Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

A jelentőséged a szolgálatból származik-A napod legfontosabb része-Az Istennek tetsző célkitűzések mindig egy ígérettel kezdődnek

2019. január 24. 10:02 - Andre Lowoa

 

A jelentőséged a szolgálatból származik

“ Mindegyikőtök kapott valamilyen ajándékot,, hogy azokkal szolgáljátok egymást. Szolgáljatok jól Isten különféle kegyelmi ajándékaival.” ( 1 Péter 4:10, GNT fordítás)

Ahhoz, hogy megtapasztaljuk, mit jelent fontosnak lenni az életben, együtt kell szolgálnunk másokkal. A szolgálat azt jelenti, hogy jót teszünk másokkal.

Az, hogy mennyire vagy fontos és jelentős személy, nem a státuszodtól, az autódon lévő matricától vagy a pólódon látható márkanévtől függ. De még attól sem, hogy milyen nemű vagy, vagy hogy mennyi a fizetésed.

Az, hogy mennyire vagy fontos és jelentős személy, a szolgálatodtól függ. Akkor leszünk fontos emberek, amikor elkezdünk másokra többet gondolni, mint saját magunkra, és amikor másoknak szenteljük az életünket. Nem lehetünk önzők és fontosak egyszerre.

A Biblia ezt mondja az 1 Péter 4:10-ben:  “Mindegyikőtök kapott valamilyen ajándékot, hogy azokkal szolgáljátok egymást.”

Az ajándékaidat, amiket kaptál, nem a saját magad hasznára kaptad. Isten azért adta azokat neked, hogy profitáljanak belőle az emberek, akik körülötted élnek. Isten fontos személynek alkotott meg, és a jelentőségedet akkor találod meg, amikor az ajándékaidat, a tehetségedet és a képességeidet arra használod, hogy mások felé szolgálsz.

 A Prédikátor könyve 4:9-12 ezt mondja: “ Két ember jobb, mint egy, mert többet végeznek el azáltal, hogy együtt dolgoznak. Ha egyik elesik, a másik fel tudja segíteni. De rossz annak, aki egyedül van amikor elesik, mert nincs senki ott, hogy segítsen. Ha ketten egymás mellett fekszenek, egyikük sem fázik. De aki egyedül fekszik,  nem melegszik fel. Az ellenség legyőzheti azt, aki egyedül van, de ketten már meg tudják védeni magukat. A három szálból font kötelet nehéz elszakítani.” (NCV ford.)

Nem arra lettél teremtve, hogy Istent egyedül szolgáld, hanem arra, hogy másokkal együtt, csapatban szolgáld Őt. Arra lettél teremtve, hogy Istent egy családban, egy kis csoportban, egy gyülekezetben szolgáld.

Együtt jobbak vagyunk!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen egyéni tálentumokat adott Isten neked?
  • Hogyan használod az ajándékaidat, a képességeidet és a tehetségedet mások szolgálatára?
  • A világi értékrend szerint mit jelent fontosnak és jelentősnek lenni? Mennyiben tér el ez attól, amit a mai üzenetünkben mondtunk?




A napod legfontosabb része

"Hallgasd meg szavamat reggel, URam, reggel eléd készülök, és várlak." (Zsoltárok 5:4)

Bármelyik orvost kérdezed, meg fogja mondani neked, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mert az, ahogy a napodat kezded, alapvetően befolyásolja a nap többi részét. Ez pedig nem csak fizikailag, hanem lelkileg is igaz.

Éppen ezért a nap legfontosabb része az az idő, amit egyedül töltesz Istennel. Az, hogy a reggeledből időt szánsz arra, hogy Istennel legyél, meg fogja határozni azt, ahogy viselkedsz, és ahogy reagálsz a nap folyamán az eseményekre, személyekre.

Lehet ez öt perc, vagy harminc, van azonban négy fontos dolog, amit jó, ha végigcsinálsz ebben az időben. Ezek a dolgok rá fognak hangolni a napra lelkileg.

1. Olvasd Isten Igéjét. Nem kell sokat olvasnod: annyit, amennyi elég ahhoz, hogy Isten szólhasson hozzád. Isten csodálatos módon fogja használni az Igéjét az életedben. Ézsaiás próféta ezt mondta: "Az én Uram, az ÚR, megtanított engem mint tanítványát beszélni." (Ézsaiás 50:4) El sem tudom mondani, hányszor olvastam olyat a reggeli csendességemben, amit szinte szó szerint meg kellett osztanom valakivel később a nap folyamán.

