Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A hitet válaszd és fordulj segítségért-Bízz Istenben, hogy adhat neked újabb (és újabb és újabb) esélyt!-Értsd meg, Isten a te oldaladon áll

2019. február 02. 10:11 - Andre Lowoa

A hitet válaszd és fordulj segítségért



Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Filippi 4:6

Amikor egy nehéz élethelyzetben átéled, hogy igazán teher alatt vagy, a legjobb döntésed az lehet, ha Isten felé fordulsz. Ahogy a Máté 8-ban olvashatjuk, a tanítványok, amikor a tengeren hánykolódtak, tudták, hogy Jézus az, aki tehet valamit az életüket fenyegető vihar ellen.

A kétségbeejtő viharban reakciójuk az volt, hogy Jézustól kértek segítséget. „Tanítványai odamentek hozzá, felébresztették, és ezt mondták: ’Uram, ments meg minket, elveszünk!" (Máté 8:25).

Miért van az, hogy kivárjuk, míg tényleg nagy bajba nem kerülünk, mielőtt úgy gondolnánk, hogy most már imádkoznunk kell? A szorongásod legyőzésében kulcsfontosságú, hogy minél hamarabb kiálts segítségért. Hiszen Isten akar rajtad segíteni.

Ahelyett, hogy saját erődből próbálnád az életet élni és engednéd, hogy elárasszon az aggodalom, fordulj Istenhez. Ő azt szeretné, hogy az életedet úgy éld, hogy kapcsolatban vagy vele és másokkal, és beszélsz vele. Mert amikor egyedül próbálkozol, és sosem kérsz segítséget, az aggodalmaid megsokszorozódnak.

Lehet, hogy nehéz számodra beismerni, hogy mire van szükséged. Lehet, hogy azt gondolod, senkit nem érdekel. Lehet, hogy meg vagy arról győződve, hogy te tudod a megoldást, és senki más. Szerintem sok ember azért nem kér segítséget, mert nem akar senkinek sem a terhére lenni.

Istent nem zavarja, ha segítségért fordulsz hozzá. Az élet minden pillanatában készen áll arra, hogy megsegítsen.

„Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.” Istent imádságban megszólítani, az egyedüli, leghatásosabb ellenszer az aggodalmaidra. Az életedet úgy éld, hogy ez mindig legyen előtted.

A mai igevers útmutatónk ebben.

1. … imádságban és könyörgésben mindenkor… Először is, neked kell megszólalnod. Ahogy elmondasz Istennek mindent, észre fogod venni, hogy az életedben a szorongás mértéke csökken.

2. … tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Ez a második lépés. Az imáinkban gyakran elmesélünk Istennek mindent, beszélünk mindenki másról, de a saját szükségeinket nem tárjuk fel előtte. Mondd el neki, hogy mi az, ami miatt aggódsz!

3. … hálaadással… A hálaérzetnek van egy olyan tulajdonsága, hogy csillapítja az aggodalmat s békességre és elképesztő hitre nyit ajtót az életedben. Nem számít, hogy épp min mész keresztül, biztos, hogy volt korábban olyasmi, amire visszatekintve elmondhatod, „Istenem, hálás vagyok érte”. Kapaszkodj tehát ebbe.





Bízz Istenben, hogy adhat neked újabb (és újabb és újabb) esélyt!

"Mivel tehát hit által igazultunk meg, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által." (Róma 5,1 Revideált Károli fordítás)


Ha olyan vagy, mint az emberek többsége, hasznodra válik egy új esély, hogy 2014-ben egészséges legyél. A 2012 decemberi Journal of Clinical Psychology (Klinikai Pszichológiai Szaklap) egyik beszámolója arról ad híradást, hogy az újévi fogadalmak közül az első számú a súlyfelesleg leadása volt. Az év végére, a válaszadóknak csak 8 százaléka teljesítette a fogadalmát - akár a kilók leadásáról, összeszedettségről, adósság rendezésről, vagy épp valami másról volt szó.

Ha esetleg nem jól sült el a fogadalmad, hogy egészséges leszel 2013-ban, 2012-ben, 2011-ben, vagy az elmúlt évtized minden évében, sose feledd, hogy Jézus teljesen kész újabb esélyt adni, ha elbukni látszol. Hálásak lehetünk azért, hogy az Ő irgalma megújul minden reggel - és minden új évben.

Jézus azt mondta: "Nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot. Azért jöttem, hogy megmentsem." Ez azt jelenti, hogy Isten nem állt mögötted fejcsóválva, rosszallását kifejezve, amikor nem jött össze a legutóbbi diétád. Nem kell, hogy szégyenkezz a múltbeli sikertelen diétáid miatt. Isten nem szégyenkezik miattad.

Túl sok olyan ember van, aki úgy éli végig az életét, hogy bűntudata van, úgy érzi, hogy Isten elítéli és kritizálja. Nincs is vágy bennük, hogy időt töltsenek egy olyan kritizáló istennel, amilyet elképzeltek a fejükben, aki felől biztosak, hogy csalódott bennük.

