Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Használd a pénzed a személyiséged fejlesztésére-Isten Igéje nyitja meg a lehetőségek ajtaját az életünkben-Jézus áthágja az elvárásokat-Mit gondol rólad Isten?

2019. február 14. 10:42 - Andre Lowoa





Használd a pénzed a személyiséged fejlesztésére

 

"Igazság, bölcsesség, tanulás és jó érzék, ezekért megéri imádkozni, de túl értékesek ahhoz, hogy eladd őket." (Péld 23:23, TEV fordítás)

Szeretünk pénzt áldozni a kényelmünkre, de a Biblia arra tanít minket, hogy bölcsebb dolog a személyiségünk fejlesztésébe befektetni.

Isten azt szeretné, hogy a pénzünk egy részét saját magunkba fektessük be - személyiségünk és lelkünk fejlesztésébe. A Bibliában azt olvassuk, hogy "Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!" (2 Péter 3:18a)

A Bibliában arról is ír, hogy "Szerezzetek igazságot - ne adjátok szerelemért vagy pénzért, szerezzetek bölcsességet, tanuljatok, legyetek értelmesek." (Példabeszédek 23:23, MSG fordítás) Isten azt szeretné, ha a képességeinket fejlesztenénk és tanulnánk, hogy olyanokká váljunk, amilyenekké Ő alkotott minket.

Amikor keresztyén könyveket, CD-ket vásárolunk, amelyek segítenek a növekedésben, Isten Növekedési Alapjába fektettünk be. Amikor a pénzünket egy kurzusra költjük, hogy valami újat tanuljunk, amely még közelebb visz minket az Isten rólunk alkotott képéhez, akkor a saját növekedési alapunkba fektetünk be. És ilyenkor Isten mosolyog ránk, mert helyesen használjuk a pénzünket.

Beszéljetek róla

  • Mi tart távol attól, hogy a személyiséged növekedésébe való befektetéstől?
  • Hogyan szeretnél ebben az évben szellemileg növekedni? A kiadásaid mennyire tükrözik azt, hogy a Jézusban való növekedés az elsődleges célod?
  • Milyen lépést teszel ma meg annak érdekében, hogy be tudj fektetni a Krisztushoz hasonló karaktered növekedésébe?





Isten Igéje nyitja meg a lehetőségek ajtaját az életünkben

 

„Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. És tudni fogjátok az igazságot, és az igazság felszabadít benneteket.” (János 8:31b-32, NLT fordítás)

El sem tudod képzelni, mennyi lehetőség van benned. Ezt egyedül a Teremtőd tudja. Egyedül a téged alkotó Isten tudja, hogy milyen képességek vannak benned. A szüleid, a házastársad, a barátaid, a főnököd csak egy kis szeletet látnak ebből.

Egyedül Isten tudja, hogy mit vagy igazán képes megtenni és kivé vagy képes válni.

Az ember csak egy kis részét használja az agyának, mégis nem még több intelligenciára van szükségünk, hanem arra, hogy használjuk azt, ami van!

A legtöbb ember mások elismeréséért él. Az idejük nagy részét azzal töltik, hogy azon aggódnak, vajon mit gondolnak róluk mások.   Néha csak arra korlátozódik az életünk, hogy újra és újra lejátsszuk a fejünkben a mások által mondott hazugságokat. Lehet, hogy nem szándékosan teszik, de mégis hazudnak neked. Azt mondják, hogy ezt vagy azt úgysem tudod megcsinálni, és különben is, kár a fáradságért, mert úgyse viszed sokra.

Újra és újra hallod ezeket a fejedben. De ezek mind hazugságok! Azoknak az embereknek, akik ezeket mondták rólad, fogalmuk sincs a te képességeidről, a benned rejlő lehetőségekről! A Teremtőddel kell beszélned ahhoz, hogy megtudd ezeket.

Egyedül Ő tudja, hogy mit tud megtenni rajtad és az életeden keresztül. És egyedül Ő tudja kibontakoztatni a képességeidet és Ő tud utat engedni a benned rejlő lehetőségeknek. Hogyan?

