Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogyan tekints hittel az életedre-Istenre van szükséged, hogy tudj lelkesedni- Kérd és várd Isten segítségét!

2019. január 12. 10:48 - Andre Lowoa

Hogyan tekints hittel az életedre

„Aki elfogadja a Fiút és bízik benne, az mindent elnyer: kiteljesedett életet örökké!” (János 3:36, The Message fordítás)

Ha Isten tetszésére akarsz élni, az változtatást igényel a fontossági sorrendedben, az időbeosztásodban, a kapcsolataidban és az életed minden területén.

A legfontosabb viszont, hogy az életed minden szobájába behívd Jézust – a szíved ugyanis olyan, mint egy ház sok helyiséggel. Van benne hálószoba és konyha, és ott a nappali és a dolgozószoba is. Ezek mind az életed egy-egy területét jelképezik.

Ha van olyan szoba, ami tele van aggódással és félelemmel, akkor oda még nem hívtad be Jézust. Lehet, hogy még nem hívtad be például a kapcsolatok, vagy a pénzügyek szobájába, de az is előfordulhat, hogy a hálószoba, vagy a dolgozószoba maradt ki.

Az aggódásod azt jelzi, hogy Jézus nincs az adott szobában, mivel amint ő belép valahova, megtölti a helyet békességgel. Tehát az aggodalmaid és a félelmeid elárulják, hogy az életed mely területei nincsenek Jézus Krisztus irányítása alatt.

Ez azért fontos, mert Jézus azt mondja, hogy be kell hívnod az életedbe (a szíved különböző szobáiba), ha az életet olyannak akarod látni, amilyen az valójában, és ha szeretnéd meglátni Isten Királyságát (János 3:36). Ha Jézus követői akarunk lenni, el kell döntenünk, hogy magunknak vagy pedig Istennek fogunk élni.

Lehet, hogy várnál még a döntéssel, mert nem tudod, lesz-e elég erőd Istennek élni. Ez is olyasmi, ami miatt nem kellene aggódnod. Isten mindent megad, amire szükséged lesz, ha eldöntöd, hogy érte akarsz élni. A Biblia szerint: „Mindent csodálatos módon megkaptunk, ahhoz hogy Istennek tetsző életet éljünk azáltal, hogy egyre személyesebben és bensőségesebben megismerjük Őt, aki Istenhez hívott bennünket." (2 Péter 1:3, The Message fordítás).

Az az igazság, hogy most van itt az ideje a döntésnek. Hidd el, hogy Isten szeret téged, és a céljainak megfelelően teremtett! Hidd el, hogy az örökkévalóságra lettél teremtve! Hidd el, hogy bármit is tettél, Isten meg akar bocsátani neked!

Fogadd be Jézust a szívedbe, mint Uradat és Megváltódat! Fogadd el a bűneid bocsánatát! Fogadd el a Szent Szellemét, aki erőt ad, hogy hittel tudj tekinteni az életedre és betöltsd az életcélodat. A Biblia szerint: „Aki elfogadja a Fiút és bízik benne, az mindent megnyer: kiteljesedett életet örökké!” (János 3:36, The Message fordítás)

Tarts velem, hajtsd le a fejed és halkan mondd el az imát, amely meg fogja változtatni az örökkévalóságodat: „Jézus, hiszek benned és befogadlak az életembe.”

Ima:

„Drága Isten! Félek, de mégis meg akarlak ismerni. Nem értek mindent teljesen, de köszönöm, hogy szeretsz. Köszönöm, hogy velem voltál akkor is, amikor nem vettem észre. Köszönöm, hogy mellettem állsz, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem, hogy megmentsen.

Elismerem, hogy korábban nem is voltam tudatában annak, hogy szükségem van Megváltóra, de ma el akarom fogadni a Fiú ajándékát. Bevallom, hogy vétkeztem és tudom, hogy tettem olyan dolgokat, amelyeket nem szeretnéd, hogy folytassak. Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megmentsen a bűneimtől. Tudom, hogy meghalt értem, és a vére meg fog tisztítani a bűneimtől. Arra kérlek, hogy ments meg a múlt miatti bánkódástól és hibáimtól. Kérlek, vedd el a stresszt és tölts be a szereteteddel! Békességben szeretnék lenni veled és kérlek, hogy add a békességedet a szívembe.

Szeretném tudni, hogy miért teremtettél a Földre, és betölteni a célt, amire alkottál. Szeretném megtanulni, hogyan tudlak szeretni, hogyan tudok bízni benned, és hogyan lehetek kapcsolatban veled. Jézus nevében kérlek, ámen.”


