Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Imáid feletti láthatatlan harc-Isten a Bibliát adta a számunkra, hogy megváltoztasson-Isten előbb választott téged mint te Őt

2019. január 24. 10:03 - Andre Lowoa



Imáid feletti láthatatlan harc


„Nem vér és test ellen harcolunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötét urai ellen, a magasságbeli gonosz lelkek ellen.” (Efézus 6,12 Egyszerű fordítás)

Egy láthatatlan harc folyik egy olyan birodalomban, amelyet fel sem tudunk fogni elménkkel. Nem látjuk, nem érezzük. Ennek ellenére egy másik dimenzióban ez a csata untalan folyik: a jó és a rossz, Isten és a Sátán, az angyalok és a démonok között.

Ami azt illeti, te épp belecsöppentél ennek a közepébe. Ha Isten gyermeke vagy, a Sátán gyűlöl téged, és össze akar zavarni.

Az Efézusi levél 6,12 ezt írja: „Nem vér és test ellen harcolunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötét urai ellen, a magasságbeli gonosz lelkek ellen.” (Egyszerű fordítás).

Ha te itt elmondasz egy imát, fenn azért folyik a harc, hogy milyen választ kapj. Amíg várakozol, a Sátán céltáblaként használt téged. Megcéloz a kétség, az elcsüggedés, a csalódottság, a késlekedés és a depresszió nyilaival. A Biblia felhívja figyelmünket arra, hogy fel kell készülnünk a gonosz támadásaira.

Az az igazság, hogy a Biblia nem sokat árul el erről a színfalak mögött zajló háborúról, ami az imáink felett folyik, de rövid betekintést nyerhetünk Dániel könyve által.

Dánielnek látomása volt egy angyalról, aki ezt mondta neki: „Dániel, ne félj! Isten hallja imád, amióta megalázkodtál, hogy megértést nyerj. Azért jöttem, hogy válaszoljak imáidra. Perzsia gonosz ura utamban állt 21 napig. Ezután az egyik főangyal, Mihály jött segítségemül, mert egyedül voltam Perzsiában.” (Dániel 10,12-13).

Talán ez az egyik legmegrázóbb igevers, amit valaha olvastál. Azt írja, Dániel imája egy ideig megválaszolatlan maradt, már el is kezdett csüggedni. Ekkor jelent meg az angyal, és azt mondta neki, hogy azért jött, hogy választ adjon az imára. Azt mondta Dánielnek, hogy az első naptól kezdve hallották az imát, de az érte folytatott küzdelem olyan ádáz volt, hogy Mihály arkangyalnak személyesen kellett segítséget nyújtania a viadalban. De az angyal azért jött, hogy Dánielt biztosítsa afelől, hogy imája meghallgattatik.

A te esetedben is gyakran ez történik, amikor az Úr válaszára vársz. Nem tudhatod, milyen harc folyik a háttérben ügyed miatt. Fontos, hogy ne téveszd szem elől, hogy a késés nem egyenlő az elutasítással. Ha késik az imaválasz, nem azt jelenti, hogy Isten nem foglalkozik vele. Azt jelenti, hogy küzd érted!

Ne csüggedj hát el! Imádkozz kitartóan!

Beszéljetek róla:

  • Miért fontos, hogy Dániel megalázkodott, hogy meg tudja majd érteni a választ?
  • Milyen imát mondhatsz, amíg vársz Isten válaszára?
  • Fontos számodra az a tudat, hogy a válasz már úton van? Segít a várakozásban?






Isten a Bibliát adta a számunkra, hogy megváltoztasson




„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (2.Timóteus 3:16-17)

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy melyik a legjobb Biblia fordítás. Azt válaszoltam: „Ha az életedbe fordítod le.” Ez az, amiről minden bibliatanulmányozás szól. Ha nem fordítod le, ha nem ülteted át az életedbe Isten Igéjét, akkor nem Isten szándéka szerint tanulmányozod a Bibliát.