Ha egészséges szeretnél lenni 2014-ben, ez olyan fajta gondolkozás, aminek nem kívánatos lesz az eredménye. Hogy egészséges legyél, el kell fogadd, hogy Isten mindenestül szeret téged, teljesen, és feltétel nélkül. Mert Jézus meghalt helyetted a kereszten, így teljesen elfogadott vagy Isten szemében - akárhány diétát is szúrtál el.

Róma 5,1 azt mondja: "Mivel tehát hit által igazultunk meg, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által" (RK fordítás).

Isten szeretné neked a legjobbat adni 2014-ben - nem számít hányszor buktál el a múltban. A Biblia azt mondja, hogy ma az életedben teljes hozzáférésed van Istenhez és az Ő hatalmához, ha ismered. Nem kell addig várnod, amíg összeszeded magad. Minden megvan benned, hogy ma Isten gyermeke légy!

Hiszem, hogy 2014 számodra teljesen átformált lesz - beleértve a fizikai, értelmi, érzelmi, és szellemi életedet - ha teljes mértékig tudatában leszel annak, hogy Isten feltétel nélkül, folyamatosan, és végtelenül szeret téged.

A feltétel nélküli szeretet győztessé teszi a vesztest. Fogalmad sincs róla, hogy a te Mennyei Atyád hányszor akart feléd nyúlni és a karjába kapni, amikor úgy érezted, hogy elszúrtad!

Tehát ahogy várod, hogy 2014-ben egészséges legyél, fogadd be azt az igazságot, hogy Isten szeret téged a bukásaid ellenére. Arra vágyik, hogy veled járhasson abban, hogy megpróbálj egészséges lenni ebben az évben.

Ahelyett, hogy engednéd, hogy a múltbeli bukásaid meghatározzák az évedet, az az én imám az életedre, hogy értsd meg teljesen Isten feléd érzett hatalmas szeretetét. Imádkozom, hogy az ő szeretete, adja meg neked azt a hatalmat, hogy ebben az évben megtedd a hihetetlent is.

Beszéljünk róla:

* Hogyan engedted, hogy a múltbeli bukásaid meghatározzák a jövődet, különösen az egészséges életmóddal kapcsolatban?
* Mi nehezíti meg, hogy elfogadd Isten feltétel nélküli szeretetét az életedre?
* Számodra mit alakít át Isten feltétel nélküli szeretete?




Értsd meg, Isten a te oldaladon áll


"Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt a cselekvéshez az ő tetszése szerint." (Filippi 2:13. NLT fordítás)

Nem számít, hogy mivel kell szembenézned a következő héten, mert nem leszel vele egyedül. Isten veled van, ő benned van, ő érted van.

A Filippi 2:13. azt mondja: "Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt a cselekvéshez az ő tetszése szerint." (NLT fordítás)

"Isten benned dolgozik." A "dolgozni" szó a görögben energos, innét származik az energia szavunk. Isten adja az energiát az életedben. Nem csak akaraterő hajt. Nem csak a saját erődből kell tovább menned. Isten azt mondja, ő megadja neked azt az erőt, amire szükséged van, nem számít mivel kell szembenézned.

Ő nem csak benned van, hanem veled van. A Biblia azt mondja: "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek." (János 14:18., 20.) Ez egy igazi ígéret! A Biblia azt mondja, Krisztus benned él; a Biblia azt mondja, Krisztusban vagy Isten által; és szintén a Biblia mondja, hogy a Szent Szellem pedig megerősít téged. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az ördög elkapjon, át kell verekednie megát a Szentháromságon! Ez azért elég jó védelem. Ez felszabadít a félelmek alól.

Isten nem csak veled van és benned; ő érted is van. A Róma 8:31. azt mondja: "Ha Isten értünk van, senki sem győzhet le minket." (NCV fordítás)

Amikor a pásztor vezeti a nyájat, mindig vannak őrző kutyák mögöttük, akik hajtják a bárányokat, hogy tovább haladjanak a jó irányba.

A Biblia alapján ezek az őrző kutyák a te életedben a jóság és a kegyelem. Isten az ő jósága által olyan dolgokat ad neked, amiket meg sem érdemelsz. Az ő kegyelmének köszönhetően pedig nem azt adja meg neked amiket megérdemelsz.

Érezted már valaha Isten mosolyát az életedben? Ha nem, akkor nem igazán ismered Istent. Néhány ember azt gondolja, hogy Isten egy mérges szülő, aki folyton dühös rájuk. Ez nem így van. Isten érted van!

Ha boldog akarsz lenni, minden reggel úgy kell felkelned, hogy azt mondod: "Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, hogy ma bennem leszel és hogy ma értem leszel."

Hát nem jó hír? Ha Isten veled van, benned van és érted van, akkor a világon mégis miért vagy elkeseredve?

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, Isten hogy szeretné, hogy hozzáférj az ő erejéhez, ami számodra is elérhető?
  • Mikor kételkedsz leginkább Isten jelenlétében? Kérj Istentől hitet, hogy láthasd, ahogy munkálkodik az életedben.
  • Hogyan fog ezek után megváltozni a nézőpontod egy bonyolult helyzetet illetően most, hogy tudod Isten a te oldaladon áll?







komment
süti beállítások módosítása