Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan fektess be gyülekezetedbe-Négy lépés, hogy Isten Igéje az életed részévé váljon-Úgy szeress másokat, ahogyan Isten szeret téged

2019. február 15. 10:28 - Andre Lowoa




Hogyan fektess be gyülekezetedbe

 

"Amikor Isten emberei szükséget szenvednek, állj készen segíteni nekik. Mindig buzgón gyakorold a vendéglátást." (Róma 12:13, NLT fordítás)

 

Isten azt várja tőlünk, hogy pénzünk egy részével a közösségünket támogassuk, hogy szeretet tanúsítsunk más hívők felé és hogy kapcsolatokat építsünk.

Amikor a pénzemet Istennek adom, az közelebb visz engem Őhozzá. Amikor a pénzemet odaadom egy testvéremnek, az közelebb visz engem hozzá. Amikor pénzt adok a kiscsoportom tagjainak, befektetek a kiscsoportomba,  akkor közelebb kerülök a csoport tagjaihoz.

Ha elmegyek venni egy kedves kártyát és írok egy bátorító üzenetet, ezzel befektetek Isten Közös Alapjába. Ha egy hívő társam elcsüggedt és én elhívom ebédre, mert szüksége van valakire, akivel elbeszélgethet, ezzel Isten Közös Alapjába fektetek be.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Amikor vendégül látod testvéreidet a Krisztusban, még ha idegenek is, láthatóvá teszed a hitet." (3 János 1:5, MSG fordítás) Amikor egy gyülekezeti kapcsolat fejlődésébe fektetjük a pénzünket, ez a többieknek megmutatja Istent. Más szavakkal, amikor befektetsz a gyülekezetbe, az segít embereket Krisztushoz terelni.

Légy kreatív! Újulj meg! Elmélkedj. "Lássuk, mennyire tudunk találékonyak lenni a szeretetre való ösztönzésben és a segítségnyújtásban." (Zsidókhoz írt levél 10:24)

Amikor más hívőknek adsz, azzal hozzájuk közelebb kerülsz!

Beszéljetek róla

  • Hol látsz szükséget a kis csoportodban vagy egy családnál a gyülekezetedben?
  • Milyen félelmeid vannak azzal kapcsolatban, hogy elérj idegeneket, akiknek az életébe befektethetsz?
    Kérd Istent, hogy segítsen túljutni a félelmeiden és bízzál benne a szolgálatoddal kapcsolatban.
  • Hogyan segíthetnek az erős gyülekezeti kapcsolatok megmutatni másoknak Istent?




Négy lépés, hogy Isten Igéje az életed részévé váljon

 

"Ha folytonosan az én Igémben maradtok, akkor valóban az én tanítványaim vagytok." (János 8:31/b., NASB fordítás)

Nagyon fontos lépés, hogy elszánod magad egy rövidebb időre vagy akár néhány hétre a Biblia rendszeres olvasására. Ez kezdetnek jó, de nem szabad itt abbahagynod. Jézus ezt mondta: "Ha folytonosan az én Igémben maradtok, akkor valóban az én tanítványaim vagytok." (János 8:31/b., NASB fordítás) Attól válunk Jézus tanítványaivá, hogy hosszú távon elkötelezzük magunkat, hogy tanulunk Jézustól és tanulmányozzuk az Ő Igéjét.

Hogyan tudsz folytonosan az Igében maradni és állandó kapcsolatban lenni Jézussal az ő Igéjén keresztül hosszú távon? A következőképp:

  1. Döntsd el, hogy megteszed! Azzal kezdd, hogy elkötelezed magad. Ne várd, hogy lesz majd egy alkalmasabb idő arra, hogy Isten Igéje az életed állandó részévé váljon. Kötelezd el magad ma!
  2. Hozd nyilvánosságra ezt a döntésed! Mondd el ezt a szándékodat másoknak is, és légy elszámoltatható e téren. Ha az Isten iránti elköteleződésedet titokban tartod, könnyebb elbukni.
  3. Tarts ki az elhatározásod mellett! Ne engedd, hogy bármi is eltérítsen az elhatározásodtól. Nagyon erősen határozd el, hogy életed részévé és szokásoddá teszed ezt, és különösen az első hónapokban légy kitartó. Ha elkezdesz napokat kihagyni, sokkal nehezebb lesz elkötelezettnek maradnod Isten Igéje felé.
  4. Keress magad mellé egy társat, aki segít! Szerezz egy lelki társat, aki szívesen csatlakozik hozzád, hogy támogasson és bátorítson. Egy olyan valakit, akivel meg tudod osztani, amit tanultál az Istennel csendességben töltött időd alatt. Ez lehet valaki a házicsoportodból, a barátaid közül vagy a családodból is. A Biblia azt mondja, hogy "Két embernek jobb, mint egynek, mert sikerekhez tudják segíteni egymást." (Prédikátorok 4:9, NLT fordítás).

