Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Mit csinálsz, miközben vársz az Úrra?-Ne élj bűnben, sajnálkozásban vagy szégyenben-Venni a bátorságot kiállni Jézusért

2019. március 05. 10:26 - Andre Lowoa



Mit csinálsz, miközben vársz az Úrra?

"Várni fogok arra, hogy mit mond az Úr, és hogyan válaszol." (Habakuk 2:1, NLT fordítás)

man-in-prayer.jpg

Miután visszavonultál egy csendes helyre, hogy Istennel tudj beszélni, várnod kell és gondolataidat valamint érzéseidet le kell csillapítanod. Le kell higgadnod!

Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Várni fogok arra, hogy mit mond az Úr, és hogyan válaszol." (NLT fordítás) Ez azt jelenti, hogy ülj nyugodtan és várd meg, amíg Isten szól hozzád.

Miért fontos ez? Mert a sietség az ima halála. Amiatt nem hallod meg Istent, mert túl sokszor rohansz. "Istenem, hallani akarlak téged. De siess! Oda kell érnem a következő találkozómra!"

Isten azokhoz az emberekhez szól, akik szakítanak időt arra, hogy meghallgassák. Akarnod kell Istent meghallani, visszavonulni egy csendes helyre, távol minden zavaró tényezőtől, lenyugodni és várni.

Felsorolok négy dolgot, amit megtehetsz, miközben Istenre vársz:

  1. Lazítsd el a testedet. Amikor a tested ellazul, az ellazítja az elmédet is. Így sokkal nyitottabb leszel, és könnyebben meghallod Isten hangját. A Zsoltárok 46:11-ben azt olvassuk, hogy "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (NIV fordítás)
  2. Várj csendben. A Zsoltárok 62:6 azt írja, hogy "Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet." (NLT fordítás) Az elfoglaltság megemeli az agyad percenkénti fordulatszámát. Teljesen felpörgeti. Volt már olyan, hogy olyan gyorsan pörgött az agyad, hogy nem tudtad lelassítani? A csendes várakozás lenyugtatja a gépezetedet. 
  3. Várj türelmesen. "Légy csendben és várj az Úrra!" (Zsoltárok 37:7) A belső béke megteremti a közvetlen utat Istenhez. Más szóval, megteremti a kapcsolatot. Amikor elcsendesedsz, Istenre tudod irányítani az elméd, és mindarra, amit Ő mondani akar neked.
  4. Várj úgy, mint aki biztos abban, hogy választ kap. A Biblia azt mondja a Zsoltárok 130:5-ben, hogy "Úgy várok, mint aki tudja, hogy Isten válaszol, bízom benne, hogy segíteni fog, mert megígérte." (TLB fordítás) Isten beszél azokkal az emberekkel, akik várják az Ő válaszát.

Isten figyel téged, hogy lássa, valóban kész vagy-e befogadni az ő szavát. Csendesen és türelmesen kell várnod rá, és bíznod kell abban, hogy válaszol.

Beszéljetek róla

  • Mik azok a zavaró tényezők, amelyek ellened dolgoznak, miközben megpróbálsz ellazulni és türelmesen várni?
  • Van egy konkrét kérdés, amivel kapcsolatban válaszra vársz az Úrtól? Hogy tudsz úgy várni, hogy számítasz a válaszra?
  • Milyen fizikai és mentális gyakorlatokat tudsz végezni, hogy segíts ellazítani a tested?






Ne élj bűnben, sajnálkozásban vagy szégyenben


"miképpen a Krisztus is szerette a gyülekezetet, és önmagát adta azért; hogy azt megszentelje, megtisztítván a víz fürdőjével az Ige által" Efézus 5:25-26

Nem kell többé együtt élned a bűnnel, a megbánással vagy a szégyennel. Túl sok ember ragadt meg a múltban az emlékei által és nem tudnak túljutni rajta. Vagy megsértettek és neheztelsz, vagy te bántottál meg valakit és bűntudatod van.

Isten nem akarja, hogy egész életedben cipeld ezt a nehéz csomagot. Azt szeretné, hogy szabad légy. Ez az egyik oka annak, hogy a Bibliát nekünk adta. Az Igéjét használja arra, hogy kiirtsa a bűnünket.

Emlékszem, sok évvel ezelőtt, amikor prédikáltam, egy hölgy könnyek között jött oda hozzám. Egy nagyon szomorú történetet osztott meg velem, benne az összes hibával, amit valaha elkövetett. Kétségbeesett volt és nagyon sírt. Folyamatosan csak azt mondta, hogy mennyire bűnösnek érzi magát.

Elolvastam neki az 1 János 1:9-et: "Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." Ez a szappantartó igevers. Isten azt mondja, hogy Ő fogja adni a fürdőt, megszabadít életed mocskától, megbocsát és letörli a bűneidet.

