Jézus az Emberiséghez

Ne feledjétek, a sátán, a test vágyai által ellenőrzi az embert, mint az élelmiszer, ruházat, szex, ingatlanok, autó, szabadság, luxusélet, zene, alkohol s híres személyek istenítése által.

Sok minden ki lesz még nyilatkoztatva Isten gyermekeinek az Úr Nagy Napja előtt 20190103

2019. január 02. 19:52 - Andre Lowoa

Drága szeretett leányom, amikor Isten felszólította a régi idők prófétáit, hogy hirdessék az Igazságot, egyik sem volt túlságosan lelkes közülük, hogy Isten Igaz Szavának Kelyhe adatott nekik. Annyira nyomasztó volt mindegyikük számára – mivel többségük nem tanulta a Szentírás Szavait –, hogy az, ami nekik üzenetként adatott, többnyire értelmetlen volt számukra. Ennek ellenére a Szentlélek vonzotta őket, és ez lehetővé tette számukra, hogy Isten Szavát beszéljék, pontosan úgy, ahogyan az nekik adatott. Sokan meglapultak félelmükben. Egyesek elmentek. Azok, akik elmentek, visszajöttek. Amikor Isten küld egy prófétát, akkor ez azt jelenti, hogy Ő valami nagyjelentőségű tervet készít elő. A próféták, Isten hírnökei, csak azt tárják fel a világ számára, ami szükséges a lelkek üdvössége érdekében.

Leányom, tudatnod kell, hogy ez lesz az a Küldetés, amikor Isten Hangja mennydörgéshez hasonlóan érezhető lesz, melyet majd a Föld minden részén érezni lehet. Sok minden ki lesz még nyilatkoztatva Isten gyermekeinek, még mielőtt az Úr Nagy Napja felvirradna. Szükséges, hogy mindez megtörténjen, mert ha Ő nem figyelmeztetné az emberiséget, akkor nem teljesítené az Ígéretét, amelyet Mózes, Dániel és János prófétáknak tett. Amikor Isten Ígéretet tesz, akkor az mindig beteljesedik.

Sose féljetek egy igaz prófétától, mert ők azokat a Szavakat mondják, amelyeket Isten a ti érdeketekben adott az ajkukra.

Hallani Isten ma mondott Szavát, félelmet okozhat. Ez nyomasztó lehet, és egy bizonyos mértékű szorongást is okozhat. Mégis Isten Szavának újjáélesztése nélkül, hogy azt újra belélegezzétek, és hogy köztetek éljen, túl szélesnek fog tűnni a szakadék – az Isten és a köztetek lévő távolság. Ez a szakadék most bezárul, mivel Szavaim, melyeket Atyám nektek hoz, vigaszt fognak nyújtani számotokra – több örömet, mint szomorúságot, több bátorságot, mint félelmet, több vigasztalást, mint könnyhullatást.

Hallgasd figyelmesen, leányom, a következőt: Soha ne próbálj eltaszítani magadtól Engem, amikor mindaz, amit Én tenni akarok az, hogy Szent Karjaimba zárjalak mindnyájatokat, és Szívembe vonzzalak titeket. Megeshet, hogy Szavam komor, és lehet, hogy a Próféciáimat sem könnyű meghallgatni, s aztán az ember gonosz tetteinek a látványa is lehet nyugtalanító, de ne feledjétek soha, hogy mindezek a dolgok elmúlnak. El lesznek felejtve. Kevés jelentőségük lesz. Mert az előttetek álló élet a világ számára nagy örömet és nevetést hoz magával, mivel Isten Szeretete minden helyen, minden otthonban, minden lélekben és szívben érezhető lesz.

A Tervem utolsó része, hogy megmentsem a Földet és minden élőlényt. Ez nagyon sok nehézséget és megpróbáltatást fog jelenteni. Az ember kegyetlensége lesz a legaggasztóbb az összes közül: ellenszegülése és az Engem, Jézus Krisztust való elutasítása lesz az utolsó csepp a pohárban Atyám Szemében. De ez a végső összeütközés nem fog sokáig tartani, mielőtt az ember végleg megszabadul a világban létező szörnyű gyűlölettől.

