Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Legyen Isten Igéje kéznél-Saját magad által nem juthatsz a Mennybe-Szeretnéd ismerni Isten ígéreteit? Olvasd a Bibliát!

2019. március 07. 10:03 - Andre Lowoa




Legyen Isten Igéje kéznél


"Legyen az nála, és olvassa azt életének minden napján." (5Móz 17,19a, NCV fordítás)


Az egyház 2000 éves történelme során, ez időszak nagy részében csupán a papok olvasták személyesen a Bibliát, most már azonban több milliárd ember hozzájuthat. Ennek ellenére, sok hívő hűségesebben olvassa napilapját, mint a Bibliáját.

Nem csoda, hogy nem növekedünk hitben. Az nem működik, hogy nézzük a tévét három órán keresztül, majd a Bibliára három percet szánunk és azt várjuk, hogy növekedjünk.

Sokan, akik azt állítják, hogy ismerik a Bibliát elejétől a végéig, valójában sosem olvasták még el elejétől a végéig. Pedig ha csak tizenöt percet olvasol egy nap a Bibliából, teljesen végig tudod olvasni egy év alatt.

Ha kihagysz naponta egy 30 perces tévésorozatot és helyette a Bibliát olvasod, az egészet elolvashatod kétszer is egy évben.

A napi Bibliaolvasás Isten közelében tart, hallótávolságon belül. Ezért utasította Isten Izrael királyait, hogy mindig maguknál tartsák az Írást és minden nap olvassanak belőle. "Legyen az nála, és olvassa azt életének minden napján." (5Móz 17,19a)

De ne csak a közeledben tartsd, olvasd is rendszeresen! Egy egyszerű eszköz, ami ebben segítségedre lehet: egy napi Bibliaolvasó terv. Ezzel elkerülheted, hogy tetszőlegesen ugrálj egyik részről a másikra a Bibliában és kihagyj részeket.

Beszéljetek róla

* Mely dolgaid, hobbid követésében mutatsz nagy fegyelmet? Hogyan tudnád alkalmazni ugyanezt a fegyelmezettséget a napi Bibliaolvasás során?
* Mit gondolsz, napi 15 perc Isten szavának tanulmányozásában hogyan változtatná meg a mindennapi élethez való hozzáállásodat?



Saját magad által nem juthatsz a Mennybe

 

“Ha kegyelem által van, akkor többé nem cselekedetek alapján, különben a kegyelem többé nem kegyelem.” (Római levél 11:6 NASB angol fordítás alapján)

A világ legnagyobb része azt hiszi tudja, hogyan lehet a Mennybe jutni. Kérdezz meg 10 embert és valószínű ehhez hasonló válaszokat fogsz hallani: "Csak dolgozz igazán keményen", "Tegyél több jót mint rosszat" és "Legyél kedves az emberekhez".

Lehet, hogy a világ ezt gondolja, de tartsd észben: Esélyed sincs bejutni a mennybe a saját erőfeszítésed által. Soha nem leszel elég jó ahhoz, hogy bejuss egy tökéletes helyre. Messziről nem vagy tökéletes.

Valójában a Biblia azt mondja, hogy a Mennybe egy teljesen ellentétes megközelítés által juthatsz: “Ha kegyelem által van, akkor többé nem cselekedetek alapján, különben a kegyelem többé nem kegyelem.” (Római levél 11:6 NASB angol fordítás alapján)

Ez az alapvető különbség a földön a kereszténység és minden más vallás között. Minden egyéb vallást összefoglalhatsz a "tenni" szóval. Vallástól függően, különböző listák vannak arról, hogy mit kell tenni, de ettől függetlenül van lista. Neked pedig engedelmeskedned kell annak a listának ahhoz, hogy a Mennybe juss. Ki kell érdemelned az utad Istenhez.

A Biblia ellentétes tervet ad. A Biblia azt mondja, hogy úgy jutsz a Mennybe, ha elfogadod azt, amit érted már megtettek - azt, hogy Jézus 2000 évvel ezelőtt meghalt érted a kereszten.

