országba, ahol italra, nőkre és szórakozásra pazarolja el az életét. Pár hónap után rájön, hogy mindent elherdált, amije csak volt. Egy disznóvályúnál van, és disznókat etet. A hátán fekve elgondolkozik: „Mit csinálok én itt? Tudom, hogy elrontottam és az egész az én hibám. Az emberek, akik apámnál szolgaként dolgoznak, jobban élnek, mint én.”

Ekkor eldönti, hogy hazamegy és ezt mondja majd az apjának, „Apám, tudom, hogy elszúrtam. Beismerem. Eltékozoltam a családi örökség felét, és nem érdemlem meg, hogy a fiadnak nevezz. De fogadj a szolgádnak, és egész életemben dolgozni fogok neked, mert még a szolgáid is jobban élnek, mint ahogy én élek most.”

A Biblia azt írja, hogy az apja tele volt szeretettel és kegyelemmel a fia iránt. Amikor már messziről látta, hogy a fiú jön hazafelé, elé szaladt, egy nagy mackóöleléssel átölelte, és hatalmas ünneplést rendezett az önfejű fiának.

Így tesz Isten, amikor mi elfogadjuk az Ő kegyelmét. Az angyalok a mennyben mindig ünnepelnek, amikor egy ember elfogadja Isten kegyelmét.

Amikor befogadjuk az életünkbe ezt a kegyelmet, akkor a következő történik: a múltunk meg van bocsátva, az életünk célt és értelmet nyer, és örökkévaló otthont kapunk a mennyben.

Ez jó hír! És jó ok arra, hogy ünnepelj!

Beszéljetek róla

  • Hogyan próbáltad már meg kiérdemelni Isten kegyelmét az életed során?
  • Hogyan ünnepelted meg azt a döntésed, hogy Jézust fogod követni?
  • Sokszor a tékozló fiú történetére való reakciónkat az befolyásolja, hogy milyen a saját kapcsolatunk a szüleinkkel. Téged mennyire befolyásol a szüleiddel való kapcsolatod abban, ahogyan ezt a történetet értelmezed?





Isten vezetése kidomborítja a formádat

 

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:10)

Van két másik módja is annak, hogy meggyőződj arról, hogy egy adott gondolat vagy benyomás Istentől származik-e?

Először is, összhangban van-e azzal, ahogy Isten megformált téged?

Mielőtt megszülettél, Isten eltervezte, hogy miket fog általad a világhoz hozzátenni, ezért olyan formát adott neked amivel ezt meg tudod tenni – szellemi ajándékok, szív, képességek, szenvedély és tapasztalat – melyekkel kiegészítheted a világot. Egy különleges és határozott célra teremtett meg.

Az Efézus 2:10 azt mondja: "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:10).

Isten olyan gondolatokat ad, melyek beleillenek a formádba. Olyan gondolatokat ad, melyek a teremtésedbe illenek. Ha jó vagy zenében, Isten olyan gondolatokat ébreszt, melyek el fognak vezetni arra, hogy a zenei területen használd a képességeidet. Én, ezzel ellentétben nem vagyok jó zenében. Tehát ha az az ötletem támadna, hogy elmegyek a Megasztárba énekelni, az bizonyosan nem Istentől való lenne.

Ha olyan gondolatod támad, ami teljesen ellentétben áll azzal, akinek Isten megteremtett, hagyd figyelmen kívül. Folyamatosan lesznek ilyenek, mert összehasonlítjuk magunkat másokkal és azt gondoljuk: "Olyan akarok lenni mint ők." De Isten olyanná formált téged, amin keresztül nagy hatással tud lenni a körülötted lévő világra. Az ő vezetése soha nem kerül ellentmondásba azzal, hogy milyennek teremtett téged; valójában inkább vissza fogja igazolni a formádat és a célodat.

Másodszor, meg kell kérdezned magadtól, hogy az ötleted a te felelősségedbe tartozik-e?

Ha nem a te felelősséged, miért beszélne neked erről Isten? A Róma 14:4 azt mondja: "Ki vagy te, hogy más szolgája felett ítélkezel? Tulajdon urának áll, vagy esik. De meg fog állni, mert van hatalma az Úrnak arra, hogy megtartsa." Amikor Isten mond valamit, az a te életeddel lesz összefüggésben, nem pedig valaki máséval. Ne arra figyelj, amit Isten a férjednek vagy a barátnődnek, vagy bárki másnak akar mondani. Sátán sokszor Isten szavának hitelességét akarja rombolni "hozzáértő" keresztyének által, akik azt hiszik ismerik Isten akaratát valakinek az életére vonatkozóan.

Beszélt valaha Isten rajtad keresztül másokhoz? Igen. De általában ezt úgy teszi, hogy te nem is tudsz róla. És gyakran megerősítése lesz annak, amit ő már korábban elmondott a másiknak. Isten használni fog embereket az életedben, hogy rajtuk keresztül megerősítse, amit neked mondott, és használni fog téged arra, hogy a másoknak elmondottakat igazolja vissza rajtad keresztül.

Beszéljetek róla:

  • Mi az az ötlet vagy gondolat, amiről úgy gondolod, Isten adta neked? Miként használja és teljesíti be a formádat?
  • Miként használt Isten másokat, hogy beszéljen hozzád?
  • Szerinted honnan származik az a gondolat, hogy összehasonlítsuk magunkat másokkal?



komment
süti beállítások módosítása