Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A legjobb pénzügyi befektetés, amit valaha is megtehetsz-A szeretet elfedezi bűneidet- Isten mindig gondoskodik. A te dolgod az, hogy kérd erre!-Isten Szava segít újrakezdeni-Két szó, hogy új ember lehess

2019. február 08. 10:41 - Andre Lowoa

A legjobb pénzügyi befektetés, amit valaha is megtehetsz

 

„Mondd meg nekik, hogy a pénzükkel tegyenek jót! Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben és nagylelkűek azokhoz, akik szükségben vannak! Mindíg legyenek készek javaikat másokkal megosztani! Miközben ezt teszik, kincseiket a mennyben gyűjtik, mint jó alapban, így megtapasztalhatják az igazi életet.” (1.Timótheus 6:18-19  (NLT, második kiadás)

Isten Igéje azt mondja, gyűjtsünk kincseket a mennyben (Máté 6:20-21)

Hogyan tehetjük meg ezt? Jézus az egyik leginkább félreértelmezett kijelentésében azt mondja: „Mondom nektek, használjátok arra a földi gazdagságot, hogy barátokat szerezzetek magatoknak, hogy mikor a gazdagság elmúlik, köszöntsenek titeket az örök hajlékokban.” (Lukács 16:9 – NIV)

Jézus nem úgy értette, hogy pénzen vásárolj barátokat. Úgy értette, hogy a pénzed, amit Isten ad neked, használd arra, hogy embereket vezess Krisztushoz. Ők barátaid lesznek az örökkévalóságban, és üdvözölni fognak, mikor a mennybe érkezel. Ez a legjobb pénzügyi befektetés, amit valaha is megtehetsz.

Valószínűleg hallottad már, hogy oda nem vihetsz magaddal semmit, de a Biblia azt mondja, elküldheted magad előtt, ha emberekbe fektetsz be, akik oda mennek.  „Ha így cselekedtek, igazi kincseket gyűjtötök magatoknak a mennyben – ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóság számára! És már itt lenn, gyümölcsöző keresztény életet élhettek!” (1Timótheus 6:19 – TLB fordítás)

Milyen módokon fektetheted pénzed más emberekbe? Milyen módokon fektetheted a pénzed abba, hogy embereket Jézushoz hozz? Imádkozz ezért, és figyeld, hogy Isten kit vagy mit hoz a gondolatodba. Nem számít, hogy milyen keveset, de fektess be az örökkévalóságba ezen a héten!

Cselekedeteid fogják megmutatni a hitedet.

Beszéljetek róla:

  • Melyik területen költöd el pénzed legjelentősebb részét?
  • Ha összehasonlítod, hogyan viszonyul ez az örökkévalóságnak szóló befektetéseidhez?
  • Mik a motivációid, mikor pénzedet más emberekbe fekteted be?



A szeretet elfedezi bűneidet

"A legfontosabb mindenek előtt, hogy mutassátok ki mély szereteteteket egymás iránt, mert a szeretet elfedez sok bűnt."

(1 Péter 4:8, NLT fordítás)

Az első és legfontosabb dolog, hogy megtanuljuk igazán szeretni Istent és más embereket, mert a szeretet a legjobb, amire használhatjuk az életet. Van még két ok, hogy miért van szükséged arra, hogy az életcélod a szeretet megtanulása legyen.

Először is, a szeretet kompenzálja a bűnöd. A Biblia azt mondja az 1Péter 4:8-ban, "A legfontosabb mindenek előtt, hogy mutassátok ki mély szereteteteket egymás iránt, mert a szeretet elfedez sok bűnt." (NLT ford.)

Jézus Krisztus szeretete elfedezi a bűneidet, és ahhoz is erőt ad, hogy más embereknek te is elengedj dolgokat. Neked is megbocsátott Isten, így te is megbocsáthatsz másoknak.

A bibliai Dávid király nem volt igazán tökéletes ember. Sőt, nagyon sokat hibázott. Hazudott. Csalt. Ellopta egy másik ember feleségét. Házasságtörést követett el. Sőt, megöletett egy embert, hogy elfedezze a bűnét!

Amikor azonban Dávid hibázott, gyorsan beismerte és megbánta. Nem mindig tette azt, ami helyes, de kereste Isten akaratát, és azt akarta tenni, ami helyes. Isten Dávidról azt mondta, hogy szíve szerint való ember.

Hogyan mondhatja ezt Isten egy olyan emberről, mint Dávid? Úgy, hogy sokkal fontosabb, hogy szeresd Istent teljes szívedből, mint az, hogy tökéletes legyél. Szereted Istent teljes szívedből? Úgy szereted embertársadat, mint magadat? Ha igen, az el fogja fedezni sok bűnödet.

