Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Bocsánatot kérni Istentől: van jó és rossz módja is-De Isten a mi Szabadítónk-Engedd, hogy Isten Szava aktivizálja a hitedet

2019. március 06. 10:53 - Andre Lowoa

Bocsánatot kérni Istentől: van jó és rossz módja is


,,Most már Isten nem hív minket bűnösnek, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki kegyelméből ingyen elvette bűneinket." ( Róma 3:24 TLB)

Mikor megvallod Istennek a bűneidet, ő nem dörgöli az orrod alá. Eltörli azokat!

Van egy jó, és egy rossz módja is annak, hogy hogyan kérjünk megbocsátást. Engedd meg, hogy elmondjam a rosszat.

Először is, ne könyörögj. Isten jobban meg akar neked bocsátani, mint ahogy te azt kérni akarod. Nem te vársz Istenre. Isten vár rád.

Másodszor, ne alkudozz. Az alkudozás így hangzik: ,,Istenem, ha megbocsátasz nekem, soha többé nem teszem ezt.” Ha ez a gyengeséged, vissza fogsz térni ehhez a bűnhöz, csupán órák vagy napok kérdése. Ne alkudozz Istennel, és ne mondd: ,,soha többé nem teszem”, mert meg fogod tenni.

A harmadik, hogy ne szabj feltételeket. Ez így hangzik: ,,Istenem, ha ezt megbocsátod nekem, akkor…”  Hetente jársz gyülekezetbe. Naponta olvasol Bibliát. A fizetésed 15…20%-át adod oda! De Isten nem akarja, és szüksége sincs a feltételeidre.

Tehát mit teszel?

Ne könyörögj, ne alkudozz, ne szabj feltételeket. Csak higgy.

Elhiszed Isten ígéreteit, miszerint ha megvallod a bűneidet, Ő megbocsátja azokat. Pont.

Egy másik nagyszerű igevers az ígéretről a Róma 3:24-ben: ,,

Mikor megvallod a bűneid Istennek, ő nem dörgöli az orrod alá. Eltörli azokat!

Van egy jó, és egy rossz módja is annak, hogy hogyan kérjünk megbocsátást. Engedd meg, hogy elmondjam a rosszat.

Először is, ne könyörögj. Isten jobban meg akar neked bocsátani, mint ahogy te azt kérni akarod. Nem te vársz Istenre. Isten vár rád.

Másodszor, ne alkudozz. Az alkudozás így hangzik: ,,Istenem, ha megbocsátasz nekem, soha többé nem teszem ezt.” Ha ez a gyengeséged, vissza fogsz térni ehhez a bűnhöz, csupán órák vagy napok kérdése. Ne alkudozz Istennel, és ne mondd: ,,soha többé nem teszem”, mert meg fogod tenni.

A harmadik, hogy ne szabj feltételeket. Ez így hangzik: ,,Istenem, ha ezt megbocsátod nekem, akkor…”  Hetente jársz gyülekezetbe. Naponta olvasol Bibliát. A fizetésed 15…20%-át adod oda! De Isten nem akarja, és szüksége sincs a feltételeidre.

Tehát mit teszel?

Ne könyörögj, ne alkudozz, vagy szabj feltételeket. Csak higgy.

Elhiszed Isten ígéreteit, miszerint ha megvallod a bűneidet, Ő megbocsátja azokat. Pont.

Egy nagyszerű igevers az ígéretről a Róma 3:24-ben: ,,Most már Isten nem hív minket bűnösnek, ha hiszünk Jézus Krisztusban, aki kegyelméből ingyen elvette bűneinket."  (TLB).

Tudom, hogy néhányan mit gondoltok: ,,Rick, te nem tudod, mit tettem.” És igazad van. Nem tudom, mit követtél el. Nincs szükségem arra, hogy tudjam. De azt kell, hogy mondjam: nem fontos, mit tettél.

A megbocsátásod nem azon múlik, milyen kicsi, vagy milyen nagy bűnt követtél el. Nem az a lényeg, mit tettél. A lényeg az, hogy Jézus mit tett érted. Erről szól a kereszt! Mikor Jézus azt mondta: ,,Elvégeztetett,” célzott valamire. Arra, hogy vége. Az ár kifizettetett. Már szabad lehetsz.

Segítő kérdések beszélgetéshez és elmélkedéshez:

 

  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy megbánd a bűneid, amikor ő már tud mindenről, amit elkövettél?
  • Isten Igéjében milyen más ígéretek bizonyítják számodra Isten szeretetés és megbocsátását?
  • Mit jelent az, hogy Isten vár rád ma, hogy megbánd a bűneid?





De Isten a mi Szabadítónk

„De őt az Isten, miután feloldotta a halál fájdalmait, feltámasztotta, mivel lehetetlen volt, hogy a halál fogva tartsa őt.” (Apcsel 2:24.)


A kétségbeesés, zavarodottság, vagy a sötétség pillanataiban természetes, hogy azon gondolkodunk, vajon Isten figyel-e ránk. Őszintén, néha azt akarod kérdezni: „Hé, Isten, tényleg van neked bármilyen terved most?” vagy „Istenem, végiggondoltad, hogy mi fog történni velem?”

Ilyenkor kell belekapaszkodnunk a „de Isten” hitbe, vagyis amikor elhisszük, hogy lehet, hogy most rossznak tűnnek a dolgok, de Isten jóra fordítja majd. „De őt az Isten, miután feloldotta a halál fájdalmait, feltámasztotta”.

Van, amikor rögtön érkezik a szabadítás a „de Isten” után, néha viszont évekbe is beletelik, hogy lássuk a végét annak a mondatnak, amit Isten az életünkkel ír. De ez nem azt jelenti, hogy Istent nem érdekli az életünk története.