2. Légy csöndben Isten előtt. A zaj az egyik leggyakoribb stresszforrás az emberek életében. A testednek szüksége egy bizonyos mennyiségű csendre, és le kell tudnod faragni időt az életedből erre a csendességre. Sokkal kevésbé leszel feszült, ha a napodat az Istennel töltött csendességgel kezded.

"A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek!" (Ézsaiás 30:15) A legrosszabb, amit reggel tehetsz, hogy felkelés után rögtön megnézed az e-mailjeidet, vagy bekapcsolod a híreket. Szükséged van rá, hogy gondolkodj egy kicsit az Istentől kapott örömhíren, mielőtt elkezded rossz hírekkel megtölteni a fejedet.

3. Beszélgess Istennel. Figyelj, nem azt mondom, hogy "beszélj Istenhez", hanem hogy "beszélgess" Vele. Az ima beszélgetés, nem egyirányú utca, és egyáltalán nem a szavaid mennyisége az, ami az imát hatásossá teszi. Az a lényege, hogy megoszd Istennel, ami a szíveden van – az érzéseidet, a kétségeidet, a gondolataidat, az imádatodat. Egyszerűen beszélgess Istennel, és várj, amíg válaszol.

4. Tekintsd át a napodat és a céljaidat Istennel. Szánj rá időt, hogy végigmenj a napodon, a céljaidon, amiket el akarsz érni, és a teendőiden. Rengeteg vers van a Példabeszédekben, ami az Istennel közös tervezésről szól, és arra tanít, hogyan számláld a napjaidat, vagyis arra, hogy jól bánj az időddel, és tudd, merrefelé haladsz.

Célokat felállítani könnyű, de ha nem ismétled át őket naponta, soha nem fogsz teljesíteni egyet sem. Vagy ahogy én szeretem mondani: "Ha nem nézem át újra meg újra, akkor teljesen szem elől vesztem." Ezért mindenképpen szánj időt arra a csendességedben, hogy újra és újra végiggondold a víziót, amit Isten szeretne adni.





Az Istennek tetsző célkitűzések mindig egy ígérettel kezdődnek

 

„Az Úr, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, ígéretet tett nekem: ’A te utódaidnak adom ezt a földet.’” (1 Mózes 24:7a, NCV fordítás)

2625_rainbow_jpg-550x0.jpg

A Bibliában Istennek több, mint 7000 ígérete van számodra - ígéretek sikerről, biztonságról, egészségről, boldogulásról, erőről, bölcsességről és még sok másról. Miért teszi Isten ezeket az ígéreteket?

Mert azt akarja, hogy megtanulj Őbenne bízni.

Amikor kitűzöl egy célt, ne a problémára fókuszálj; hanem az ígéretekre. Találj egy ígéretet Isten szavában, amely közelebb visz a célodhoz.

Ezt teszi Ábrahám is, amikor szolgája, Eliézer aggódni kezd a kitűzött céljával kapcsolatban. A mai igében Ábrahám elmondja Eliézernek azt az ígéretet, amelyet Istentől kapott: „Az Úr elküldi előtted angyalát, hogy onnan hozhass feleséget a fiamnak.” (1 Mózes 24:7b, NCV fordítás)

Nincsen angyalra szükséged, mert Isten számtalanszor elmondta, hogy „Veled leszek, bármerre is jársz.” Isten mindig veled van, akár érzed, akár nem. Mindössze rá kell csatlakoznod az Ő erejére.

Istened mérete meghatározza a céljaid méretét. És az isteni célok kitűzése mindig az Isten ígéretével kezdődik. Ne a korlátaidra tekints – Isten ígéreteire koncentrálj.

Beszéljetek róla

  • Milyen ígéretet találhatsz ma a Bibliában?
  • Milyen módon inspirál téged ez az ígéret arra, hogy Istenhez mért célokat állíts fel?
  • Hogyan változtat a céljaid jellegén az az ígéret, mely szerint Isten mindig veled van?





komment
süti beállítások módosítása