Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Most van itt a szeretet ideje!-Segítsétek egymást a hitetekkel-Stratégiák az Istennel töltött csendesség kialakítására-Vegyük át Krisztus gondolkodását!

2019. február 13. 10:36 - Andre Lowoa



Most van itt a szeretet ideje!


"Amikor van rá lehetőséged, tegyél jót a rászorulókkal. Sose mondd a szomszédodnak, hogy várjon holnapig, inkább segíts neki most." Péld 31,27-28 (GN fordítás)

Most van itt a szeretet ideje - nem holnap, nem később, nem majd valamikor, nem is valamelyik nap mostanában, nem amikor lesz rá időd, nem hamarosan, hanem most!

Nem tudom megérteni azokat az embereket, akik azt mondják, hogy félreteszik minden pénzüket, és miután meghalnak, majd jótékonysági szervezetekre hagyják.

Miért? Miért ne élveznéd az adakozást most? Miért ne akarnád megtapasztalni az adakozásból származó örömöt most? Bármit is szánsz oda magadból, tedd most!

Évekkel ezelőtt, a Saddleback gyülekezetben kaptunk egy pénzadományt egy pártól, akik tudták, hogy a dicsőítő központunkat fel akartuk újítani analógról digitálisra, és hogy a 15 éves felszerelést ki akartuk cserélni. A pénzadomány értéke fél millió dollár volt, és egy kis üzenet volt hozzátűzve: "Jó lenne egy új szőnyeg is!"

Ez a pár sokkal több örömet lelt ebben most, mint haláluk után. Én azt mondom, hogy adj, míg élsz, így tudod, hogy hova megy a pénz! Ráadásul, örömödet fogod benne lelni.

A Biblia azt mondja, "Amikor van rá lehetőséged, tegyél jót a rászorulókkal. Sose mondd a szomszédodnak, hogy várjon holnapig, inkább segíts neki most." Péld 31,27-28 (GN fordítás)

Sose halogasd a szeretet kimutatását. Ne késlekedj vele. Tedd meg most.

Beszéljünk róla

* Milyen lépéseket kell ma tenned, hogy szeretet tudj mutatni valaki felé?
* Milyen zavaró körülmények, kifogások akadályoznak meg abban, hogy szeress?
* Mi az amit Isten kér tőled, hogy tegyél meg, te pedig halogatod?





Segítsétek egymást a hitetekkel


„Segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hited segít majd nekem, és az én hitem segít majd neked.” (Róma 1,12 NCV fordítás)


A világ tele van alacsony önértékelésű emberekkel, mert mindenkinek vannak bizonytalanságai.

Sőt, tanulmányok bebizonyították, hogy minél fiatalabb vagy, amikor az első elutasítást megtapasztalod, annál komolyabb következményei lesznek az életedben. Majdnem olyan, mint egy átok, amikor az emberek azt mondják: „Nem érsz semmit. Nem számítasz.”

Hogyan reagálj egy ilyen „átokra”? Elkezdesz hinni abban, amit Jézus mond rólad ahelyett, amit az emberek mondanak. A Biblia azt mondja az 1Korinthus 13,7-ben: „Ha szeretsz valakit, hűséges leszel hozzá, nem számít mibe kerül. Mindig hiszel benne, mindig a legjobbra számítasz tőle, és mindig kitartasz mellette, hogy megvédd őt.” (LB)

Jézus azt akarja, hogy úgy higgy másokban, ahogyan Ő hisz benned. Jézus megerősítette a körülötte levő embereket. Amikor ránézett az emberekre, látta bennük a lehetőséget, és hogy Isten mire teremtette őket. A legjobbat hozta ki az emberekből azáltal, hogy nem megcímkézte őket, hanem azt mondta: „Hiszem, hogy meg tudod tenni. Tudom, hogy meg tudod tenni.”

