Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne aggódj! Bízz az Úrban!-Stresszkezelés: ne aggodalmaskodj!-Tedd a szeretetet életcéloddá!

2019. február 07. 10:59 - Andre Lowoa



Ne aggódj! Bízz az Úrban!

 

Az én Istenem, aki gondot visel rólam pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőséges gazdagságából, amit Krisztus Jézusban kaptunk meg.”  (Filippibeliekhez írott levél 4:19 NLT fordítás)

Lehet, hogy az egyik napon a tiéd a világ, a másik napon pedig már senki nem figyel rád. Lehetsz milliomos ezen a napon, a következőn akár el is veszítheted mindened. Mindegy, hogy mennyit keresel, mindegy, hogy mennyit teszel félre: a pénzügyek bizonytalanok.

Ezért tehát aggódunk. De mit is mond a Biblia a pénzügyeink fölötti aggodalmainkkal kapcsolatban?

1. Okafogyott. (Máté 6:25.) Minden bizonnyal lesznek félelmeid az életedben, de vannak jobb tárgyai is ezeknek a pénzügyeknél. Ha csődbe mész? Még attól is lehet rosszabb. Az élet több, mint tárgyaink halmozása. Aggódj amiatt, ami igazán számít.

2. Természetellenes. (Máté 6:26) Jézus emlékeztet minket arra, hogy az állatok és a növények nem aggódnak. A madarak nem mondják, hogy jobb volna, ha összeszednék magamnak egy nagyobb fészekre valót a nyugdíjas éveimre. Egyedül az ember nem bízik abban, hogy Isten mindent biztosít számukra. A teremtés összes többi tagja igen.

3. Szükségtelen (Máté 6:30) A pénzügyekkel kapcsolatos félelmeink Isten és az ő ígéreteinek félreértése nyomán keletkeznek. Azt ígérte, hogy felelősséget vállal a szükségeidért. Azt mondja: „Én vagyok a te mennyei Atyád, és te a gyermekem vagy. Gondodat fogom viselni.” Mindig akkor kerülünk bajba, amikor ebben kételkedni kezdünk.  

Az aggodalmaidban Istent játszol. Valami olyat vállalsz magadra, amelyért Isten már kezeskedett. Pál ezt mondja nekünk A Filippiekhez írott levelében: „Az én Istenem, aki gondot visel rólam pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő dicsőséges gazdagságából, amit Krisztus Jézusban kaptunk meg.”  Isten pontosan tudja, hogy mi folyik az életedben és a pénztárcádban. Már azelőtt ismeri a szükségeidet, mielőtt elmondod neki. Segíteni szeretne rajtad.

Beszéljetek róla

  • Milyen dolgok vannak az életedben, amelyek fontosabbak a pénzügyeidnél?
  • Hogyan találsz egyensúlyt az Istenbe vetett bizalom és a javaiddal való helyes gazdálkodás között?
  • Milyen ígéreteket találsz a Bibliában amelyek bátoríthatnak, amikor aggódni kezdesz a pénz miatt?





Stresszkezelés: ne aggodalmaskodj!


„Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!” (Filippi 4:6)

Az életed első számú stresszforrása nem a munkád, hanem az aggodalmaid. Nem a munkahelyed, hanem az aggodalom miatt forgolódsz éjjel.

Isten a Bibliában nyíltan állást foglal az aggodalommal kapcsolatban. A Filippi 4:6-ban ezt mondja: „Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!”

Hogy miért kell elengedned az aggodalmaidat?

Több okból is értelmetlen aggódni. Az aggodalom felnagyítja a problémákat. Észrevetted már, hogy ha valaki rosszat mond rólad, annál jobban fáj, minél többet gondolkodsz rajta? Másrészt az aggodalom semmit nem old meg. Olyasmin aggódni, amin úgysem tudsz változtatni, teljesen felesleges. Ha pedig tudsz változtatni, akkor aggodalmaskodni őrültség. Kelj fel, és csináld!

