Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne csak olvasd, fogadd is be Isten Igéjét!-Önmagunk átadásának 3 lépése és 8 következménye

2019. január 21. 10:44 - Andre Lowoa






Ne csak olvasd, fogadd is be Isten Igéjét!




Vessetek el azért magatoktól minden piszkot és mind-mind a sok gonoszságot és fogadjátok be szelídséggel a belétek plántált igét, amelynek van ereje arra, hogy lelketeket üdvözítse. (Jak.1.21 Budai)


Befogadni Isten Igéjét annyit tesz, hogy amikor hallgatjuk, akkor azt nyitott szívvel tegyük és fogadjuk el igazságait. A magvető példázata mutatja meg nekünk leginkább, hogy a fogékonyságunk milyen alapvetően határozza meg, hogy Isten Igéje gyökeret ereszt e, és gyümölcstermővé válik e életünkben, vagy sem.
Jézus először három alapvető elutasító magatartásformát leplez le előttünk :

1. bezárt szív – ez az útfélre hullott mag esete,
2. felületes szív – ez a sziklás talaj,
3. nyugtalan, zavarodott szív – pedig a tövisek közé hullott mag jellemzője,

majd így int bennünket:


Vigyázzatok tehát, hogyan hallgatjátok! (Luk 8:18 MBT)

Valahányszor azon kapod magad, hogy semmit nem tanultál az istentisztelet alatt vagy a bibliaórán, vizsgáld meg a hozzáállásodat különösen büszkeség tekintetében, mert Isten szólhat hozzád még a legunalmasabb tanítón keresztül is, ha a szíved alázatos és befogadó. Jakab tanácsa, az hogy

szelídséggel fogadjátok be a veletek összenövő igét, melynek hatalma van arra, hogy lelketeket megmentse. (Csia)


Gondolatébresztő témák:


* Gondolkodj el azon, hogy a büszkeséged mostanában hogyan befolyásolta hozzáállásodat az Igéhez vagy az igehirdető személyéhez? Kérd Istentől, hogy adjon még alázatosabb szívet az igehirdetők felé.
* Melyek azok a zavaró tényezők, amelyek távol tartanak attól, hogy befogadd az Isten Igéjét?





Önmagunk átadásának 3 lépése és 8 következménye

 

,,Add át a szívedet Istennek, fordulj hozzá imádságban, bánd meg bűneidet – még azokat is, amelyeket titokban tettél. Akkor nem kell szégyellned magad, hanem magabiztos leszel és nem fogsz félni. A nyomorúságodat eltűnik, mint víz a híd alatt, legsötétebb éjszakád fényesebb lesz a déli verőfénynél. Nyugalomban és biztonságban fogsz pihenni, telve leszel reménységgel, nem fogsz aggódni.” (Jób 11:13-18, CEV fordítás)

Ezt írja a Biblia az 1 János 4:18-ban: "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet".

Hogyan tanulhatsz meg tehát Isten szeretetében élni úgy, hogy félelemtől szabadon élj?

Át kell adnod a szíved Istennek minden nap.

Minden reggel, amikor felébredsz, mielőtt letennéd a lábad a földre ezt kell mondanod: ,,Istenem, még mielőtt elkezdem a napomat, átadom neked az érzelmeimet. Azt akarom, hogy legyél úrrá az érzelmeimen. Azt akarom, hogy te irányítsd a gondolatomat és az érzelmeimet. Átadom a szívemet neked. Azt akarom, hogy tölts be engem a szereteteddel.”

Jód 11:13-18 ezt mondja: ,,Add át a szívedet Istennek, fordulj hozzá imádságban, bánd meg bűneidet – még azokat is, amelyeket titokban tettél. Akkor nem kell szégyellned magad, hanem magabiztos leszel és nem fogsz félni. A nyomorúságodat eltűnik, mint víz a híd alatt, legsötétebb éjszakád fényesebb lesz a déli verőfénynél. Nyugalomban és biztonságban fogsz pihenni, telve leszel reménységgel, nem fogsz aggódni.” (CEV fordítás)

Van három parancsolat és nyolc ígéret ebben a versben. Isten azt mondja, hogy tedd meg ezt és ő majd megteszi azt. Minden ígéretnek van egy feltétele.

Először is adott egy parancsot: Add át a szíved Istennek minden nap. Fordulj hozzá imában minden nap. Ismerd be, valld meg bűneidet Istennek.

Majd figyeld meg a nyolc jutalmat. Nem fogod szégyellni magad, magabiztos leszel, nem fogsz félni, gondjaid távoznak, mint a víz a híd alatt, a sötét éjszaka, amin keresztül mész, a déli napnál is fényesebb lesz, fogsz tudni aludni, mert biztonságban, védve érzed magad, reménységgel leszel betöltve és kiürül belőled az aggodalom.

Hűha! Ki ne akarná megtapasztalni ezeket a jutalmakat? Le kéne írnod ezeket az igeverseket egy kártyára és tedd olyan helyre, ami egész héten szem előtt van. Hadd emlékeztessen téged erre a három dolgokra – add át a szíved Istennek, fordulj hozzá imádsággal és valld meg bűneidet – aztán Isten szeretet betölti az életedet és kiűzi minden gondodat és félelmedet.

Próbáld ki ezt ezen a héten, és figyeld meg, hogy Isten hogyan teljesíti be az ígéreteit, miközben betölt téged a szeretetével.

Beszéljetek róla:

  • Hogyan tarthat távol büszkeséged attól, hogy átadd Istennek életed bármelyik részét is?
  • Milyen félelmeket kellene kiűznie Isten szeretetének az életedből?
  • Szerinted miért akarja Isten hogy tegyél valamit, mielőtt beváltja az ígéreteit?
komment
süti beállítások módosítása