Az Istennel való időtöltésed ne csak ideig tartó és alkalomszerű  legyen, hanem váljon rendszeres és állandó szokássá az életedben. A kutatások kimutatták, hogy valamit hat héten keresztül kell rendszeresen csinálni ahhoz, hogy az szokássá váljon. Tedd Isten szavát az életed részévé még ma, és tarts ki a döntésed mellett egész életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan kötelezed el magad ma arra, hogy Isten Igéje az életed részévé váljon?
  • Kivel osztod meg ezt a döntésed? Kinek fogsz tudni elszámolni azzal, amit vállaltál?
  • Nevezd meg azokat a dolgokat, amelyek valószínűleg majd akadályozni fognak abban, hogy minden nap időt tölts Isten Igéjének tanulmányozásával. Milyen dolgokon tudsz változtatni az életedben, hogy csökkentsd vagy teljesen felszámold ezeket az akadályozó vagy zavaró tényezőket?




Úgy szeress másokat, ahogyan Isten szeret téged

“ A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, és mindenben kitart. “ ( 1 Korintus 13:7, GNT fordítás)

Isten azt szeretné, ha éppen olyan szeretettel viszonyulnál  másokhoz, mint amely szeretettel Ő viseltet irántad. Ez nem választás kérdése, nem is javaslat Jézustól, hanem egy parancs: “ Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást! Ahogyan én szerettelek titeket, nektek is úgy kell szeretnetek egymást!” ( János 13:34)

Ha Krisztus követője vagy, akkor – ha tetszik, ha nem ­– szeretned kell másokat. Ráadásul ugyanúgy, ahogyan Krisztus szeret téged. Ez annyit jelent, hogy mindenkit teljes valójában el kell fogadnod olyannak, amilyen, és feltétel nélkül szeretned.  Ezen felül, szívből megbocsájtani embertársaidnak, és szerfelett értékesnek tekinteni őket.

Az eféle igaz szeretet átformálja majd kapcsolataidat!

A Biblia ezt mondja az 1 Korintus 13:7-ben: “ A szeretet türelmes, mindent hisz, mindent remél, mindenben kitart.

Isten így szeret téged. Isten soha nem szűnik meg türelmesnek lenni veled. Isten nem szűnik meg hinni benned. Isten nem szűnik meg remélni a legjobbat az életedre. Isten soha nem adja fel veled kapcsolatban. És Isten azt szeretné, hogy te is így tégy másokkal.

“A szeretet nem szűnik meg türelmesnek lenni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet kiterjeszti a kegyelmet. Kegyelemmel kell lennünk egymás felé.

“A szeretet nem szűnik meg hinni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a hitnek a kifejeződése. Mint amikor, ezt mondod valakinek: “ Nem számít, hogy most kemény időket élünk, én soha nem szűnök meg hinni benned.”

“A szeretet nem szűnik meg remélni.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legjobbat várja. A legjobbat várod a házasságodtól, vagy a legjobbnál kevesebbre szerződtél?

“A szeretet soha nem adja fel.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet a legrosszabbat is kibírja. Továbbá, hogy ránézel egy emberre és ezt mondod: “ Nekem dobálhasz mindent, de bármit is teszel, továbbra is szeretni foglak.

Imádság

Ha szeretnéd kapcsolataid javulását, kérlek, imádkozz eképpen a jóistenhez:

”Drága Istenem! Elismerem, hogy hibáztam a kapcsolataimban, amelyek bonyolúltak és megtörtek, és amelyeket gyakran alábecsültem. Teljes változásra van szükségük! Szeretném, ha velem kezdenénk. Szabadíts meg a félelmeimtől, mert látom, hogy azok eltávolítanak Tőled. Tudom, hogyan kényszerítenek engem védekező pozicióba, sőt, azt is tudom, hogy követelőzővé tesznek. Mától kezdve minden egyes nap szeretném átadni neked a szívem. Vágyom rá, hogy a Te szeretetetedben éljem hátralévő életem, s hogy e szeretet betöltsön engem.

Segíts, hogy elfogadjak másokat, ahogyan te is elfogadtál engem. Segíts, hogy feltétel nélkül szeressem az embereket, hisz te is így szeretsz engem. Tégy képessé rá, hogy őszíntén meg tudjak bocsájtani másoknak, ahogyan te is megbocsátottál nekem. És segíts, hogy lássam az értéket a körülöttem lévőkben, ahogy Te is értékesnek tartasz engem. Add, hogy kiterjesszem kegyelmedet és kifejezzem hitemet azokra az emberekre, akik körülvesznek. Segíts, hogy a legjobbat várjam másoktól, és segíts, hogy kitartsak ebben, amikor a legrosszabb történik. Jézus nevében kérem mindezeket. Ámen.”





komment
süti beállítások módosítása