A Menny Hatalmát nem szabad alábecsülni, mert Atyám Beavatkozása túl erőteljes lesz ahhoz, mintsem hogy ellenségei ellen tudjanak annak állni. Tehát legyetek békében. Fogadjátok el Isten Beavatkozását – Szeretetének Nagy Cselekedetét, mely a próféták szájából eredő Szó (Ige) által adatik nektek. Mindezek a dolgok azért vannak, hogy megvédjenek benneteket, hogy Hozzám közelebb hozzanak titeket, és hogy létre hozzák az Új Kezdetet, amelynek soha nem lesz vége.

Jézusotok”
Olvass tovább: https://igazsag-konyve7.webnode.hu/news/sok-minden-ki-lesz-meg-nyilatkoztatva-isten-gyermekeinek-az-ur-nagy-napja-elott/

 
 
 

6 Isten azonban egyre nagyobb kegyelmet ad nekünk. Ezért mondja az Írás: „Isten ellenáll a büszkének, de kegyelmet ad az alázatosnak.”[a] …”https://www.biblegateway.com/passage/?search=James+3-4&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

 

—–
Római katolikus:

2019-01-03

Karácsonyi idő – január 3.

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki Krisztusban marad, nem követ el bűnt.
Szeretteim!
Ha tudjátok, hogy Jézus az igazság, akkor azt is tudnotok kell, hogy mindaz, aki az igazság szerint cselekszik, őtőle született. Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. A világ azért nem ismer minket, mert őt sem ismeri.
Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, az még nem nyilvánvaló. Azt tudjuk, hogy ha ő megjelenik, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt úgy, amint van. Mindaz, aki ebben reménykedik, megszentelődik, mert ő szent.
Aki vétkezik, megszegi a törvényt, mert a bűn törvényszegés. Tudjátok, hogy Jézus azért jött el, hogy elvegye bűneinket. Őbenne nincs bűn. Aki vétkezik, nem látta, és nem ismerte őt. Aki pedig megmarad őbenne, nem követ el bűnt.
Ez az Isten igéje.
1Jn 2,29-3,6

VÁLASZOS ZSOLTÁR
Válasz: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát. Vö. 3cd. vers.
Előénekes: Zengjetek az Úrnak új éneket, * csodálatra méltó, amit művelt.
Diadalt aratott jobbjával, * győzelmet szentséges karjával.
Hívek: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
E: Meglátta a föld minden határa, * szabadulást Istenünk hozott nekünk.
Minden földek, zengjetek az Úrnak öröméneket, * ujjongjatok és zsoltárt mondjatok.
H: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
E: Daloljatok az Úrnak citerával, * citerával és zsoltárok hangjával.
Harsonákkal és zengő kürtökkel * ujjongjatok az Úr és Király előtt.

H: A föld minden határa látta * üdvözítő Urunknak jóságát.
Zsolt 97,1.3cd-4.5-6

ALLELUJA
Az Ige emberré lett, és itt élt köztünk, * befogadóinak megadta, hogy Isten fiai legyenek, Jn 1,14 és 12a – 4 g. tónus.

† EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Keresztelő János második tanúsága: Jézus az Isten Báránya!
Abban az időben amikor Keresztelő János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: „Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem öt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben.”
János azután így folytatta tanúságtételét: „Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: »Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel.« Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!”
Ezek az evangélium igéi.
Jn 1,29-34″

https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-01-03

 
——
Görög katolikus:

Adjátok hát oda magatokat Istennek, és engedelmeskedjetek neki! Ugyanakkor álljatok ellen a Sátánnak, és ő el fog futni tőletek! Jöjjetek közel Istenhez, és ő is közeledni fog hozzátok! Ti bűnösök, takarítsátok ki a bűnöket az életetekből![b] Tisztítsátok meg a szíveteket, és ne próbáljátok többé Istent is, meg a világot is követni! Ahogyan Istenhez közeledtek, szomorkodjatok, bánjátok meg a bűneiteket, és sírjatok! Nevetés helyett sírjatok, öröm helyett szomorkodjatok! 10 Alázzátok meg magatokat Isten előtt, és ő majd felemel benneteket!

Nem te vagy a bíró!