Emellett az aggodalom természetellenes. Nem születik velünk. Talán azt hisszük, de nem így van. Az aggodalom tanult dolog. Mivel nem természetes, nem is egészséges. A tested nem úgy van megtervezve, hogy kezelni tudja az aggodalmat. Amikor valaki azt mondja, hogy betegre aggódja magát, igazat mond. Az orvosok szerint sok ember elhagyhatná a kórházat, ha megtudná, hogyan szabaduljon meg a bűntudattól, az aggódástól és a bosszúságoktól. A Példabeszédek 14:30 ezt mondja: „Az békés szív az egészséges test kulcsa" (NLT fordítás).

Az aggodalom nem segít. Nem változtatja meg a múltat, és nem tudja irányítani a jövőt, egyedül a jelent teszi tönkre. Az egyetlen dolog, amin változtatni tud, az te vagy: nyomorulttá tesz. A problémát soha nem oldja meg.

Az aggodalom szükségtelen. Isten teremtett téged, ő alkotott meg, ő váltott meg, neked adta Lelkét. Azt hiszed, nem fog törődni szükségeiddel? Nem kell aggódnod!

A stresszkezelés első lépése: megtagadni az aggodalmaskodást. Miért? Mert értelmetlen, mert természetellenes, mert nem segít, mert szükségtelen.

Az 1 Péter 5:7-ben a Biblia azt mondja: „Aggodalmaitok egész súlyát őrá vethetitek, mert ő személyesen törődik veletek!” (AMP fordítás)

Isten személyesen törődik veled és a szükségleteiddel. Add át Neki mindazokat a dolgokat, amik miatt aggódsz, idegeskedsz! Engedd el őket!

Beszéljetek róla:

  • Mit árulnak el aggodalmaid Istenbe vetett bizalmadról?
  • Mi az, ami aggodalommal tölt el? Hogyan változtathatsz ezen?
  • A gyakorlatban mit jelent "őrá vetni" az aggodalmaidat?






Tedd a szeretetet életcéloddá!


"A szeretet mindennél fontosabb. Ez az, ami mindent teljesen összeköt."

Kol 3,14 (CEV fordítás)

Tudni akarod, hogyan tudod legjobban élni az életed? Hát itt a megoldás: SZERESS!

Isten azt mondja, meg kell tanulnod, hogyan lehet a szeretet az első és legfontosabb célod az életben. Miért mondja ezt? A szeretet 4 dolog miatt fontosabb, mint bármi más. Ma kettőt nézünk meg.

1. A szeretet igazolja a hitünket
Isten azért akarja, hogy megtanulj szeretni, mert hasonlóvá akar tenni Magához. A Biblia a János 4,20-ban ezt írja: "Ha azt mondjuk, szeretjük Istent, de utálunk másokat, hazugok vagyunk, mert nem szerethetjük Istent, akit még nem láttunk, ha nem szeretjük az embereket, akiket látunk." (TEV ford.) A szeretet igazolja a hitedet. Ez mutatja, hogy igazán Isten gyermeke vagy.

2. A szeretet fogja össze az életünket
Sok mindent választhatsz fontos életelvként, de kell, hogy legyen valami az életed középpontjában, ami sziklaszilárd, ami nem esik darabjaira, amikor jönnek a próbák - amikor úgy tűnik, hogy a talaj kicsúszik a lábad alól, amikor érzelmi földrengések rengetik meg az életed, vagy amikor viharos idők járnak az anyagi életedben. Amikor nehéz időszakon mész át és mindenféle problémákkal kell megküzdened, fontos, hogy legyen valami, ami összetartja az életedet, különben darabokra hullhat.

A Biblia azt írja, hogy az egyetlen szilárd dolog, ami erre képes, az a szeretet - Isten és az emberek iránti szeretet. Amikor ez lesz életed középpontjában, mindent más szemmel látsz majd.

A Kol 3,14 ezt írja: "A szeretet mindennél fontosabb. Ez az, ami mindent teljesen összeköt." (CEV ford.)

Beszéljünk róla:

* Milyen más célok vagy ambíciók vannak az életedben, amelyek akadályoznak abban, hogy a szeretet legyen a legfontosabb célod?
* Hogyan helyezhetnéd a szeretetet életed középpontjába? Hogyan lehetne ez az erősséged?
* Vajon mások hogyan jellemeznének Téged mint Isten gyermekét? El tudnák mondani rólad, hogy nagy szeretet van benned?

komment
süti beállítások módosítása