„A bemerítkezéskor vele együtt minket is eltemettek a halálba, hogy azután — ugyanúgy, ahogyan az Atya Isten dicsőséges hatalma feltámasztotta Krisztust a halálból — mi is új életre keljünk.” (Róma 6:4, GNT fordítás)

Tegnap beszéltünk a hit szemének fejlesztéséről. Amikor szellemileg, lelkileg újjászületünk, Isten megnyitja a lelki szemeinket, és képessé tesz arra, hogy lássuk az ő munkáját magunk körül és meglássuk azokat a számos lehetőséget, amiket elénkbe helyez.

Isten meg fogja nyitni a lelki füleidet is, hogy képes legyél meghallani azokat a dolgokat, amiket az emberek valójában mondanak, ahelyett amit gondolsz, hogy mondanak. Amikor Jézus belép az életedbe, Isten egy csomó lelki érzékedet megnyitja azért, hogy segítsen neked úgy látni az életet, ahogy Ő látja.

Hadd adjak egy egyszerű példát arról, hogy ez hogyan működik. Lehet, hogy olvasod a Bibliát és odaérsz egy igevershez, ami egyszer csak úgy kitűnik és azt gondolod: „Nahát! Soha nem tűnt ez fel!” Még úgy sem, hogy már  tizenötször olvastad azt a verset, de nem láttad azt az igazságot.

Mi történt? Isten megnyitotta lelki szemeidet.

Nos, ahogy ezt tegnap említettem, van néhány alap lépés, ami szükségeltetik ahhoz, hogy lelki szemeinket fejlesszük, és hogy hitből éljünk; vagy hitből élsz, vagy soha nem leszel képes arra, hogy beteljesítsd azt a tervet, amit Isten szánt neked.

Az első hitlépés, amit meg kell tenned, hogy behívod Jézust az életedbe, az egész életedbe – hogy életed minden belső szobájába lakozást vegyen. A második hitlépés, ami szükségeltetik, az a nyilvános azonosulás Jézussal. Legtöbbünk nem érti, hogy a hitünk fejlesztéséhez mennyire fontos a megkeresztelkedés, ám ez egy létfontosságú hitlépés, melyet Isten arra használ, hogy kiárassza erejét az életünkbe.

Jézus azt akarja, hogy nyilvánosan megvalljuk őt, és azt tanítja, hogy ez egy nagyon komoly ügy. Azt mondja a Márk 8:38-ban, hogy aki most szégyelli őt, azt az Emberfia is szégyellni fogja, amikor eljön az ő dicsőségében.

Ezek meglehetősen erős szavak; de azért, mert Jézus tudja, hogy mennyire kritikusan fontos ez. A Biblia ezt mondja: „A bemerítkezéskor vele együtt minket is eltemettek a halálba, hogy azután — ugyanúgy, ahogyan az Atya Isten dicsőséges hatalma feltámasztotta Krisztust a halálból — mi is új életre keljünk.” (Róma 6:4, GNT fordítás). Tehát az erő ahhoz, hogy új életet éljünk – kövessük Jézust abból a célból, hogy beteljesítsük az Isteni célt – a bemerítkezésben kinyilvánított engedelmesség által adatik meg.

Meg kell értenünk egyúttal, hogy a bemerítkezés önmagában nem elég ahhoz, hogy Isten családjának a tagjaivá váljunk; csupán a Krisztusba vetett hit által lehetséges. Olyan, mint a karikagyűrű, amely egy szívből hozott elköteleződés látható emlékeztetője.

Nem valami olyasmi, amit félreteszünk amíg lelkileg érettek leszünk. Az egyetlen bibliai feltétel az, hogy higgy. Az Újszövetségben az embereket azonnal bemerítették, azonnal amint hittek. Nem olvasunk késleltetett keresztelkedésekről az Újszövetségben.

Ha a Krisztusba vetett hitedet nem nyilvánítottad ki és még nem merítkeztél be, akkor légy engedelmes Jézusnak és mihamarabb keresztelkedj meg.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Magyarázd el, hogy miért jó a karikagyűrű hasonlata a megkeresztelkedéssel.
  • Miért fontos megérteni azt, hogy nem a keresztség által kapunk üdvösséget? Mi szükséges, hogy Isten családjának a részévé válj?
  • Ha még nem merítkeztél be, akkor milyen lépéseket kell ma megtenned, hogy kifejezd engedelmességed Jézus iránt és mihamarabb megkeresztelkedj?




Istenre van szükséged, hogy tudj lelkesedni


„…a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók legyetek: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12,11-12)

Ahhoz, hogy céljaidat elérd, meg kell tanulnod fenntartani a lelkesedést hosszú távon.

Ralph Waldo Emerson ezt mondta: „Semmiféle nagyszerű dolgot nem lehet elérni lelkesedés nélkül.” Én ezt teljes szívemből hiszem. Az életem során ez be is igazolódott. Muszáj, hogy legyen szenvedélyed, muszáj, hogy legyen lelkesedésed, mert ha nincs, sosem fogsz a végcélodhoz elérkezni.

