Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Ne a félelmeidre hallgass!-Szerezd meg a legjobb információt, hogy a legjobb életet élhesd-Ültess áhítatosságot a következő generációkba!

2019. január 12. 10:49 - Andre Lowoa




Ne a félelmeidre hallgass!


"Aki ekkor a halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, és ezután is megszabadít." (2Korinthus 1:10)



Isten rajtad tartja a szemét, úgyhogy ne hallgass a félelmeidre! Döntsd el: bízz Istenben, és ne engedj a félelmeidnek.


Isten azt ígéri nekünk, hívőknek, hogy bármi is történik, azt Ő a mi javunkra fordítja – ha szeretjük és követjük őt (Róma 8:28). Ha hívő vagy, a Biblia nem azt mondja neked, hogy csak jó dolgok történhetnek veled, de azt igen, hogy minden a javadra válik.


Ez azt jelenti, hogy végre nem kell a félelmeidre hallgatnod; a hívő életében nincs olyan nehézség, döntési helyzet, vereség vagy csapás, amiből Isten ne tudna végül valami jót kihozni. Nem kell, hogy féljünk a jövőtől.


A félelmeid megmutatják az életednek azokat a területeit, amelyeken nem bízol Istenben. Csinálj ma egy listát azokról a dolgokról, amiktől félsz, és kérd Istent, hogy mutassa meg, miért félsz ezeken a területeken! Aztán kérd Őt, hogy vegye el a félelmeidet, és a helyüket töltse be iránta való bizalommal.


Egy dolog nagyon fontos: készülj fel rá, hogy Isten minden egyes területen elkezd megtanítani arra, hogy bízz Őbenne. És figyeld, hogyan segít neked!

Beszéljünk róla!
Milyen félelmeket tudtál azonosítani?
Miből ered az, hogy az életed egyes területein bízol Istenben, más területeken pedig nem?
Milyen olyan esetre emlékszel, hogy Isten a segítségedre sietett, pedig azt hitted, nem fog?




Szerezd meg a legjobb információt, hogy a legjobb életet élhesd

 

 

 

„Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” (Máté 4:4)

 

 

 

Ha azt akarod, hogy egészséges legyen az elméd, akkor az igazsággal kell táplálnod.

Mindannyian tudjuk, milyen fontos, hogy jól táplálkozzunk. A jó étel, a megfelelő kalóriák egészségesebbé, erősebbé tesznek, és több energiát adnak. A felesleges kalóriák és az egészségtelen ételek tönkreteszik a tested. Ugyanez igaz az elménkre is. Nem szeméttel vagy méreggel, hanem az igazsággal kell táplálnod.

Egy alkalommal abban a kiváltságban volt részem, hogy előadást tarthattam az Oxfordi Egyetemen. Amíg ott voltam, meghívtak, menjek el az Oxford Analytica ülésére. Ez egy olyan csoport, amiről talán még sosem hallottál, de mérhetetlen hatása van a világra. Minden nap reggel 6 órakor Oxford vezető tudósai összegyűlnek egy szobában, hogy áttanulmányozzák a világ minden tájáról érkező jelentéseket. Megnézik, mi történt az elmúlt 24 órában, a kínai gabona áremelkedésétől kezdve a Közép-Keleten történt zavargásokig. Ezután döntést hoznak, milyen információt lehet leközölni ezekkel kacsolatban. Délelőtt 11-ig az erről szóló jelentést eljuttatják a megrendelőiknek, pl. a CIA-nak vagy nagyobb vállalatoknak, akik óriási összegeket fizetnek ezért.

Az Oxford Analytica csoport alapításának alapgondolata az, hogy a legjobb vezetők a legjobb döntéseket a legjobb információk birtokában képesek meghozni. Még ha jó vezető is vagy, de nincsenek meg a legjobb információid, rossz döntéseket fogsz hozni.

Ahhoz, hogy az Isten által neked szánt legjobb életet élhesd, a legjobb információra van szükséged. Ez az információ pedig Isten Igéjében található.

A Máté 4:4-ben ezt mondja a Biblia: „Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.”

Isten azt akarja, hogy a legjobb információval rendelkezz, hogy a legjobb döntéseket tudd meghozni, és megkapd a legjobbat Istentől, amit az életedben neked szán. Ezt úgy teheted meg, hogy Isten Igéjével táplálkozol minden nap, egész életedben.

Beszéljetek róla

 

  • A reggeli rutintevékenységeid közül mi a legfontosabb?
  • Hogyan tudod megvalósítani Isten Igéjének tanulását, memorizálását munkanapokon is?
  • Említs példákat arra, hogyan lehet táplálkozni Isten Igéjével mint család együtt?





 

Ültess áhítatosságot a következő generációkba!


Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be." (János 4:38, NLT fordítás, második kiadás)

Néhány évvel ezelőtt a PBS készített egy sorozatot híres amerikai személyek családtörténetéről. Szerették volna, ha ebben egy pásztor is részt vesz, így felkértek engem. DNS mintát vettek a számból, amivel aztán visszakövették a családfámat ezer évre visszamenőleg. Ugyan az nem derült ki, hogy királyok leszármazottja lennék, de mindenféle érdekes dolgot találtak, amit aztán egy műsorba sűrítettek.

Az egyik dolog, amit felfedeztek az volt, hogy elég sok Istenhívő elődöm van. Nagyszülők, és dédnagyszülők, és sokan mások, akik imádkoztak gyermekeik gyermekeiért – ennek most élvezhetem minden előnyét és áldását. Látom az áldásokat az életemben, mert voltak a családomban olyanok, akik szerették Istent, és imádkoztak a jövő generációkért.

Tudom, sokan talán azt mondják, ,,Nekem nem volt ilyen családom, de szeretnék egy ilyen örökséget.” Légy te a kezdete! Kezdd a családoddal! Eldöntheted, hogy a te családnevedet viselő, eljövendő generációk áldottak lesznek, mert te az áhítatosság magjait plántáltad. Ha ezt teszed, azok az emberek, akik a te családfádhoz tartoznak majd, áldás lesz az örökségük.

Jót és rosszat is aratsz a múltadból, mivel nem csak te plántálsz. Nagyon komolyan kell venned a döntéseid, mert az életed hatással lesz az elkövetkezendő generációkra is. A múltat nem irányíthatod, de megszakíthatod a fájdalom, a bántás, és gonoszság láncait a jelenben.

Létrehozhatsz egy áhítatos örökséget, azáltal, hogy az imádság, a szeretet, a nagylelkűség és a hit magjait plántálod.

Jézus ezt mondta a János 4:38-ban: „Én elküldtelek titeket, hogy azt arassátok, amiért nem ti fáradtatok: mások fáradoztak érte, ti pedig az ő munkájukba álltatok be." (NLT második kiadás)

 

Beszéljetek róla:

  • Milyen hatással volt az életedre a családi örökséged?
  • Milyen általad plántált dolgokból szeretnéd, ha profitálnának az unokáid és dédunokáid?
  • Miért kell imádkoznod a családod következő generációjáért?

 

komment
süti beállítások módosítása