Aztán megmutattam a Róma 8:1-et: "Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak." A hölgy ez kérdezte: "Úgy érted,hogy Isten nem fog megbüntetni mindazért, amit rosszul tettem az életemben?" "Nem."- mondtam. "Miért?"-kérdezte. "Mert Jézus fizetett mindenért." "És mi a helyzet azokkal, amiket holnap fogok megbánni?"-kérdezte. "Jézus azokért is fizetett."

Isten Igéje megtisztít a piszoktól, kitakarítja az elmémet, és megtisztítja a testemet. Az összes koszt, mocskot, szennyt, bűnt és a szégyent elveszi az életemből. A Biblia az Efézus 5:25-26-ban ezt mondja: "miképpen a Krisztus is szerette a gyülekezetet, és önmagát adta azért; hogy azt megszentelje, megtisztítván a víz fürdőjével az Ige által".

Beszéljünk róla!

* Isten azt ígérte, hogy megbocsájtja a bűnödet. Kérted már, hogy megbocsásson neked?
* Mit gondolsz hogyan változna meg az életed, ha elfogadnád Isten kegyelmét és megbocsátását, és szabadon engednéd a sajnálkozásodat?




Venni a bátorságot kiállni Jézusért


„Ne félj, hanem szólj, és ne hallgass" ApCsel 18:9b


Fontos, hogy megértsd Isten nézőpontját a kereszténység 3 legvitásabb területén amint formálod a világképedet és kutatod a Szent Írást, hogy megtaláld Isten vezetését mindenféle dolgokra vonatkozóan. Azért ezt a hármat fogom említeni, mert ahhoz kell a legtöbb bátorság, hogy ezekről beszélj . Miért? Mert nem csak hogy a legtöbb ember nem fog veled egyet érteni, hanem vitába is fognak szállni veled.

Átlag feletti bátorság kell, hogy kiállj az ilyen nyomás ellen.

Sok dolog van a Bibliában, amivel úgymond nincs probléma. Mint például, hogy segítsünk a szegényeken. Ezzel senki nem vitatkozik. Ellenben van 3 aspektusa a keresztény világnézetnek, amit utál a világ és amiről a legtöbb keresztény sunyít. Ezek a szentség területei:

1. Az élet szentsége: Istennek terve van minden meg nem született gyermekkel. Isten eltervezte az életed még mielőtt megszülettél: "Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük." (Zsolt. 139:16) Ki kell állnunk azokért, akik nem tudnak magukért - a 70 millió meg nem született amerikaiért, akik itt lennének, ha nem abortálják őket. Ha kereszténynek vallom magam, hinnem kell, hogy minden élet szent.

2. A szex szentsége: A szex csak a házasságba való. A szex Isten ötlete volt. Nem mocskos vagy rossz; a szex szent. "Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten." (Zsid. 13:4) Isten utasításai sosem változnak: a házasságon kívüli szex nem elfogadható Isten számára. Az együttélés házasság előtt elfogadhatatlan Isten számára. A pornográfia és az, hogy a nőket valaki tárgyaknak tekintse, elfogadhatatlan Isten számára.

3. A házasság szentsége: Egy férfi és egy nő egy életre. Ez Isten eredeti szándéka. Sok ember megkérdezi, mit mond a Biblia a poligámiáról. Nem mindennel ért egyet a Biblia, amiről számot ad. Akkor miért is hívjuk "Szent" Bibliának? Mert az igazságot mondja, és nagyon világosan ír a házasság kérdéséről: "Ő így válaszolt: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket?” Majd így folytatta: „Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza.” (Mt. 19:4-6)

Sok kérdés van az életben, amiben a jóakaratú emberek sem értenek egyet. Például nincs szó a Bibliában a gazdasági helyreállásról és a keresztények ellentmondhatnak egymásnak ebben. Azonban ha Isten követőjének mondod magad, akkor egyet kell értened ennek a három dolognak a szentségében azzal, amit Isten mond. Ezenkívül kell venned bátorságot hozzá, hogy ki is állj ezen véleményed mellett, még akkor is, és főleg akkor, mikor ez nem a népszerű vagy a "politikailag korrekt" megoldás.

Beszéljetek róla:
Mikor volt utoljára, hogy kiálltál Jézus mellett, ha szóba kerültek ezek a témák? Mi tart vissza, hogy többször is hangot adj ennek?
Milyen előkészületekkel érhetnéd el, hogy hatékonyabb beszélgetéseket folytathass ezekben a témakörökben?
Mit gondolsz, hogyan befolyásol egy keresztényt a keresztényi világnézete a politikai választások során?

komment
süti beállítások módosítása