Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne csak olvasd - Fogadd is el Isten igéjét-Nem mindig azt kapod, amit megérdemelsz.

2019. március 06. 10:55 - Andre Lowoa




Ne csak olvasd - Fogadd is el Isten igéjét


"Ezért tehát szabaduljatok meg minden gonoszságtól és aljas szokástól. Vessétek alá magatokat Istennek és fogadjátok el az igét, amit Ő a szívetekbe ültet, amely meg tud menteni benneteket." (Jakab 1:21)


Akkor fogjuk Isten szavát meghallani, ha nyitott és befogadó hozzáállással hallgatjuk és elfogadjuk. A magvető példázata azt illusztrálja, hogy a mi felfogó képességünk meghatározza azt, hogy Isten szava meggyökerezik-e bennünk, és, hogy gyümölcsöt fog-e hozni. Jézus három fajta elutasító viselkedésről beszél - zárt gondolkodásmód (kemény talaj), felszínes gondolkodásmód (sekély talaj), és zaklatott gondolkodásmód (talaj sok gazzal) - és aztán azt mondja, "Vigyázzatok tehát, hogyan hallgatjátok!" (Lukács 8:18a).

Amikor úgy érzed, hogy nem tanulsz semmit egy prédikációból vagy egy tanításból, meg kell vizsgálnod a hozzáállásodat, különösen ami a büszkeségedet illeti, mert Isten a leguntatóbb tanítón keresztül is tud szólni hozzád, ha megalázod magad és befogadó vagy. Jakab ezt tanácsolja: "...szelíden (gyengéden, szerényen) fogadjátok a belétek (szívetekbe) oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket." (Jakab 1:21b).

Beszéljetek róla!

* Gondolkozz el, hogy hogyan befolyásolt mostanában a büszkeséged a Úr igéjének tolmácsolójához való hozzáállásodban? Kérd Istent, hogy tegyen sokkal alázatosabbá hozzáállásodat az ő követei irányában.
* Melyek azok a zavaró körülmények, amelyek megakadályoznak abban, hogy Isten igéjét befogadó ember legyél?




Nem mindig azt kapod, amit megérdemelsz.


‘ Ami most vagyok, mind azért van, mert Isten kiárasztotta rám jóságát és kegyelmét.’ (1Korintus 15:10a, TLB)

Ha az USA-ban nőttél fel, akkor bizonyára már hallottad ezeket az állításokat:

  • Ha igazán jól hangzik, akkor igaz is.
  • Régimódi eszközökkel keresünk pénzt – megdolgozunk érte.
  • Ingyen ebéd – ilyen nem létezik.
  • Fájdalon nélkül nincs növekedés.
  • Segíts magadon az Isten is megsegít.

Az Amerikai életstílusban minden arról szól, hogy mi az amit megkerestél, illetve amire szert tettél. Értéknek tekintik a munkát, izzadtságot, fáradtságot, a dolgokba belefektetett erőt és a teljesítményt. Ezt nevezik amerikai munkaetikának.

Általánosan tetszik az ilyen erős munkaerkölcs. Isten azt akarja, hogy úgy dolgozzunk, mint akik Neki tesszük. Viszont Isten soha nem a teljesítményünk alapján viszonyul hozzánk. A Biblia azt mondja, hogy minden, amit Isten tesz az életünkben – az összes áldás és minden ajándék – kegyelemből van.

Más szóval azt kapjuk, amit nem érdemlünk meg.

Lehet, hogy most azt mondod: ‘De álljon meg a menet! Mindenért megdolgoztam, amim van és fáradozással szereztem meg! ’ De az igazság az, hogy ha Isten nem adta volna hozzá az erőt és az elméd, akkor semmid nem lenne. Minden lélegzeted Isten ajándéka. Nem tartozik neked a következő lélegzetvétellel. Pusztán ajándék a részéről.

Megváltásunk kegyelemből van. Isten megáld bennünket a kegyelmével. Kegyelme által tanít bennünket. Kegyelméből használ minket. Kegyelméből jutunk a Mennybe.

A Biblia világosan írja, hogy mindenünk amink van, azt Isten kegyelméből kaptuk: ‘ Ami most vagyok, mind azért van, mert Isten kiárasztotta rám jóságát és kegyelmét.’ ( 1 Korintus 15:10a,  TLB)

Szükséged van Isten erejére az életedben. Szükséged van Isten elveire, ami szerint éled az életed. Szükséged van az Isten tervére, ami szerint működni tudsz. Szükséged van Isten céljára, amiért élsz.

De ezeket nem tudod kiérdemelni. Habár te is és én is, sokkal rosszabbat érdemlünk, de mindezeket mégis kegyelemből kapjuk meg. Ajándékok ezek.

Beszéljetek róla

  • A hamis feltételezésre alapozva, hogyan torzult el az Istenről alkotott képed, miszerint ki kell érdemelned Isten jóindulatát?
  • Isten az áldásait saját kegyelmére alapozza, és nem arra, hogy mi mennyit érünk. Mi kell akkor, hogy ösztönözzön bennünket, hogy azt tegyünk, amit Ő szeretne?
  • Az a ráeszmélés, hogy az életben minden Isten kegyelméből van, hogyan változtatja meg az Istenhez és másokhoz való kapcsolódásodat?
komment
süti beállítások módosítása