Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Gondolkodj, mielőtt cselekszel!- Hogyan szerezhetsz mennyei kincseket?-Isten a saját tervére ad áldást, nem a tiédre

2019. február 21. 10:16 - Andre Lowoa



Gondolkodj, mielőtt cselekszel!

„A bolond ember egész mérgét azonnal kiönti, de a bölcs türelmes és lecsillapítja a dühét.” (Péld 29,11 GNT fordítás)

Észrevetted, hogy nem tudod a szádba venni a lábad, ha csukva van a szád?

A Péld 29,11 ezt mondja: „A bolond ember egész mérgét azonnal kiönti, de a bölcs türelmes és lecsillapítja a dühét” (GNT fordítás). Az egyik legjobb mód a harag kezelésére a késleltetés. Állj meg egy percre! Ne válaszolj rögtön arra az e-mailre, amelyik felháborított! Ha valaki valami rosszat mond neked, ha szükséges, menj el onnan.

Ez az igevers alapjában a Nyugi! bibliai megfogalmazása. Amikor kezdesz mérges lenni, adj magadnak egy kis időt lenyugodni. Szánj időt arra, hogy megállj és elgondolkodj. A késleltetés a düh legjobb gyógyszere.

Mit tegyél a késleltetéskor? Gondold végig a dolgokat mielőtt reagálnál, és három kérdésre keress választ:

„Miért vagyok mérges?” A probléma nem az, hogy mérges vagy, ugyanis a harag csak egy tünet, egy figyelmeztető lámpa.

„Mit is akarok valójában?” Mi az, amit épp nem kaptál meg? Milyen szükség maradt beteljesületlen?

„Hogyan szerezhetem meg, amire szükségem van?” Abban biztos lehetsz, hogy ha kirobbansz és elveszted a nyugalmadat, az nem a legjobb mód arra, hogy megszerezd, amire vágysz.

Amikor valami felbosszant vagy dühbe jössz, a Biblia azt mondja, hogy először határozd el, hogy megpróbálsz uralkodni rajta, aztán gondold meg, hogy milyen ára lenne, ha kitörne a haragod, és végül pedig gondolkodj, mielőtt cselekednél.

Beszéljünk róla

* Milyen jellembeli tulajdonságokat látsz azokban az emberekben, akik gyorsan mérgesek lesznek?
* Mit gondolsz, ha tudod, mi a helyes válasz arra a kérdésre, hogy "Hogyan szerezhetem meg, amit igazán akarok?", akkor mit kellene tenned?
* Hogyan segít elgondolkodni mielőtt reagálnál az a tudat, hogy a haragodnak ára van?




Hogyan szerezhetsz mennyei kincseket?

 „Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté 6:21)

 

A mennybe való befektetéseidet örökké élvezni fogod, és mindig, amikor valami jóra használod a pénzed, ilyen befektetést teszel.

Már említettük, hogy az örökkévalóságba úgy fektethetünk be, ha a pénzünket saját fejlesztésünkre és épülésünkre, mások szükségeinek betöltésére és a Jézus Krisztus testében való közösség építésére használjuk. Van még két másik lehetőség is mennyei befektetésre, ami után majd az örökkévalóságban kapod meg a jutalékot:

Az egyik a világba való befektetés. Ilyenkor a pénzed abba fekteted, hogy az evangélium terjedhessen és embereket hozz Jézushoz. A Lukács 16:9-ben ez áll: „Használjátok a világi vagyonotokat arra, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, hogy amikor az már nincs, örök lakóhelyeteken üdvözöljenek benneteket mások.” (NIV fordítás) Sok ember nem tudja, mit jelent ez az igevers. Arról lenne szó, hogy barátokat vásárolhatunk magunknak? Természetesen nem. Azt jelenti, hogy Isten azt akarja, hogy olyan dolgokba fektess, ami által mások is a mennybe juthatnak, hogy amikor te oda kerülsz, üdvözölhessenek téged. Ez az életed legnagyobb befektetése. Ott lesz valaki a mennyben te miattad?

A másik befektetési lehetőség pedig az, hogy Isten kincstárába fektetsz be. Amikor Isten kincstárába helyezel el pénzt, akkor azzal dicsőíted és imádod Istent. Isten a Példabeszédek 3:9-ben tesz egy ígéretet: „Tiszteld az Urat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából, akkor bőségesen megtelnek csűrjeid búzával és árpával, és must árad sajtóidból.” A tized az, amikor a bevételed 10 százalékát az Úrnak ajánlod fel. Az e fölötti felajánlást adománynak nevezzük. Igazából mi semmit nem adhatunk az Úrnak, mert minden az övé. Gondolj arra, hogy amikor gyerek voltál, abból a pénzből vettél édesanyádnak születésnapi ajándékot, amit ő adott neked. De emiatt ő talán nem örült annak az ajándéknak annyira? Dehogynem! Őt jobban érdekelte az, amit az ajándékkal kifejeztél: azt, hogy gondoltál rá és szereted őt. Isten is ugyanígy érez a te ajándékoddal kapcsolatban.

