Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Használd a memória izmod!-Hiszel Istenben, vagy inkább nem akarsz változtatni?-Isten mondja: „Nézd milyen jó életet terveztem neked”- Isten úgy teremtett, hogy másokra is szükséged legyen

2019. január 23. 10:11 - Andre Lowoa

 



Használd a memória izmod!


"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek." (Kolossé 3:16.)



A negyedik módja, hogy Isten beszéde benned lakjon, hogy emlékszel rá. Az emlékezésre való képesség Isten ajándéka. Lehet azt hiszed, hogy rossz a memóriád, de az igazság az, hogy milliónyi ötlet, tény, alakzat van az emlékezetedben. Arra emlékszel, ami neked fontos. Ha Isten Szava fontos neked, akkor időt töltesz azzal, hogy az emlékezetedbe vésd.

Hatalmas haszna van annak, ha emlékszel a Biblia igeverseire. Segít ellenállni a kísértésnek, bölcs döntéseket hozni, csökkenteni a stresszt, bizalmat építeni, jó tanácsokat adni, és megosztani a hitedet másokkal.

A memória olyan, mint az izom. Minél többet használod, annál erősebb lesz, és egyre könnyebben tudsz majd emlékezni az Igére. Lehet azzal kezded, hogy választasz néhány igeverset, ami megérintett és leírod őket egy kis kártyára, amit magadnál hordhatsz, és napközben átnézheted.

Bárhol emlékezhetsz az Igére: mialatt dolgozol, gyakorolsz, vezett, várakozol vagy este lefekvéskor. Az ige memorizálásának három kulcsa az ismétlés, ismétlés, ismétlés!

"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek." (Kolossé 3:16.)

Mennyire változhatna meg az életed, ha egy kis "extra" időt töltenél el a Bibliával, úgy mint a Facebookkal vagy a barátokkal való csevegéssel?
Kérd meg egy barátodat, hogy legyen felelősségteljes társad az Ige memorizálásában. Osszátok meg egymással, hogy mit tanított nektek Isten Szava!




Hiszel Istenben, vagy inkább nem akarsz változtatni?


"Hiszen tudjuk, hogy a mi óemberünk megfeszíttetett vele, hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test, hogy többé ne szolgáljunk a bűnnek. Mert aki meghalt, az megszabadult a bűntől." (Pál levele a rómaiakhoz 6:6-7)



Hallottam egy remek történetet egy üzletemberről, aki egy hosszú, utazással töltött nap végén lefeküdt az ágyába egy hotelszobában. Amikor elbóbiskolt, hirtelen azt érezte, hogy valami mászik a lábán.

Ahogy felugrott, felkapcsolta a világítást és felhajtotta a lepedőt, észrevette, hogy az ágya tele volt bogarakkal.

Hiába kapott másik szobát, ez már nem segített az üzletember undorán. Ahogy hazaért, panaszlevelet küldött a hotelt működtető cég vezetőségének.

Néhány héttel később közvetlenül a cég elnökétől kapott levélben választ:

"Megdöbbenten vettük tudomásul, hogy egy olyan elismert, fontos pozíciót betöltő személy, mint Ön, ilyen rossz tapasztalatra tett szert egyik szállodánkban. Igazán sajnáljuk , és biztosíthatjuk Önt arról, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy megoldjuk a problémát. Soha többé nem fog ilyen eset előfordulni."

Miután elolvasta a válaszlevelet, az üzletember remekül érezte magát. A hotel vezetőségéhez eljutott a panasza, elkötelezték magukat a változtatás mellett, így a kezdeményezésével a többi szállóvendégnek is segíthetett.

Ám amikor összehajtogatta a levelet, hogy visszategye a borítékba, egy kis cetli esett ki belőle a padlóra. Ahogy felvette, egy kézzel firkantott kis üzenetet olvasott rajta: "Küldjétek el a fickónak a bogaras levelet".

Ezen a héten Rick lelkipásztoron keresztül rájöttem, hogy én is "bogaras leveleket" küldözgettem Istennek. Más szavakkal, kialakítottam néhány szokásos, szabványos választ Isten parancsaira és rendelkezéseire.

Könnyű azt mondani, hogy ezentúl komolyan odafigyelek az egészségemre, hogy hangsúlyt fektetetek Isten céljaira, vagy hogy változtatok az életem azon területein, amelyek Jézus követésének az útjában állnak. A nehéz rész az, amikor valójában végre is kell hajtanom, ami mellett elköteleztem magam.

Te is így vagy ezzel? Azt mondjuk Istennek, hogy nem tudunk változtatni, de valójában arról van szó, hogy nem akarjuk komolyan venni az egészségünket, nem akarjuk abbahagyni a mértéktelen evést, vagy nem akarjuk követni Jézust oda, ahová vinni szeretne bennünket. Ezért aztán elővesszük a sablon leveleinket - azokat a szokásos válaszainkat, amelyek által őszintének tűnhetünk a magunk számára, amikor valójában eszünk ágában sincs változtatni.