Nézd meg az alábbi verseket:

"Ha olyan kicsiny hitetetek lenne, mint egy mustármag, és ezt mondanátok ennek a hegynek: Mozdulj el innen ide" elmozdulna. Semmi sem lenne lehetetlen számotokra." (Máté 17,20)

"Minden lehetséges annak, aki hisz." (Márk 9,23b)

"Aztán Jézus azt mondta nekik: "Bizony mondom nektek, ha lenne hitetek és nem kételkednétek, ilyen dolgokat cselekedhetnétek, és még ettől is többet." (Máté 21,21)

"Bizony mondom nektek, bárki, aki hisz bennem, ugyanazokat a dolgokat cselekszi, amiket én, és még nagyobb dolgokat, mert én az Atyával leszek." (János 14,12)

Hogyan lehetséges ez? Amikor Jézus Krisztus fizikailag a Földön volt, csak egy helyen lehetett egy időben. Most, Jézus a Szent Szellemet helyezi belém és beléd és mindenkibe, aki hisz Jézus Krisztusban mint Megváltójában. Jézus hiszi, hogy sokkal nagyobb dolgokat tudsz cselekedni, mert benned van a Szent Szellem. Ő hisz benned!

Jézus azt akarja, hogy higgy másokban is, és mond el nekik, hogy milyen lehetőségeket látsz bennük, melyekkel csodás dolgokat cselekedhetnek Istennek.

„Segítsünk egymásnak a hitünkkel. A hited segít majd nekem, és az én hitem segít majd neked.” (Róma 1,12 NCV)

Beszéljünk róla:

* Melyek azok a bizonytalanságok, amik visszatartanak attól, hogy úgy higgy magadban, mint ahogy Jézus hisz benned?
* Milyen módon tudod kifejezni másoknak, hogy hiszel bennük?
* Hogyan növelheted a hited, hogy elérd azokat a lehetőségeket, amelyeket Krisztus lát benned? Hogyan segíthetsz másoknak, hogy növekedjen a hitük?




Stratégiák az Istennel töltött csendesség kialakítására


 „Tegyétek legelső helyre Isten munkáját, minden más elé, és tegyétek azt, amit Ő akar. Akkor a többi dolgok is épp úgy a tieitek lesznek.” (Máté 6:33, CEV fordítás)

Időről-időre mindannyian küzdünk a csendesség állandóságának megőrzésével. Tudd, hogy ha küzdesz vele, nem vagy egyedül! Jó hír, hogy egy általános problémával sok általános megoldás is jön. Legközelebb, ha a napi csendességgel küzdesz – sőt, mielőtt még elkezdenél küzdeni –, próbálj ki néhányat a következő megoldások közül:

  1. Köss szövetséget. Kötelezd el magad Isten felé, hogy életed minden napján legalább valamennyi időt töltesz vele, még ha csak 2 percet is. Nem azért, mert mindenki ezt teszi, hanem mert te akarsz időt tölteni Jézussal. Foglald írásba az elkötelezettséged!
  2. Illeszd be a heti időbeosztási tervedbe. Írd be a számítógépedbe, telefonodba, vagy bárhová, ahol az időbeosztásodat, programjaidat tartod. Különíts el előre időt minden nap, hogy találkozz Istennel, épp úgy ahogy beírod az időpontot az orvosoddal, vagy egy üzleti ebédet vagy a megbeszélést a főnököddel.
  3. Készülj fel az ördög támadásaira. Amiről előre tudsz, arra fel tudsz készülni. Az ördög mindent meg fog tenni, hogy távol tartson az Istennel töltött időtől. Légy résen, és készülj fel a támadásra.
  4. Tedd folyamatosan hat héten át. Pszichológusok azt mondják, hogy kb. hat hét kell ahhoz, hogy valami szokássá váljon. Mintegy három hetet igényel, mire megbarátkozol az új feladattal vagy az új viselkedéssel, és további három hét múlva válik szilárd szokássá az életedben. A legtöbb embernek sohasem lett állandó az Istennel töltött csendessége, mert sohasem tette hat héten át egyetlen nap kihagyása nélkül.
  5. Isten erejétől függj, ne a magad akaraterejére támaszkodj. Egyedül Isten Lelkének erejével sikerülhet. Kérd Istent, hogy erősítsen meg, és adja neked Krisztus értelmét, így tőle fogsz függni, hogy segítsen kifejleszteni ezt a szokást. Ha csupán a te akaraterődön múlik, akkor nincs semmi reményed, hogy következetesen kitartó maradj.