Másodszor, azért van szükséged arra, hogy az életcélod a szeretet megtanulása legyen, mert a szeretet óriási kihatással van az életünkre.

Meg kell tanulnod, hogy a mostani életünkben a kapcsolatok számítanak leginkább. A Biblia azt mondja, hogy szeretet nélkül az élet értéktelen és eltékozolt. "Nem számít, mit mondok, mit hiszek vagy mit csinálok, szeretet nélkül nincs semmim, ami értékes lenne." (1Kor 13:3, MSG ford.)

De miért van az, hogy mégis a kapcsolataink "húzzák a rövidebbet"? Ha tudjuk, hogy a szeretet mennyire fontos, miért nincs időnk azokra az emberekre, akiket szeretünk? Azért, mert elfoglaltak vagyunk. Mert a legfontosabbnak tartunk olyan dolgokat, amik csak másodlagosak vagy egyáltalán nem lényegesek az életben, és ennek a kapcsolataink isszák meg a levét.

A szeretetet azonban semmivel nem lehet pótolni. Az élet nem a teljesítményről, a jó időbeosztásról vagy az elismerésekről szól, hanem a szeretetről. Ne engedd, hogy az életedben lévő sürgés-forgás ezt elfeledtesse veled.

Beszéljünk róla:
-Mit gondolsz, mit jelent az, hogy szeretni Istent "teljes szívedből"?
-Milyen módon szenvedik meg a kapcsolataid azt, hogy nagyon elfoglalt vagy?
-Isten szeretete elfedezi a bűneidet, de mit kell teljes szívből megbánnod ahhoz, hogy igazán tudd Istent keresni és még közelebb tudj kerülni hozzá?




Isten mindig gondoskodik. A te dolgod az, hogy kérd erre!


„Mivel nem sajnálta még a saját Fiát sem, hanem odaadta mindnyájunkért, miért ne adna nekünk minden mást is?” (Róma 8:32, NLT fordítás)


man-in-prayer-e1447215699728.jpg

Amikor gyerek voltam, ha szükségem volt valamire, édesapámhoz fordultam. Néha, amit szerettem volna drága volt, de emlékszem, hogy egyszer sem aggódtam azon, hogy édesapám honnan fogja előteremteni a pénzt arra, amire nekem szükségem volt. Ez nem az én dolgom volt! Édesapám dolga volt, hogy kitalálja, hogy honnan fog érkezni a pénz. Nekem gyerekként csak az volt a dolgom, hogy kérjek.

Nem a te dolgod kitalálni, hogy Isten hogyan fog gondoskodni rólad. Neked csak kérned kell őt.

A Bibliában, Jakab 4:2-ben azt olvassuk, hogy „Azért nincs nektek, mert nem kéritek.” (NIV fordítás)

Itt van a második kulcs a stressz kezeléséhez: Aggódj kevesebbet és kérj többet. Aggódás helyett imádkozz mindenért.

A Róma 8:32 azt írja, hogy „Mivel nem sajnálta még a saját Fiát sem, hanem odaadta mindnyájunkért, miért ne adna nekünk minden mást is?” (NLT fordítás)

Ha Isten megoldotta a legnagyobb problémádat, akkor ahhoz képest minden más kicsinek tűnik. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon a bűneidért, akkor nem gondolod, hogy szeret téged annyira, hogy segítsen a pénzügyeidben is? Nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy segítsen az egészségedben? A kapcsolataidban? A karrier döntéseidben? Egy üzlet lezárásában? Egy határidőben?

Nincs olyan terület az életedben, ami Istent ne érdekelné. Előre tudja, hogy mire van szükséged, de ettől még azt akarja, hogy kérd azt tőle. Aggódás helyett, imádkozz mindenért.

Beszéljetek róla

  • Mi tart vissza attól, hogy kérd Istentől azokat a dolgokat, amikre szükséged van?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja, hogy kérd tőle a dolgokat, amikre szükséged van, ha pontosan tudja, hogy mi az?





Isten Szava segít újrakezdeni


„Isten „újjászült” bennünket az igazság üzenete által” (Jakab 1:18a, NIV fordítás).

Isten Igéjét használja arra, hogy egy új fejezetet nyithass az életedben.

Isten Igéje nélkül sosem nyerhetnénk megváltást, nem lenne célunk a Menny, nem hallottunk volna Jézus kereszthaláláról, nem tudnánk, mi Isten célja az életünkkel.

A Biblia nélkül nem tudjuk megismerni Istent.