Isten a „de Isten” előtti időszakot használja, hogy fejlessze a teljes bizodalmunkat az ő hatalmában és kegyelmében.

Lehet, hogy minden oldalról hatalmas nyomásnak vagyunk kitéve, de Isten megőriz attól, hogy összeomoljunk; össze vagyunk zavarodva, de Isten felemel minket a kétségbeesés verméből; üldöznek, de Isten a mi oldalunkon áll; le vagyunk sújtva, de Isten elpusztíthatatlanná tesz minket azzal, hogy megtölt az ő tönkretehetetlen Lelkével. (2 Korinthus 4.)

Amikor egy „Isten, mi a terved most?” pillanattal kerülünk szembe, tudhatjuk, hogy nincs messze a „de Isten” pillanat sem, ahol kibontakozik előttünk Isten kegyelme és mindaz a jó, amit számunkra tervezett. (Jeremiás 29., Róma 8:28.)

Ahogy várakozunk, Jézus megváltoztat minket. Már nem lesz szükségünk rá, hogy előre lássuk, hogyan jön a szabadítás. Tudhatjuk, hogy nem számít, mi a történet vége, mert biztosan meg van benne írva: „de Isten a mi Szabadítónk”. (2 Sámuel 22:2.)




Engedd, hogy Isten Szava aktivizálja a hitedet

"A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által." (Róma 10:17)

Legtöbben nem vagyunk magabiztosak és bátrak. Sokan közülünk halálra rémül a kudarctól. Félünk a kockázatvállalástól, a sikertelenségtől, a haláltól. Nem tudunk bizalomban élni, mert nem vagyunk a hit emberei.

Akarsz a hit embere lenni? A hit Isten Szavának aktiválása. A Biblia ezt a mondja a Róma 10:17-ben: "A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által."

Ha olvastál valaha igeverset a Bibliából, és hirtelen ez a gondolatod támadt: "Ezt meg tudom csinálni! Meg tudom csinálni!", akkor Isten Szava éppen akkor aktivizálta a hitedet.

Ez a különbség az önsegítő könyvek és a Biblia között. Az önsegítő könyvek gyakran nyújthatnak számodra olyan szemléletmódot, amely segíthet. El tudják mondani, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket meg kell tenned, de nem tudnak erőt adni ahhoz, hogy ezeket megtedd. Az énkönyvek elmondják neked, hogy nem kellene aggódnod, vagy hogy abba kellene hagynod a rossz szokásaidat. Ez jó segítség, igen, de nem lesz erőd, hogy megtartsd ezeket a jótanácsokat. Azok a könyvek nem élnek.

Isten Szava azonban nemcsak azt mondja meg, hogy mit tegyél; megadja az ehhez szükséges erőt is. Növeli a hitedet is, miközben megteszed ezeket a lépéseket.

Amikor a sok ezer ígéretet olvasom a Bibliában, ahol Isten azt mondja, hogy a nevünkben fog eljárni, ha engedelmekedünk neki bizonyos dolgokban, ez engem magabiztossággal tölt el. Tudom, ha megteszem, amit Isten kér tőlem, akkor ő megígér bizonyos következményeket.

1981 nagy részében nagyon lehangolt voltam. Egy évvezl azelőtt költöztünk Dél Kaliforniába, hogy elindítsuk a Saddleback gyülekezetet. Érzelmileg, szellemileg, lelkileg, értelmileg teljesen kimerültem. Úgy éreztem, mintha felhő lenne a fejem körül, amiből egyszerűen nem tudok kikeveredni.

Soha nem felejtem el azokat az igeverseket, amelyek akkor tényleg aktivizálták a hitemet, 2. Mózes 23:29-30-ban: "...nem egy év alatt űzöm ki előled, hogy ne legyen pusztává a föld, és ne szaporodjék el károdra a mezei vad. Apránként űzöm ki előled, amíg megszaporodsz, és birtokba tudod venni az országot."

Isten megígérte Izráel népének az Ígéret Földjét. Átkeltek a Jordánon Izráel felé és legyőzték azokat a törzseket, amelyek már ott éltek. Nem gondolták, hogy meg tudják csinálni. Úgy gondolták, hogy túl nagy ez a cél.

A 2. Mózes 23:29-30-ban Isten ezt mondja az izráelitáknak: "Ismeritek az ellenséget? Ők nagyobbak, mint ti. Nem adom nektek az egész országot rögtön az első évben. Lépésről lépésre fogjátok birtokba venni, apránként - egyszerre csak egy csatát kell megvívni. Meg fogtok erősödni. És amikor megerősödtök, és képesek lesztek kezelni, akkor megkapjátok az egészet."

Amikor ezeket a verseket elolvastam, olyanok voltak számomra, mintha egyenesen nekem írták volna. Rájöttem, nem kell mindent megcsinálni az első évben. Életem teljes hátralévő részében Jézus Krisztust akarom szolgálni, és mindent az ő időbeosztása és az ő békessége szerint akarok tenni.

Amikor ezt megértettem, magabiztossá váltam arra is, hogy hatalmas célokat tegyek magamévá. Az Ige aktivizálta a hitemet. Isten Szava a te hitedet is aktivizálni tudja.

Beszéljetek róla

* Mit szeretnél elérni az életedben? Elhiszed, hogy meg tudod tenni?
* Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy elérjél az életedben? Bízol abban, hogy Ő megadja mindazt, amire szükséged van, hogy ezt véghezvidd?
* Isten mely ígéretét követeled magadénak ma?




komment
süti beállítások módosítása