Az Úr az Ő Igéjén keresztül szabadít fel minket erre. Jézus ezt mondta a János 8:31-32-ben: „ Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűségesek maradtok a tanításaimhoz. És tudni fogjátok az igazságot, és az igazság felszabadít benneteket.” (NLT fordítás). Isten Igéje megnyitja az ajtót, hogy azt tedd és az legyél, amire Isten teremtett. Az Ige által képes leszel megtenni olyan dolgokat, amelyekről sosem gondoltad, hogy lehetséges.

De hogyan tudod ezt megtenni?

  1. Tanuld meg Isten Igéjét. Isten addig nem fog utat engedni a benned rejlő lehetőségeknek, amíg ki nem nyitod a Bibliát és meg nem tanulsz igeverseket. Nem fognak maguktól "kiszivárogni" belőled a benned rejlő lehetőségek. Ehhez meg kell tanulnod azt, amit a Biblia mond.
  2. Fogadd el Isten Igéjét. A Bibliának legyen tekintélye az életedben. Lehet, hogy nem tetszik az, amit az Igében olvasol, de ha azt akarod, hogy Isten legjobb terve valósuljon meg az éltedre nézve, akkor el kell fogadnod, amit az élted feletti legfőbb tekintély, az Ige mond.
  3. Engedelmeskedj Isten Igéjének. Nem elég, hogy csak megtanulod és elfogadod az Igét. Meg kell tenned, amit a Biblia tanít. Abból jön az életedre az áldás, hogy nem csak megtanulod az Igét, hanem meg is cselekszed azt.

Sokkal többre vagy teremtve, mint amit el tudsz képzelni. A Biblia azt írja az 1Kor 2:9-ben: „Amit Isten készített azok számára, aki szeretik Őt, az több, mint amit szem valaha is látott vagy fül valaha is hallott. Az soha még csak meg se fordult az ember gondolataiban!” (CEV fordítás)

Tehát nyisd ki Isten Igéjét és készülj fel arra, hogy olyan dolgokat teszel, amit egyedül Isten tud elképzelni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szoktad rendszeresen olvasni Isten Igéjét? Vagy mostanában többször elhanyagoltad? Hogyan tudnál ezen változtatni még ma?
  • Az életed melyik területére kéred imában Isten áldását? Ez az életednek egy olyan területe, ahol hűséges vagy Istenhez?
  • Hogyan mutatja meg magát Isten neked akkor, amikor rendszeresen időt töltesz az Ő Igéjével?






Jézus áthágja az elvárásokat


"Ezt mondta, és a földre köpött, sarat csinált a nyállal, és rákente a sarat a vakon született ember szemeire,majd így szólt hozzá:"Menj el, mosakodj meg a Siloám-tavában" Jn 9, 6-7



Jézus tehát rátalál egy emberre, aki születésétől fogva vak. A férfi Jeruzsálem utcáin koldult. Majd ez az idegen, valószínűleg letérdelt mellé és csendesen így szólt: "Ha mindazt megteszed, amire kérlek, újra látni fogsz. Én meggyógyítalak."

A vak férfi kétségbeesetten meg akart gyógyulni; kétségbeesetten vágyott a változásra; kétségbeesetten szeretett volna egy jelet Istentől; kétségbeesetten akarta tudni, hogy az élete számít valakinek.

A vak kéregető a hang irányába fordult, reménykedve, hogy a beszélő parancsol szemeinek, hogy nyíljanak meg, reménykedve, hogy a férfi világosságot szól ott, ahol egy életen át csak sötétség volt.

Csak szólj, Uram és minden aszerint lesz.

Azonban Jézus nem adott ki ilyen parancsot. Ehelyett összedolgozta nyálát a porral, sarat készített, amit maszkként rákent a férfi szemeire.

Csupán ezek után adott ki parancsot. Méghozzá olyat, amire nem számított a vak férfi, mert arra késztette, hogy felálljon és hitben kilépjen.

"Menj!", szólt Jézus, " mosakodj meg Siloám tavában."

Jézust soha nem befolyásolja az, hogy nekünk milyen elvárásaink vannak felé, inkább sokszor mi vagyunk áldozatai saját elképzeléseinknek -Ő róla.