Azt hiszed, hogy Isten nem tud téged megváltoztatni, vagy csak egyszerűen te magad nem akarsz változni? Szabad vagy, nem vagy köteles rossz döntéseket hozni. Választhatod azt is, hogy Isten formálja át az életedet, és biztos lehetsz abban, hogy meg is teszi.





Isten mondja: „Nézd milyen jó életet terveztem neked”


“Bizony a te jóságod és el nem múló szereteted kísérnek életem minden napján és az Úr házában fogok lakni örökké.” (Zsolt 23:6 NLT fordítás)


Azt mondja Isten, hogy „Nézd milyen jó életet terveztem neked és bizony, a jóság és a kegyelem fog végígkísérni rajta. De ez még nem minden! A végére is terveztem neked valamit!”

Dávid elmagyarázza, hogy miként köti Isten össze a tegnapot a mával és a holnappal amikor azt mondja, hogy „Örökké az Úr házában fogok lakni” (Zsolt 23:6). Lényegében azzal zárja be Dávid ezt a zsoltárt, hogy „A Mennybe fogunk menni!” Isten minden egyre csak jobb, ráadásul a legjobb még csak ezután jön.

Pál így fogalmaz: “Mert tudjuk, hogy amikor ezt a földi sátrat itthagyjuk – amikor meghalunk és itthagyjuk ezeket a testeket – akkor lesz egy otthonunk a Mennyben, egy halhatatlan test amit maga Isten készít számunkra és nem emberei kezek” (2 Kor 5:1 NLT fordítás)

Meddig fog tartani az öröklét? Örökké! Egynap a tested majd meghal, de te nem. A testednek vége lesz, de neked még nem! Te örökké fogsz élni – a Mennyben vagy a Pokolban. Örökkévalóságra lettünk készítve és vagy a Mennyben vagy a Pokolban fogjuk azt tölteni.

Miért biztosak a keresztények a jövőben? “Mindig biztosak vagyunk, még akkor is ha tudjuk, hogy amíg ezekben a testekben élünk, nem vagyunk otthon az Úrral. Igen, teljes mértékben meg vagyunk győződve és inkább lennénk távol ettől a testtől, mert akkor már majd otthon leszünk az Úrral” (2 Kor 5:6, 8 NLT fordítás)

Egynap meg fogsz halni, és, hogy ha elfogadtad Krisztus akkor a Mennybe kerülsz. Akkor megszabadulsz majd a fájdalomtól, a bánattól, a szenvedéstől, a depressziótól és a félelemtől.
Isten eltűnteti az összes bánatunkat “és nem lesz többé halál vagy bánat vagy sírás vagy fájdalom. Mert a régi világ és gonoszságai örökké eltűntek” (Jel 21:4 NLT fordítás)

Beszéljünk róla:

* Mik azok a dolgok az életedből amik tartósak?
* Miként változtatja meg az élet mindennapi dolgaihoz, a céljaidhoz, terveidhez, időbeosztásodhoz és kapcsolataidhoz való hozzáállásodat az örökélet tudata?



Isten úgy teremtett, hogy másokra is szükséged legyen

“Mert Krisztus illeszti és kapcsolja össze a test különböző részeit. Minden rész a saját speciális feladatát végzi, és ez segít a többi résznek növekedni.” (Efézus 4:16, NLT fordítás)

Vannak dolgok, amiket egyedül nem fogsz tudni megtanulni, csak közösségben. Ahhoz, hogy kifejlődjenek és növekedjenek a benned rejlő lehetőségek, másoktól kell tanulnod.

A megbocsátást például csak kapcsolatokban fogod tudni megtanulni. Egyedül erre nem vagy képes. A hűséget és a szeretetet is csak kapcsolatokban lehet megtanulni. A kedvességet, a könyörületességet és az önzetlenséget sem tudjuk mások nélkül megtanulni.

Tulajdonképpen a legfontosabb dolgokhoz, amit meg kell tanulnunk az életben, szükséges, hogy kapcsolatban álljunk más emberekkel. Egyedül ez nem lehetséges. Ha fejleszteni szeretnéd a benned rejlő lehetőségeket, akkor tanulnod kell másoktól.

Mi a legjobb hely erre? Isten családja. Krisztus teste, az egyház.

Az Efézus 4:16 ezt mondja: "Isten illeszti és kapcsolja össze a test különböző részeit. Minden rész a saját speciális feladatát végzi, és ez segít a többi résznek növekedni.” (NLT ford.)

Szükséged van azokra az emberekre, akiket Isten az életedbe helyezett. És nekik is szükségük van rád! Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy szükségünk legyen egymásra és tanuljunk egymástól, hogy olyan emberekké legyünk, amilyenekké Ő teremtett bennünket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen fontos dolgokat tanultál meg a házicsoportban?
  • Mit gondolsz, Isten miért alkotott meg bennünket úgy, hogy közösségben éljünk és ott tanuljunk meg dolgokat? Mit mond ez el Isten természetéről?
  • Milyen szerepet adott Isten neked a gyülekezetben, az egyházban? Ha nem tudod, akkor vajon milyen lépéseket kellene megtenned ahhoz, hogy felfedezd, mi lehet ez a szerep vagy feladat a számodra?




komment
süti beállítások módosítása