Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Hogy megtudd, merre tartasz, vizsgáld meg, hol vagy most!-Hová jutsz az elkötelezettséged által a következő évtizedben?

2019. január 09. 10:40 - Andre Lowoa





Hogy megtudd, merre tartasz, vizsgáld meg, hol vagy most!

 

„Ne gondoljátok magatokat többnek, mint kellene, hanem inkább józanul gondolkozzatok magatokról, az Istentől kapott hitnek megfelelően.” (Róma 12:3b – NIV fordítás)

Életed bármely területén a változás legnagyobb akadálya a büszkeség.

Az igazság az, hogy senkinek sincs minden rendben, senki sem tökéletes, én sem vagyok az, te sem vagy az. Még a pápa sem az. A Biblia azt mondja, hogy a Földön semmi sem tökéletes, kivéve Isten Igéje. A bűn miatt minden megtört ezen a bolygón.

Mégis mindent megpróbálunk, hogy jó benyomást tegyünk az emberekre, és színleljük, hogy minden rendben van velünk. Az a probléma, hogy ha maradandó változást akarsz az életedben, akkor először alázatosan fel kell mérned a jelenlegi helyzetedet, és el kell ismerned, hogy nem vagy tökéletes. El kell ismerned, hogy problémáid vannak a pénzügyeiddel, az egészségeddel vagy bármivel, amivel küzdsz az életedben.

A Róma 12:3b azt mondja: „Ne gondoljátok magatokat többnek, mint kellene, hanem inkább józanul gondolkozzatok magatokról, az Istentől kapott hitnek megfelelően.”

Hajlandó vagy megkérdezni a hozzád legközelebb álló embereket, hogy milyen területeken van szükséged változásra? Van bátorságod megkérni másokat, hogy őszintén beszéljenek hozzád és rólad?

Miért olyan fontos ez? Mert csak azt tudod irányítani, amit fel tudsz mérni. Ha nem ismered a hited mértékét, akkor nem tudsz növekedni a hitedben. Ha nem ismered, mennyire vagy egészséges, akkor nem tudsz javítani az egészséged. Ha nem tudod, hogyan állsz anyagilag, nem tudsz pénzügyi célokat kitűzni. Ha nem tudod, hogy állsz szellemileg, szakmailag, vagy a kapcsolataidban, akkor nem tudsz növekedni ezeken a területeken. Csak azt tudod kezelni, amit fel tudsz mérni.

Az is fontos, hogy feljegyezd egy naplóban az előrehaladásod bármilyen cél felé. Ha kitűztél valami egészségügyi célt, pénzügyi célokat, vagy bármilyen más célt, az év során jegyezd fel az előrehaladásod, hogy mérni tudd a növekedésed.

Vizsgáld meg, hogy hol vagy, hogy megtudd, hogy hova kell eljutnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kik azok az emberek az életedben, akikkel nyíltan és őszintén tudsz beszélni?
  • Melyek azok a területei az életednek, melyeket meg kell vizsgálnod, hogy reális célokat tűzhess ki a változáshoz?
  • Milyen módokon tudod követni a növekedésedet és fejlődésedet?







Hová jutsz az elkötelezettséged által a következő évtizedben?


"Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha valamit másképpen gondoltok, azt is kijelenti majd Isten nektek; ellenben amire eljutottunk, aszerint járjunk." (Filippi 3:15-16)

Minden egyes döntésednek következményei vannak az örökkévalóságban, ezért nagyon fontos, hogy bölcsen válassz.

Semmi sem formálja jobban az életedet, mint azok az elkötelezettségek, amelyek saját döntéseddel felvállalsz. Az elkötelezettségeid fejlődést vagy akár rombolást is okozhatnak az életedben, de az egészen biztos, hogy meghatároznak téged. Mondd el, hogy mi iránt vagy elkötelezett, és én megmondom, mi lesz belőled tíz év múlva. Azzá válunk, ami felé elkötelezzük magunkat.

Sokunk számára az elkötelezettség kérdése az, ami miatt nem valósulhat meg Isten terve az életünkben. Van olyan, aki fél attól, hogy bármi mellett is elkötelezze magát, így inkább csak végigsodródik a következő évtizeden. Mások fél szívvel kötelezik el magukat olyan értékek mellett, amelyek ellentmondásban vannak egymással, így a következő évtized csak frusztrációt és középszerűséget tartogat a számukra. Mások teljes szívvel ugyan, de evilági célokat választanak maguknak - mint például a vagyon vagy a hírnév - így aztán csalódottság és keserűség lesz a részük.

Minden egyes döntésednek következményei vannak az örökkévalóságban, ezért nagyon fontos, hogy bölcsen válassz. Péter így figyelmeztet: "Mivel pedig mindezek így felbomlanak, milyen szentül és kegyesen kell nektek élnetek." (2 Péter 3:11)

A szellemi fejlődés nem automatikusan történik, hanem határozott elkötelezettséget igényel. Akarnod kell a növekedést, döntened kell a növekedés mellett, erőfeszítéseket kell tenned az érdekében és végig ki kell tartanod benne. A tanítványság - vagyis az a folyamat, ahogyan Krisztushoz hasonlóvá válunk - azzal az elkötelezettséggel kezdődik, hogy Jézust fogod követni, bárhová is vezet.

Engedd, hogy Jézus formálja az életedet az előtted álló évtizedben. Képzeld el magadban, hogy milyen lesz tíz év múlva, ha teljes és fenntartás nélküli elkötelezettséget vállalsz Krisztus mellett most.






komment
süti beállítások módosítása