Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Isten áldásának négy törvénye-Isten befektetési alapjai örök osztalékot hoznak

2019. február 20. 10:05 - Andre Lowoa




Isten áldásának négy törvénye


"Megáldalak...és áldás leszel" (1Móz 12,2)


1. A kapott áldás másra is kell, hogy áramoljon.

A Biblia arra tanít, hogy áldottak vagyunk nem csak azért, hogy jól érezzük magunkat, nem csak azért, hogy boldogok legyünk és kényelmesen érezzük magunkat, de azért, hogy mi is áldássá legyünk mások számára. Isten így szólt Ábrahámhoz: "Megáldalak...és áldás leszel." (1Móz 12,2) Ez az áldás első törvénye. Mások felé is kell, hogy áramoljon.

Hogy válhatsz áldássá mások számára? Úgy, hogy segíted a rászorulókat akár fizikai, akár lelki támogatással, anyagi segítséggel vagy gyakorlati tanáccsal. "Feledkezz el magadról, hogy segítő kezet nyújthass." (Fil 2,4 MSG fordítás)

2. Mikor áldással vagyunk mások számára, Istennek gondja van a mi szükségleteinkre is.

Isten megígéri, hogy ha arra koncentrálunk, hogy áldássá váljunk mások számára, akkor gondja lesz a mi szükségleteinkre is. Szinte semmi nincs, amit Isten ne tenne meg azért, aki igazán akar másoknak segíteni. Isten garantálja ezt az áldást. Lukács evangéliumának 18. fejezetében Jézus így szól: "Senki sincs, aki elhagyta [mindenét] az Isten országáért, hogy ne kapná vissza sokszorosát már ebben a világban, a jövendő világban pedig az örök életet." (Lk 18, 29-30)

Ha törődsz mások megsegítésével, Isten felelősséget vállal a gondjaidért. És ez igazán áldás, mivel Ő sokkal jobb a nehézségek kezelésében.

3. Áldásunk mások számára visszaszáll ránk.

Minél inkább áldással vagy mások számára, minél jobban segítesz másokon, annál jobban áldja meg Isten életedet. Lukács 6,38 írja: "Adjatok, és akkor nektek is adni fognak! Bőségesen kaptok majd, többet, mint gondolnátok!" (Lk 6,38 Egyszerű fordítás) Istenen nem lehet túltenni az adakozásban. Minél többször próbálsz áldássá válni a körülötted levők számára, annál többször mondja Isten: "Áldásomat öntöm rád. Egy kis játékot játszunk most. Lássuk, ki győz. Lássuk, ki tud többet adni. Minél inkább áldással vagy mások számára, annál inkább áldalak meg téged cserébe."

4. Minél több áldást kapunk Istentől, annál inkább elvárja tőlünk, hogy segítsünk másoknak.

Jézus így szól: "Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon." (Lk 12,48b) Áldást kaptunk, hogy mások számára áldássá váljunk.

Beszéljetek róla

* Életed során kapott áldásokat tekintve, mit mondanál, mit vár el tőled Isten?
* Milyen hiányosság van körülötted, amiben áldássá válhatsz, kapott ajándékaidat felhasználva?





Isten befektetési alapjai örök osztalékot hoznak

 

 “…legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.” 1Tim 6:18b-19)

istock_000015151608small_lsvpzpdlde_l.png
A Biblia az 1Tim 6:18b-19-ben azt írja, hogy “legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.”

Amikor a pénzed jó dolgokra használod, akkor a Mennyországba fektetsz be, és ezt örökké élvezni fogod.

De mégis, hogy lehet ezt megvalósítani? Minden pénzügyi szakértő azt tanácsolná, hogy ne tegyél minden tojást egyetlen-egy kosárba, hanem több helyre fektesd be a pénzt, hogy kiegyensúlyozott legyen a befektetési portfóliód.
 
Tudtad, hogy Isten több olyan befektetési alapot hozott létre, melyekkel az örökkévalóságba fektetsz be? Ezekből megvizsgálunk ma hármat és holnap kettőt, hogy meglássuk, ezek tényleg bizonyított befektetési alapok, van múltjuk, védettek, kockázatmentesek és hihetetlen hozammal rendelkeznek.

1.    Isten Növekedési Alapja.  Ebbe az alapba fektetsz be, amikor a személyiséged fejleszted. A Példabeszédek 10:16 azt mondja, hogy „Az igaznak a keresetéből élet lesz, a bűnösnek a jövedelméből vétek.” Hogyan lesz tehát élet a pénzedből, hogyan erősítheted ezzel az életed? Úgy, hogy arra használod, hogy lelkileg, intellektuálisan és emocionálisan épülj. Amikor arra használod a pénzed, hogy készségeket fejlessz ki magadban és éretté válj, akkor az örökkévalóságba fektetsz be.

2.    Isten Kapcsolati Alapja. Ebbe az alapba fektetsz be, amikor a pénzed barátságok megerősítésére és keresztyénekkel való kapcsolatépítésre használod. A Róma 12:13-ban azt találjuk, hogy „A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet”. Miért akarja Isten, hogy a pénzeddel is kimutasd más keresztyének felé a szereteted? Három oka is van: először, mert ez bizonyítja, hogy Isten családjába tartozol, továbbá, mert ez formálja az egységet, végül pedig mert bizonyságtétel a hitetlenek felé.
 
3.    Isten Szolgálati Alapja. Ha a pénzeddel másokat szolgálsz, akkor ebbe az alapba és az örökkévalóságba fektetsz be. Isten azt akarja, hogy a pénzed arra is használd, hogy a rászorulókon segíts.

A Példabeszédek 11:24 azt írja, hogy „a bőkezű világa egyre csak gyarapszik, a fösvényé pedig egyre csak kisebb lesz.” (MSG fordítás). Más szavakkal tehát, minél többet segítesz másokon, annál inkább megáld Isten is. Tudod miért? Mert Isten adakozó és nagylelkű, és azt szeretné, hogy te is hasonlóvá légy Hozzá. Akkor teszed ezt, ha befektetsz a személyiséged növekedésébe, más keresztyénekkel való kapcsolataidba és a rászorulók megsegítésébe.

Beszéljetek róla:

  • Milyen dolgokra költesz pénzt, melyek a személyiséged fejlődése ellen vannak? Milyen képességeidet szeretnéd fejleszteni, melyekről úgy gondolod, hogy Isten dicsőségére vannak?
  • Mi motivál téged, hogy adakozó légy? Miért szeretnéd, hogy mások adakozó embernek tartsanak téged?
  • Mit gondolsz, miért fontos másoknak is megmutatni, hogy Isten családjába tartozol, azáltal is, hogy más hívőkről gondoskodsz?




komment
süti beállítások módosítása