Legtöbben lelkes embernek tartanak, és az is vagyok. De nem egy hétig vagy egy hónapig voltam lelkes. A lelkesedésem nem fogyott az elmúlt évben, 5 évben vagy 10 évben. Kiegyensúlyozottan lelkes voltam a céljaimmal kapcsolatban, amelyeket több mint 30 éve tűztem ki.

Hogy lehet ezt? Hogyan lehet lelkes maradni nap nap után, a késlekedések, nehézségek, zsákutcák, problémák és nyomás, kritikák ellenére? Hogyan lehet lelkesnek maradni több mint 30 évig?

A pozitív gondolkodás nem elég. A saját magad pszichológiai erejéből felemelkedni nem elég. Optimizmusra késztetni magad sem elég.

A titka annak, hogy lelkes maradj egy életen keresztül, a lelkes szóban rejlik. A szó „lelkesedés” az „en theos” görög szóból származik. „En” a görög megfelelője a „valamiben” kifejezésnek, a „Theos” pedig a görög megfelelője az „Isten” szónak. Így „en theos” azt jelenti, hogy „Istenben”.

Ha Istennel élsz, lelkes leszel. Ez az a fajta lelkesedés, melyre nem lesz hatással a gazdaság, az időjárás vagy a saját körülményeid. Ez a lelkesedés örökkévaló mert az örökkévaló Istenhez köt. Jézusban vagy.

Pál leírja a Róma 12,11-12-ben, hogy hogyan lehet ide eljutni. Ezt mondja, „…a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.”

Ha el szeretnéd érni a céljaidat ebben az évben, Isten erejére van szükséged, hogy ezáltal reménységben örvendezhess, nyomoruságban kitartó és imádkozásban állhatatos lehess.

Imádkozd ezt az imát velem: „Drága Istenem, nem akarok több napot nélküled élni, anélkül, hogy te irányítanád a szívem minden részét. Felajánlom a testem. A te oltalmadba ajánlom magamat. Annak fényében, hogy mennyi mindent tettél értem, feléd irányuló imádatból, odaajánlom magam élő áldozatként.

Alázatosan bevallom, hogy segítségre van szükségem. Szeretném, hogy segíts az elmém megújulásában. Segíts, hogy úgy gondolkozzak, ahogy te. Bocsásd meg a büszkeségemet. Nem akarok többet gondolni magamról, mint amennyit kellene. A hitemnek növekednie kell, és szükségem van arra, hogy segíts nekem célokat felállítani, melyek mérhetőek, hogy tudjak velük boldogulni. Bocsásd meg, hogy magam erejéből akartam megváltozni.

Szeretném az életemet szeretettel megtölteni. Be akarok töltekezni veled! Segíts, hogy csoportos támogatást kapjak ehhez. Segíts, hogy gyönyörködni tudjak a másoknak adott tiszteletben, hogy arra tudjak öszpontosítani, hogy az életemet odaadjam, hogy ezáltal te betölthetsd szükségleteimet. Táplálni akarom a lelkesedésemet azáltal, hogy veled járok. Segíts, hogy reménységben tudjak örvendezni, hogy nyomorúságban kitartó és imádkozásban állhatatos tudjak lenni. Teljesen átadom magam neked! A te nevedben imádkozom. Ámen.”



Kérd és várd Isten segítségét!


„De az én Uram, az ÚR, megsegít engem, ezért nem maradok gyalázatban. Olyanná tettem arcomat, mint a kovakő, mert tudom, hogy nem vallok szégyent.” Ézs 50:7


Amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten hall téged. Nem tudom ennél egyszerűbben elmondani ezt.

Számíts rá, hogy Isten válaszolni is fog az imádságodra. Itt kerül előtérbe a hit: folyamatosan várakozol arra, hogy Isten cselekedjen.

Az Istenre való várakozás soha sem elpazarolt idő. Sőt, ez sokkal inkább egyfajta befektetés a saját életedre nézve: segít Istenre összpontosítani és az örökkévalóság fényében élni az életed.

A kapkodás az imádság halála. Néha előfordul, hogy azért nem hallod meg Isten hangját, mert nem vártál rá elég ideig. Azt szeretné, ha figyelmesen hallgatnál.

A Biblia azt mondja, hogy három dologra kell odafigyelned várakozás közben:

* Várj csendben – „Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet.” Zsolt 52:6
* Várj türelmesen – „Légy csendben, és várj az ÚRra!” Zsolt 37:7
* Várj kitartóan – „Emlékezzetek csodatetteire, amelyeket véghezvitt, csodáira és döntéseire” Zsolt 105:5

Beszéljünk róla:

* Mit gondolsz erről az állításról: amikor imádkozol, számíts arra, hogy Isten meghallgat téged.
* Gondolkodj azon, hogy melyek azok a dolgok, amelyek meggátolnak abban, hogy várakozz Istenre. Mi teszi azokat annyira fontossá? Milyen változásokra lenne szükséged?



komment
süti beállítások módosítása