Jézus azt akarja, hogy tölts időt vele. Meghalt a kereszten, hogy a vele való közösséget adja neked. Nincs időd, hogy ne tedd ezt meg! Jézus mondja a Máté 6:33-ban: „Tegyétek legelső helyre Isten munkáját, minden más elé, és tegyétek azt, amit Ő akar. Akkor a többi dolgok is épp úgy a tieitek lesznek.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen lépéseket fogsz tenni ma, hogy állandóvá válj a csendességed megtartásában?
  • Keresztény növekedésedben miért kritikus az Istennel töltött csendesség folyamatossága? Az erre a kérdésre adott válaszod hogyan erősíti meg azt, ahogyan a csendességet gyakorlod?
  • Mi az a munka, amit Isten akar, hogy végezz (Máté 6:33)? Hogyan adtál elsőbbséget ennek az életedben?




Vegyük át Krisztus gondolkodását!


"Bennünk pedig Krisztus értelme van." (1 Kor 2:16B)

(A mai áhítatot Jon Walker, az eredeti, angol nyelvű Napi Remény Áhítat szerkesztője, és a Drága Kegyelem- Costly Grace írója készítette.)

Amikor Jézus elhív téged, elvárja tőled, hogy kezdj el úgy gondolkozni, ahogy Ő. Buddy pásztor az előző áhítatokban arról tanított, hogy mindez milyen fontos. Fontos, hogy igaziak, tartósak legyenek a változások az életünkben. Ezeknek pedig meg kell nyilvánulniuk a döntéseinkben, és cselekedeteinkben.

Megtanulni úgy gondolkozni, mit Jézus nem olyan lehetetlen, mint ahogy az elsőre tűnik. Pál apostol azt mondja, hogy nekünk adatott Krisztus értelme és gondolkodásmódja- ahogy a Bibliában olvassuk: "Ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van." (I.Kor 2.16.)

A kérdés abban áll a Krisztus gondolkodásának elsajátításában, hogy elmélkedsz-e Isten szaván, és hogy figyelsz-e a Szent Lélekre. Hiszen Ő az, aki elvezet minden igazságra. (I.Ján 16.13.) Ha a tanítványságot egy útnak tekintjük, könnyen beláthatjuk, hogy minél több időt töltünk Jézussal, annál inkább megérthetjük, ahogy Ő gondolkozik.

Ahogy naponta Vele kezded és végzed a napodat, egyre inkább tisztában leszel azzal, hogy Ő mit helyesel és mit nem helyesel. Meglátod, amit Ő lát, meghallod, amit Ő hall. Megérted, hogy mi fontos, és mi jelentéktelen, kicsinyes a szemében, vagy éppen mi az, ami elterelő.

Megtapasztalod, hogyan reagál a különböző problémákra, kritikára, igazságra, kimerültségre, izgatottságra, elvárásokra, csalódásoksra, éhségre, szegénységre, szeretetre, feszültségre, bizalmatlanságra, jóvátételre, visszautasításra, törvényeskedésre, szertartásoskodásra, vallásosságra, képmutatásra, boldogságra, örömre- és megtanulod, hogy gondolkodik a jövődről.

Mindez megtanít arra, hogy Isten szemszögéből kezdj el látni és gondolkodni. Megtanít, hogyan tedd magadévá Krisztus gondolkodását, amely számodra is elérhető, megszerezhető a Szent Lélek által.

komment
süti beállítások módosítása