11 Testvéreim, ne kritizáljátok egymást, mert aki testvérét vádolja, vagy elítéli, az a Törvényt kritizálja és ítéli el. Ha pedig a Törvényt elítéled, akkor már nem engedelmeskedsz neki, és bíróvá teszed magadat. 12 Pedig csak egyetlen Törvényhozó és Bíró van: Isten! Ő az, aki meg tud menteni, vagy el tud pusztítani. De ki vagy te, hogy a másik ember felett bíráskodsz?!

Isten tervei szerint éljetek!

13 Vannak, akik azt mondják: „Ma, vagy holnap elmegyünk abba a városba. Ott maradunk egy évig, üzleteket kötünk, és sok pénzt keresünk.” Jól figyeljetek! 14 Azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Hiszen egész életetek olyan, mint a pára, amely csak rövid ideig látszik, azután szétfoszlik. 15 Ehelyett azt kellene mondanotok: „Ha az Úr akarja, és élünk, ezt meg ezt fogjuk tenni.” 16 Ti pedig magabiztosak és büszkék vagytok — minden ilyen büszkeség gonosz dolog!

17 Ha valaki tudja, hogy mi volna helyes, mégsem teszi meg, bűnt követ el.

Figyelmeztetés a gazdagoknak

5.1 Gazdagok, figyeljetek rám! Már most kezdjetek sírni és jajgatni, mert nyomorúság következik rátok! Gazdagságotok elpusztul, pompás ruháitokat a moly rágja szét, aranyotok, ezüstötök mind az enyészeté lesz! Éppen ez lesz a bizonyíték ellenetek, sőt, ez a pusztulás elemészti még a testeteket is, mint a tűz! Képesek voltatok még az utolsó napokban is vagyont gyűjteni! Figyeljetek, ti gazdagok! A földjeiteken dolgozó aratómunkások béréből csalással elloptatok, s amit tőlük elvettetek, az vádol benneteket Isten előtt! A Seregek Ura pedig meghallotta a becsapott aratómunkások panaszos kiáltását.

Gazdagok, ti bőségben és pazarlóan éltetek, s amit csak megkívántatok magatoknak, megszereztétek. Meghizlaltátok magatokat, mint az állatokat szokták a levágás napjára.[c] Elítéltétek és meggyilkoltátok az ártatlan embereket, akik nem álltak ellen nektek.

Az Úr hamarosan visszajön!

Testvéreim, az Úr vissza fog jönni, de addig várjatok türelmesen! Gondoljatok a földművesre, aki türelmesen várja, hogy szántóföldje gazdag termést hozzon! Várja, amíg az őszi és a tavaszi eső[d] megöntözi a földjét. 8 Ti is várjatok türelemmel! Erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr hamarosan visszajön! Többé ne panaszkodjatok egymásra, nehogy elítéljenek benneteket! Nézzétek, a Bíró már az ajtó előtt áll!”

https://www.biblegateway.com/passage/?search=James+4-5&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

Óvakodjatok a törvénytanítóktól!

38 Amikor tanított, Jézus ezt mondta: „Óvakodjatok azoktól a törvénytanítóktól, akik szeretnek előkelő ruhában járni; szívesen veszik, ha tisztelettel köszöntik őket az utcán; 39 szeretik elfoglalni a legelőkelőbb helyeket a zsinagógában, és az ünnepi vacsorákon; 40 kiforgatják az özvegyasszonyokat a vagyonukból; és a látszat kedvéért hosszasan imádkoznak. Ők fogják a legsúlyosabb ítéletet kapni.”

Az özvegyasszony fillérei

41 Jézus leült a templomi persellyel szemben, és figyelte, hogyan dobják bele adományaikat az emberek. Sokan a gazdagok közül nagy összegeket adtak. 42 Majd jött egy szegény özvegyasszony, aki csak egy kevés aprópénzt dobott bele.

43 Jézus ekkor magához hívta tanítványait, és ezt mondta: „Igazán mondom, hogy ez az özvegyasszony többet dobott a perselybe, mint bárki más. 44 A többiek mind a fölöslegükből adakoztak. Ő pedig nagy szegénysége ellenére mindent odaadott, amije csak volt, még a betevő falatjára való pénzét is.””

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Mark+12%3A38-44&version=NRSVCE;NR2006;SCH2000;ERV-HU;BDS

—–
https://oca.org/readings/daily/2019/01/03
—–
http://www.gorogkatbuda.hu/naptar.html

komment
süti beállítások módosítása