Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Évközi 3. vasárnap. Élő közvetítés 10:30 -tól. Január 27, 2019

2019. január 27. 09:30 - Andre Lowoa

Főcelebránsok: Böjte Mihály, Gegő István Juliánusz, Urbán János Erik


http://www.csiksomlyo.ro/index.php/rss/csiksomlyo-elo-adasa

http://elocsiksomlyo.blogspot.hu/

 

 https://uzenetblogol.blog.hu/2019/01/21/isten_nem_fog_kozbelepni

A Csíksomlyói Búcsú 2019-ban is több százezer zarándokot és turistát vonz majd Csíksomlyóra, Szűz Mária kegyszobrához és a somlyói nyeregbe. A zarándoklat, a résztvevők számát tekintve, Erdélyben a legnagyobb vallásos alapú eseménye.

A 2019-es pünkösdi zarándoklat június 7-én veszi kezdetét a a somlyói templomban tartandó esti szentmisével és virrasztással.

Az esemény csúcspontja a szombaton, 8-án sorra kerülő Ünnepi Szentmise lesz, amelyet a Hármashalom oltárnál (a Kis- és Nagysomlyó hegyek közötti Nyeregben) tartanak. Az ünnepi szentmisét este újabb misék és virrasztás követi a kegytemplomban

Vasárnap, június 9-én a Csíksomlyói Zarándoklat a keresztalják hazatérésével zárul.

csiksomlyoi kep a templomrol

Szállások a 2019-es Csíksomlyói Búcsú közelében

A szállások listája:

A csíksomlyói szállások foglalása mellett jó tudni, hogy a búcsú alkalmából, 2019 június 8-ika reggel 6 órától június 9-ike délig felhajtási tilalom van érvényben


CSÍKSOMLYÓ EXPRESSZ 2019

 

Első nap (2019. június 7., péntek)

Figyelem: a Csíksomlyó Expressz szerelvénye Szombathelyről indul! Felszállási lehetőségek Szombathely - Budapest útvonalon: Szombathely, Sopron, Kapuvár, Csorna, Győr, Komárom, Tatabánya.

Találkozó Budapesten: Budapest-Keleti pályaudvaron, a különvonatnál !!!(Figyelje a pályaudvar központi utastájékoztató tábláját, amely jelzi, hogy a vonat hányadik vágányról fog indulni). Jelentkezés a vonat végén található utasfogadó pultoknál.

A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors Budapestről közösen, Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényeként indul útnak Erdély felé.

További felszállási lehetőségek: Szolnok, Püspökladány, Biharkeresztes. (Az odaúton Debrecent nem érintjük, ezért ott felszállni nem lehetséges!) 
Érkezés a határra (Biharkeresztes/Biharpüspöki) a délelőtti órákban, majd indulás tovább a Nagyvárad (Sebes-Körös völgye) – Kalotaszeg – Kolozsvár – Szamosújvár – Dés – Déda – Gyergyószentmiklós – Felcsíki falvak útvonalon. Útközben áthaladunk és lehetőség szerint megismerkedünk a települések kulturális és történelmi nevezetességeivel: - a néprajzáról messzeföldön híres Kalotaszeggel, - Kolozsvárral, Mátyás király szülővárosával, az örmények is lakta várossal, a Mezőség nyugati peremén épült Szamosújvárral, Rózsa Sándor nyughelyével, - a Kis- és a Nagy-Szamos összefolyásánál fekvő Déssel, - Dédával, ahol Wass Albert közismert regénye, A funtineli boszorkány cselekménye kezdõdik, - Gyergyószentmiklóssal, valamint a Maros és az Olt forrásvidékével.
Megérkezés a Székelyföldre, Felcsíkra, ahol több településen foglaljuk el szálláshelyünket: Csíkkarcfalva, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Csíkrákos, Madéfalva. 
Elhelyezés: faluturizmus keretében magyar-székely családoknál fürdőszobás házakban, esetenként panzióban, félpanziós ellátással. Az egyes vasútállomásokon a szállásadók várják a vendégeket.

Második nap (2019. június 8., szombat)

Reggeli után indulás a Csíksomlyói Búcsúba a szálláshelyek vasútállomásairól az utaskísérők irányításával. Érkezés Csíkszereda vasútállomására, majd a keresztaljakkal gyalog megyünk Csíksomlyóra. Itt felkapaszkodunk a Kis- és Nagy-Somlyó közötti nyeregbe, ahol több százezer zarándok társaságában részt veszünk a 12.30-kor kezdődő szentmisén. Ezt követően érdemes egyénileg meglátogatni a Csodatévő Szűz Mária szobrot a Csíksomlyói kegytemplomban. A délutáni szabadidőben fakultatív séta Csíkszereda központjában. Estebéd a vendéglátóknál vagy falusi vendéglőben.
Figyelem! Aki elszakadt a csoportjától menjen a csíkszeredai vasútállomásra az idegenvezetője által megadott időpontra!

Harmadik nap (2019. június 9., vasárnap)

Reggeli a vendéglátóknál, majd indulás Ma­défalva érintésével a Gyi­­me­sekbe, az Ezeréves ha­tárhoz. Alcsíkból és Felcsíkból két sze­rel­­vény­ként érkezik Madéfalvára a Csíksomlyó Expressz és a Szé­kely Gyors. Innen össze­kapcsolva egy szerelvényként mennek tovább a Gyimesekbe.

Útvonal: Karakó-völgyhíd – Lóvész – Gyi­mes­középlok – Gyi­mes­bükk, a tör­té­nel­mi Magyarország vasúti határállomása. 

Gyimesbükkön meg­te­kintjük a Rá­kóczi vár romjait és a vár tövében, az Ezeréves határon ál­ló, felújított 30. számú MÁV őr­házat (a MÁV egykoron legkeletibb őr­há­zát), illetve részt veszünk a kon­tu­máci kápolnánál celebrált szentmisén.

A programok után a Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors tovább viszi utasait Al­csíkba, illetve Felcsíkba a szálláshelyekre. Érkezést követően estebéd.

Negyedik nap (2019. június 10., hétfő)

A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz közös szerelvénye a kora reggeli órákban indul útnak Felcsíkból, Alcsíkon át,  Erdély északi útvonalán keresztül Magyarországra. Székelyföldről a vonat észak felé indul, és Désen, Zsibón, Zilahon, Nagykárolyon és Érmihályfalván át éri el a magyar határt. Kelet-Magyarországon a szerelvény megáll Nyírábrányban, Debrecenben, Püspökladányban és Szolnokon. Érkezés Budapest-Keleti pályaudvarra.
Innen a Csíksomlyó Expressz a jól megszokott Dunántúli útvonalán továbbszállítja utasait Budapesttől Szombathelyig. Leszállási lehetőségek a hazaútnál ugyanazokon az állomásokon, mint az indulásnál.
Tatabánya, Komárom, Győr, Csorna, Kapuvár, Sopron, Szombathely.

 

A Csíksomlyó Expressz programja