A Biblia azt mondja, hogy ahol a kincsünk, ott a szívünk. Ha az e világi dolgok a legfontosabbak számodra, minden nappal egyre messzebb és messzebb kerülsz a kincsedtől. Minden nappal, amit a Földön eltöltesz, eggyel kevesebb lesz az itt hátra lévő napjaid száma. Egyre távolabb fogsz kerülni a dolgoktól, amelyeket végül majd magad mögött hagysz.

Viszont ha az Úr ügyébe fekteted a pénzed és Isten szolgálatára fordítod azt, mennyei kincseket szerzel minden nap. Egyre közelebb és közelebb kerülsz ehhez a kincshez, ahelyett, hogy távolodnál.

Jim Elliot egyszer azt mondta: „Nem bolond az, aki feladja, amit nem tarthat meg azért, amit nem veszíthet el.”

Mondd el ezt az imát magadban vagy hangosan: „Istenem, kérlek bocsásd meg nekem, amikor olyan dolgokra költöttem, amelyek nem tartanak örökké. Szeretnék mennyei dolgokba fektetni, Isten dolgaiba. Úgy akarom használni a pénzem, ahogyan azt te szeretnéd. Ma elkötelezem magam, hogy a pénzem arra fogom használni, hogy növekedjek jellemben, szellemi erőben, bölcsességben és tudásban, valamint arra, hogy azzá váljak, amilyenné te akarod, hogy legyek. Segíts meglátni, hogyan erősíthetem a kapcsolataimat és hogyan mutathatom ki a szeretetemet Krisztusban való testvéreim iránt. Úgy akarok az örökkévalóságba fektetni, hogy a pénzemet mások szolgálatára használom. Szeretném megtanulni, hogyan tudok nagylelkű lenni. Áldássá akarok válni mások számára, és a pénzem által másokat is hozzád akarok vezetni. Szeretném, ha más emberek is bejutnának a mennybe azért, mert tudtam adni nekik. A te evangéliumodat akarom terjeszteni a szolgálatommal és a cselekedeteimmel. Mennyei Atyám, szeretném megmutatni, hogy hol a kincsem azáltal, hogy az adományaimmal és az ajándékaimmal az örökkévalóságba fektetek be. Tisztelni akarlak téged úgy is, hogy minden jövedelmem első részét neked adom. Fel akarom adni a pénz utáni vágyakozásom, hogy maga a Mindenható legyen az én kincsem. Segíts emlékeznem a következőre: "Nem bolond az, aki feladja, amit nem tarthat meg azért, amit nem veszíthet el." Jézus nevében kérlek. Ámen.






Isten a saját tervére ad áldást, nem a tiédre

„Íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dogokat tett velem a Hatalmas, és szent az ő neve, irgalma megmarad nemzedékről nemzedékre az őt félőkön." Lukács 1,48b-50

Mária, Jézus anyja tudta, hogy Isten áldásainak kulcsa a hit és az engedelmesség, ezért ő az Isten által készített tervet választotta az életére nézve.

Pásztorként szeretném, hogy Isten megáldja az életedet. Szeretném, ha megáldana téged szellemileg. Szeretném, ha megáldana téged anyagilag. Szeretném, ha megáldaná a karrieredet, a családodat, a kapcsolataidat és az egészségedet. De ha van egy terved az életedre – meg kell, hogy mondjam – magadra vagy utalva.

Isten nem áldja meg a te tervedet. Isten nem azért helyezett a Földre, hogy magadért élj. Egy sokkal nagyobb dologért helyezett téged ide. És mikor az Ő tervét követed az életedben, Ő megáldja azokat.

Mária énekelni tudott Isten tervéről az életében, mert izgatott volt miatta. Még akkor is, ha ez problémákat okozott, az emberek nem értették meg őt, rossz cselekedetekkel vádolták. Mária bízott Istenben. Tudta, hogy Isten megáldja őt, és a jövő nemzedékei emlékezni fognak arra, hogy Isten mit tett rajta keresztül.

Tudod mit? Ugyanez igaz a te életedre is. Amit az életeddel kezdesz, arra nem csak a Földön, de az örökkévalóságban is mindig emlékezni fognak. Az, hogy hogyan szolgálsz és szeretsz másokat Istennek az életedre szabott akaratának megfelelően, egy hagyaték lesz a Földön és az örökkévalóságban. „Ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya” János 12,26

Mondhatta volna Mária, hogy „nem” Isten tervére az életében? Igen. Isten sohasem kényszerít téged arra, hogy az Ő terve szerint élj, mert Ő azt szeretné, ha azt választanád, hogy szereted Őt. Ezért adott neked szabad akaratot, ahelyett, hogy egy bábot csinált volna belőled. Ezért van az, hogy az emberek nagy többségének életéből hiányzik Isten terve. Ők azt választották, hogy a saját útjukon menjenek ahelyett, hogy azt mondták volna, amit Mária „Tégy, amit szeretnél velem, a szolgád vagyok. Elfogadom a Te tervedet az életemre.”

Beszéljünk róla:

* Hogyan tudod felismerni, hogy mi Isten akarata az életedben? Hogyan tudod megkülönböztetni Isten tervét a tiédtől?

* Milyen hagyatékot szeretnél a Földön magad után hagyni?




komment
süti beállítások módosítása