Hitünk egy valóságos és kézzelfogható engedelmesség lépéssel kezdődik. Más szóval, Jézus tanítványának lenni nem azt jelenti egyszerűen, hogy egyetértünk vele, vagy ugyanabba az általános irányba haladjunk mint Ő. Arra vagyunk elhívva, hogy lépésről lépésre elszakadjunk a jelenlegi fizikai életünktől, hogy követni tudjuk Jézust az azt követő új és igazi életünkben (Kol 3,3) - rendeltetésünk és célunk felé haladva.




Mit gondol rólad Isten?

„A hegyek és a dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg." (Ézsaiás 54:10, GNT fordítás)

boy-holding-dad-hand-small.jpg

Ha nem érzed Isten szeretetét, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni másokat sem igazán szeretni. Lehetetlen ugyanis szeretetben élni a mindennapokban, ha valójában nem érted, és nem tudod felidézni magadban, hogy mennyire szeret téged Isten.

Minden áldott nap emlékeztetned kell magad arra, amit Ő gondol rólad – ahelyett, hogy mások véleményével foglalkoznál.Továbbá, ne arra koncentrálj, hogy te hogyan  vélekedsz önmagadról, és így megszabadulsz a félelmeidtől.

Engedd meg, hogy felsoroljak négyet Isten veled kapcsolatos gondolatai közül azért, hogy emlékeztessenek téged arra, honnan ered a mások szeretetére való képességed.

1. Teljesen elfogadott vagy.

Az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy megpróbáljuk megnyerni szüleink es kortársaink elfogadását, akiket tisztelünk vagy irígylünk– s bizony időnként olyan emberek elismerésére is vágyunk, akikről nem tudunk semmit. Neked viszont fel kell ismerned, hogy Isten már végleg elrendezte az elfogadás kérdését. „Jézus [… ] elfogadhatóvá tett bennünket Isten számára” (Titusz 3:7, CEV fordítás). Amit Jézus tett a kereszten, az teljesen elfogadhatóvá tett téged Isten előtt – attól függetlenül, hogy mit tettél, vagy mit fogsz tenni ezután.

2. Isten feltétel nélkül szeret. 

Ő nem mond olyasmit, hogy: „Szeretlek, ha …” vagy „Szeretlek, mert …”. Ehelyett így szól hozzád: „Szeretlek – és kész!” Nem tudod Őt megakadályozni abban, hogy szeressen, mert a szeretetének alapja nem az, amit teszel, hanem az, amilyen Ő maga. Az Ézsaiás 54:10 szerint: „A hegyek és dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg.” (GNT fordítás)

3. Minden bűnödet megbocsájtotta.

Mivel Jézus meghalt a kereszten és az életét adta fizetségül a bűneidért, ezért amint elfogadod a megbocsátás ajándékát, teljes megbocsátásban van részed. A Róma 8:1 szerint „Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak” (NLT fordítás)

4. Hihetetlenül értékes vagy Isten számára.

Két okból lehet értékes valami: a személy miatt, aki birtokolja, illetve amiatt, hogy mennyit hajlandó valaki fizetni érte.

Isten gyermeke vagy „akit Krisztus megvásárolt és akiért fizetett” (1 Korintus 7:23, TLB fordítás). Jézus Krisztus az életével fizetett érted. Ennyire értékes vagy!

Amikor visszaemlékszel arra, hogy elfogadott és szeretett vagy, hogy minden bűnöd megbocsájtatott, és hogy az univerzum Teremtőjének szemében értékes vagy, akkor sokkal jobban ki tudod majd mutatni ezt a szeretetet mások felé is. Ezen kívűl mélyebb kapcsolatokat is ki tudsz majd alakítani.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan képes megváltoztatni a magadról alkotott véleményedet, amit Isten gondol rólad?
  • Mi tart vissza attól, hogy tiszta szívből szeresd, teljesen elfogadd és megbocsáss a körülötted élőknek?
  • Milyen konkrét módokon mutatod ki mások felé, hogy értékesek a számodra?  






komment
süti beállítások módosítása