Isten mindent nekünk akar adni – de ez az ő Beszédével kezdődik. A Biblián keresztül Isten újjáformál minket. Amikor úgy érzem, már nagyon fogytán van a türelmem, akkor Isten a Bibliát használja arra, hogy egy új lendületet adjon a folytatáshoz, egy újabb lehetőséget. A Biblia úgy nevezi ezt, hogy „újjászületni”. A Jakab 1:18a-ban, a Biblia azt mondja, „Isten „újjászült” bennünket az igazság üzenete által” (NIV fordítás).

A Bibliát sokszor egy maghoz hasonlítjuk. Amint a Biblia szava gyökeret ver a szívedben, elkezd kihajtani, növekedni, majd gyümölcsöt teremni. Isten Szava teszi ezt és a célja, hogy megjobbítsa az életedet.

Jézus a János 6:63b-ben úgy beszél az Igéről, hogy „Azok a dolgok, amiket mondtam nektek, telve vannak élettel és a Szent Lélekkel” (NIV). Isten Szava nem közönséges szavak leírva egy papírlapra. Élettel és szellemmel vannak tele. Lelki ereje van. Az Ő Szava társadalom- és történelem-formáló erővel bír. A lehetetlent is véghezviszi. Megváltoztathatja az életedet.

D.L. Moody, az ismert chicagoi lelkipásztor 100 éve azt mondta, „A Biblia nem azért adatott a kezünkbe, hogy tágítsa az értelmünket; hanem azért, hogy megváltoztassa az életünket.”

Vajon neked milyen változásra van szükséged? Életed mely területét érzed erőtlennek a változásra?

A Biblia azt mondja, Isten Szava képes olyan dolgokon változtatni, amiket magadtól képtelen lennél.

Tedd Isten Szavát mindennapi életed részévé és készülj fel a lehetetlenre!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Régóta vagy keresztény? Milyen gyümölcsöket teremtél a Jézussal való kapcsolatodnak köszönhetően?
  • Szerinted Isten Szava miért tud megvátoztatni életeket?
  • Mi az a lehetetlen dolog, amit szeretnél, hogy Isten megvalósítson az életedben?





Két szó, hogy új ember lehess

„Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes." (Róma 12:2)

Ne igazodjatok gondolkodás nélkül ahhoz a kultúrához, mely körbevesz titeket. Ehelyett figyeljetek inkább Istenre. Teljesen meg fogtok változni. Készségesen figyeljétek, hogy mit kíván tőletek, és ne késlekedjetek a válasszal. A környezetetekkel ellentétben, amely mindig vissza fog húzni benneteket arra az éretlen színvonalra, amely rá jellemző, Isten a legjobbat hozza ki belőletek és éretté tesz benneteket.

Az e heti áhitatok szerzője Buddy Owens, a Saddleback gyülekezet tanító pásztora és a The Way of a Worshiper (Egy dicsőítő útja) c. könyv szerzője.

Két nagyon fontos szót kell megértenünk ahhoz, hogy új emberekké válhassunk: bűnvallás és bűnbánat.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy ezek a szavak túlontúl vallásosnak hangzanak, vagy hogy a bűnvallás és a bűnbánat csak a saját romlottságodat hangsúlyozza ki. Valójában, ha megérted ezeket a szavakat, megérted, hogy mindkettő pozitív kicsengésű, felszabadító, felnyitják a szemedet és reménnyel töltenek meg. A bűnvallás és a bűnbánat valójában vidám szavak.

A bűneink megvallása azt jelenti, hogy azt mondjuk, amit Isten. A bűnvallás egyszerűen azt jelenti, hogy egyetértünk Istennel. Nem vitázunk vele a bűneink felől, ehelyett azt mondjuk a bűneinkről, amit Isten is mond róluk. Azt mondjuk, hogy "Igazad van, Istenem. Amit tettem, az rossz volt".

Az 51. zsoltárban találunk erre példát, ahol Dávid azt mondja: "Egyedül ellened vétkeztem, azt tettem, amit rossznak látsz. Ezért igazad van, ha szólsz, és jogos az ítéleted." (51. Zsoltár 6.)

A bűnvallás vezet el aztán a bűnbánatra. A bűnbánat azt jelenti, hogy megváltozik a gondolkodásmódod. Több, mint pusztán viselkedésbeli változás. Arra utal, hogy az értelmed is megváltozik.

Tehát, a bűnvallás (mikor azt mondod, amit Isten is) elvezet a bűnbánatra (mikor azt gondolod, amit Isten is). Ha azt mondod, amit Isten is, az lehetővé teszi, hogy azt is gondold, amit Ő. Ha megtanulsz másként gondolkodni, a viselkedésed is megváltozik: „A környezetetekkel ellentétben, amely mindig vissza fog húzni benneteket arra az éretlen színvonalra, amely rá jellemző, Isten a legjobbat hozza ki belőletek és éretté tesz benneteket."


komment
süti beállítások módosítása