Minden amit meg kell tenni már megtörtént. Jézus megtett mindent. Ez egy ingyenes ajándék.

 

 

A te egyedüli részed az üdvösségben, hogy egyszerűen elfogadod, amit érted tettek. Ez a kegyelem. Ez Isten ajándéka neked.

Lehet, hogy egyszer kapsz egy Rolls Royce-t. Lehet, hogy kapsz egy millió dollárt. De Isten kegyelménél nincs nagyobb ajándék.

Beszéljetek róla

Mi volt a reakciód, amikor azt olvastad, hogy "Esélyed sincs bejutni a mennybe a saját erőfeszítésed által"? Ez jó, vagy rossz hír volt?

Miért nehéz elfogadni, hogy Isten kegyelme ingyenes?

Miért gondolják néhányan úgy, hogy könnyebb lenne nekik kiérdemelni az utat Istenhez?






Szeretnéd ismerni Isten ígéreteit? Olvasd a Bibliát!


"És most, atyámfiai, ajánlak titeket az Istennek és az ő kegyelmessége igéjének, aki felépíthet és adhat néktek örökséget minden megszenteltek közt." (Ap. Csel 20:32)

Van egy örökség a számodra. Ha olvasod Isten igéjét, az neked is ígér egyet.

A Biblia ezt mondja az Apostolok Cselekedetei 20:32-ben: "És most, atyámfiai, ajánlak titeket az Istennek és az ő kegyelmessége igéjének, aki felépíthet és adhat néktek örökséget minden megszenteltek közt."

Az örökség az, amit azért kapsz, mert egy családnak a tagja vagy, az jogosan a tied.

Tegyük fel, hogy Warren Buffet az édesapád és ő meghal. Ha sosem vennéd a fáradtságot, hogy elolvasd a végrendeletét, elég buta lennél. Nem kapnád meg azt, ami jogosan neked jár, nem tudnál profitálni abból, ami hozzád tartozik, Warren Buffet gyerekeként.

Amikor Jézus követője leszel, akkor nem csak hívővé, de hozzátartozóvá is válsz. Isten családjának a része leszel. A családi privilégiumok együtt járnak ezzel a döntéssel. Lelki örökséged lesz.

De ha leélnéd a teljes életedet, és nem tudnád, hogy milyen előnyeid vannak Isten gyermekének, az nagyon szomorú lenne- és butaság. Isten azt szeretné, ha növekednél, és tudnád azt, hogy mi az, ami Őáltala számodra elérhető. Ehhez a Bibliát kell olvasnod.

A 2 Timóteus 3:16-17-ben ezt mondja az Ige: "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."

A Biblia célja az, hogy segítsen megélni azt az életcélt, amit Isten a te életedre nézve szánt. Ez az Isten öröksége számodra. Isten azt szeretné, ha teljesen felszerelt lennél arra a célra, amiért megteremtett.

Ehhez a Biblián keresztül négy dolgot tesz meg:

Isten tanít téged. Megmutatja azt az ösvényt, amelyen érdemes járnod.

Isten rendreutasít. Megmutatja, hogy mikor tértél le az ösvényről.

Isten kijavít. Megmutatja, hogy hogyan térhetsz vissza az ösvényre.

Isten edz téged. Megmutatja, hogy hogyan maradthatsz az ösvényen.

Ez az, ahogy Isten szava segít abban, hogy növekedj, és megkapd azt az örökséget, amit elkészített neked.

Beszéljünk róla:

Hogyan változna meg az életed, ha azt az IGAZSÁGOT tükrözné, hogy a Királyok Királyától van örökséged?

Melyek azok az előnyei az örökségnek, amelyeket még nem fogadtál el?

A Biblia a mindennapokban egy hasznos eszközöd? Minden előnyét kihasználod az útmutatásának?

komment
süti beállítások módosítása