Isten nem csupán azért adta számunkra a Bibliát, hogy informáljon, hanem hogy átformáljon minket. A szívünket kellene tágítania, nem a fejünket. „Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.” (Jakab 1:22) – írja Jakab apostol a levelében.

Más szavakkal Isten azt akarja, hogy a hit cselekvéssé váljon.

Isten a célját a Bibliával, még világosabbá tette: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.” (2.Timóteus 3:16-17)

A Biblia célja több mint megmutatni, hogy mi a rossz az életünkben, vagy, hogy megmutassa, hogyan kellene élnünk. Isten azért adta az ő Igéjét, hogy radikálisan átformálja az életünket.

A Biblia többféleképp is nyilatkozik saját magáról. Például hívja kalapácsnak, kardnak és sarlónak. Ez mind olyan szerszám, amikkel valami nagyon látványos és erőteljes változást lehet előidézni. Istennek az a szándéka a Bibliával, hogy drámai változást idézzen elő az életünkben.

A Biblia Isten igazságát úgy is leírja, mint tej, víz, kenyér. Mit jelentenek ezek a dolgok a gyakorlatban? Azt, hogy ha nem táplálkozol velük rendszeresen, akkor meghalsz. Sosem volt tervben, hogy a Biblia nélkül éljünk.

A Biblia nélkülözhetetlen az életünkben, mert ez éltet. Valójában a Biblia úgy is beszél Jézusról, mint az Isten Szaváról. János 1:14 azt mondja: „Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” Isten az élő Igét – Jézust – azért adta, hogy megteremtse és bevégezze benned a hitet, és azért adta az írott Igét, hogy felkészítsen arra, hogy meg is tudd élni a hited.

Beszéljetek róla –

* A Biblia több mint puszta bölcsesség vagy információ tárháza. Mit látsz az életedben, hogyan használja Isten a Bibliát arra, hogy átformáljon?
* Jézus Isten Igéje. Beszéljétek meg, hogy a Bibliával való kapcsolatod hogy határozza meg a Jézussal való bensőséges kapcsolatodat.








Isten előbb választott téged mint te Őt


"Kedves barátaim, az Atya Isten már réges-régen kiválasztott és tudta, hogy gyermekei lesztek." (1 Pt. 1:2 - LB fordítás)

Isten sokkal azelőtt kiválasztott téged, minthogy te választottad Őt. Ő kezdeményezett. A Good News angol bibliafordítás ezt így írja: "Isten céljainak megfelelően lettetek kiválasztva."

Miért választana Isten téged vagy engem, hogy családja része legyünk? Mert Ő a szeretet Istene; Ő a kegyelem Istene. Minél többet megértesz a kegyelemből, annál jobban el leszel ámulva tőle.

Isten választott téged. Megérdemelted? Egyátalán nem. Megérdemled, hogy a mennybe kerülj? Abszolút nem! Elég jó vagy, hogy Isten családjába kerülj? Nem. Ő választott ki téged. És ez egy igazán jó hír.

Milyen alapon választott téged? Az 1. Péter 1:3 azt írja: "nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre."

Isten nem a te teljesítményed, hanem az ő kegyelme alapján választott téged. Soha nem fogod kiérdemelni. Soha nem fogod megérdemelni. Nem dolgozhatsz elég keményen érte. Nem lehetsz elég tökéletes.

Csak Isten kegyelma és irgalma az okat annak, hogy a világmindenség Teremtője azt mondja, "A családomba akarlak fogadni." Ha ez nem bátorít téged, akkor jobb, ha ellenőrzöd a vérnyomásodat.

Beszéljetek róla:

* Hogyan változtatja meg az életmódodat a kegyelem megértése? Ahogyan másokat szeretsz?
* Elmondhatod magadról, hogy könyörületes ember vagy? Mi bizonyítja ezt az életedben?







komment
süti beállítások módosítása